سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صابریان:

ایران در اورژانس پیش بیمارستانی چهارمین کشور است

سرپرست اورژانس کشور گفت: ایران چهارمین کشوری بوده که دارای اورژانس پیش بیمارستانی است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان صابریان سرپرست اورژانس کشور اظهار کرد: در سال ۱۳۵۴ اورژانس پیش بیمارستانی تاسیس شد. اورژانس پیش بیمارستانی به این معناست که قبل از اینکه بیمار به بیمارستان منتقل شود برای آن خدمات درمانی مثل نقل و انتقال بیمار از صحنه حادثه به بیمارستان انجام می‌شود که این عمل قبل از سال ۵۴ وجود داشت، اما به صورت سیستماتیک نبود و افرادی که در محل حادثه بودند، بیمار را به محل درمانی منتقل می‌کردند.

او افزود: انتقال غیر اصولی باعث بروز برخی اتفاقات ناگوار مثل نقص عضو شدن فرد، آسیب از ناحیه مهره گردن و ستون فقرات، همچنین اثرات بسیار بدی روی فرد حادثه دیده خواهد گذاشت. به همین دلیل در این شرایط باید اورژانس پیش بیمارستانی در صحنه حاضر باشند تا مصدوم را به صورت اصولی به بیمارستان منتقل کنند تا از عوارض بعدی در امان باشد.

صابریان ادامه داد: از سال ۱۳۵۴ با وجود اورژانس پیش بیمارستانی در کشور، ایران چهارمین کشوری است که دارای این نوع اورژانس است و ۱۰ پایگاه در تهران با این پایگاه شروع به فعالیت کرد و بعد از مدتی این پایگاه‌ها در سراسر کشور در شهر‌های بزرگ گسترش یافت.

سرپرست اورژانس کشور گفت: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل ملاحضه‌ای داشتیم و خدماتی که در حال حاضر در سطح شهر در اختیار مردم قرار می‌دهیم با استاندارد و کاملا پیشرفته است. چنانچه این خدمات در تهران در اختیار مردم پایتخت قرار می‌گیرد در نقاط دور افتاده نیز به همین صورت است.

او با اشاره به امکانات داخل آمبولانس‌های سطح کشور بیان کرد:برای هر مصدوم با وضعیت جسمانی خودش آمبولانس وجود دارد، به طور مثال کسی که دچار سکته حاد مغزی و یا قلبی شده آمبولانس مخصوص خود بیمار در محل حاضر می‌شود که این آمبولانس‌ها در تمام مناطق کشور حتی در مناطق محروم در حال خدمات رسانی هستند.

صابریان گفت: ایران نسبت به کشور‌های دیگر در رتبه خوبی قرار دارد و باتوجه به تماس‌ها و ماموریت‌هایی که انجام می‌شود مثل تصادفات جاده‌ای و دیگر حوادث انسانی دیگر، اورژانس یک شغل پر کار و پر مشغله شناخته شده است. باتوجه به اینکه در هر ۲۰ کیلومتر یک پایگاه اورژانس برپا شده، حوادث جاده‌ای نیز به عهده اورژانس است و هلال احمر نیز در برخی موارد به اورژانس کمک می‌کند، اما مسئولیت انتقال بیمار با اورژانس ۱۱۵ است.

او با اشاره به تخصص‌های افراد در اورژانس اظهار کرد: کسانی که قصد دارند در اورژانس به مردم خدمت دهی کنند علاوه بر اینکه باید مدرک آکادمیک و دانشگاهی فوریت‌های پزشکی، پرستاری و بیهوشی داشته باشند، باید از نظر شرایط جسمانی و ذهنی مثل تمرکز و استرس شرایط خاصی داشته باشند تا استرس و اضطراب برای خودشان مشکل ایجاد نکند.

رئیس اورژانس تهران گفت: در مواقعی که حادثه‌ای به صورت اورژانسی اتفاق می‌افتد؛ که از عکس العمل آن فرد خارج می‌شود مثل ایست قلبی، تنگی نفس و یا دچار ضعف بسیار شدید شود زمانی است که باید با اورژانس تماس بگیرد.


یبیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
باران
۱۵:۵۸ ۲۸ شهريور ۱۴۰۰
والا من اذرماه سال 98 دچار تنگی نفس شدید شدم و نیمه شب تماس گرفتم با اورژانس و گفتم دارم خفه میشم !

انوقت جواب داد ! خانم پاشو برو ب نزدیک ترین مرکز بهداشتی !

آخه من مرض دارم اگه تو خونه کسی بود ب اون میگفتم منو ببره ب مرکز بهداشتی شبانه چرا ب اورژانس زنگ میزدم اونم با حال بدم !!!

اینو هم بگم ک دکترم بعدا گفتن احتمال قوی کرونا بود بیماری م ایشون پنومی یا ذات الریه گفته بود بعد منم هم مادرم گرفت ولی بستری شد تو همون ماه اکثر کادر درمانی بیمارستان سرفه میکردن و میگفتن سرما خوردیم ولی در اصل ب احتمال قوی کرونا بود !