سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عامل وراثت تا چه اندازه می‌تواند در ابتلا به سرطان روده موثر باشد؟

دانشمندان دانشگاه نیویورک در مطالعات اخیر خود میزان تاثیر عامل وراثت در ابتلا به سرطان روده را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، اگر یک خویشاوند درجه دوم یا سوم دارید که در سنین پایین مبتلا به سرطان روده بزرگ بوده است، احتمال ابتلای شما به این بیماری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. اقوام درجه یک شامل والدین، فرزندان و خواهر و برادر می‌شوند. اقوام درجه دو شامل عمه‌ها، عموها، پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، نوه‌ها، خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ها هستند. خویشاوندان درجه سوم شامل پسرعمو‌های رده اول، پدربزرگ و مادربزرگ والدین و نتیجه‌ها هستند.

هیدر اوچز بالکوم، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوفالو نیویورک، در این باره می‌گوید: طبق مطالعات انجام شده خطر برای بستگان دورتر مبتلایان به سرطان روده بزرگ و به ویژه برای بستگانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به این سرطان شده‌اند، وجود دارد. 

او افزود: این کار با توجه به افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه مهم است.

بستگان درجه یک افرادی که مبتلا به سرطان روده بزرگ هستند، شش برابر بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان روده بزرگ قبل از ۵۰ سالگی هستند. به گفته محققان، بستگان درجه دوم سه برابر بیشتر و بستگان درجه سوم حدود ۱.۵ برابر بیشتر با این خطر روبه‌رو هستند.در این مطالعه، بیش از ۱۵۰۰ مورد ابتلاء به سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه بررسی شد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که غربالگری کولونوسکوپی قبل از ۵۰ سالگی نه تنها برای اعضای نزدیک خانواده، بلکه برای بستگان درجه دوم و احتمالا بستگان درجه سوم افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده‌اند، مفید باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان روده ، سرطان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
امیدوارم هفته دیگه نظر این دانشمندا عوض نشه