سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناگفته‌های آهنگ «گل ارکیده» پس از ۲۴ سال

ایلیا منفرد در یک گفت‌وگوی رادیویی به شرح داستان خلق قطعه «گل ارکیده» پرداخت.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، «صباهنگ» برنامه موسیقی محور رادیو صبا روز سه شنبه ۲۳ شهریور با ایلیا منفرد خواننده اثر «گل ارکیده» به گفتگو نشست.

ایلیا منفرد (زاده ۲۲ فروردین ۱۳۵۵ در کرمانشاه) خواننده و آهنگساز سبک پاپ است. وی با آهنگ «گل ارکیده» در سال ۱۳۷۶ شناخته شد، درباره ساخت این قطعه گفت: روزی با جمعی از هنرمندان موسیقی قرار بود به ملاقات کودکان مبتلا به بیماری‌های خاص برویم. من که به دنبال خرید گل بودم به گل‌های ارکیده برخوردم و دیدم که گل فروشی آن‌ها را جدا از سایر گل‌ها نگهداری می‌کند. زمانی که علت را جویا شدم فهمیدم به خاطر حساسیتی که این گل دارد باید در شرایط ویژه‌ای نگهداری شود تا طول عمر مناسبی داشته باشد. آن روز گل ارکیده را برای هدیه دادن به آن کودکان خریدم و پس از ملاقات آن‌ها متوجه شدم که این کودکان همانند گل ارکیده هستند. درواقع همه بچه‌ها مانند گل هستند، ولی این بیماران به خاطر حساسیتی که دارند باید در شرایط ویژه‌ای زندگی کنند؛ همانند گل ارکیده.

او ادامه داد: پس از آن ملاقات، ذهن من کاملا درگیر گل ارکیده و آن بچه‌ها بود و تک تک کلمات ترانه به سمت ذهنم هجوم می‌آوردند. ملودی این کار برگرفته از موسیقی متن یک تئاتر باستانی یونانی است که از دیرباز با آن آشنا بودم.

این خواننده در ادامه درباره حال این روز‌های خود گفت: من هم از گزند کرونا در امان نبودم و دو بار مبتلا شدم، ولی خیلی سخت نبود با استراحت و قرنطینه خانگی بهبودی حاصل شد.

او در پاسخ به اینکه فضای موسیقی چقدر متاثر از کرونا بوده است؟ بیان کرد: شما چه شغلی را در این دو سال دیدید که به خاطر کرونا کاملا تعطیل باشد؟ موسیقی که در این دوسال کاملا تعطیل و بدون فعالیت بوده است.

منفرد درباره اینکه خودش را بیشتر آهنگساز می‌داند یا خواننده؟ گفت: من هیچ وقت خودم را به یک عرصه محدود نکرده‌ام. در دوره‌ای که اجازه فعالیت در موسیقی را نداشتم وارد حوزه تئاتر، ساخت فیلم و نویسندگی شدم، ولی به گمانم مردم مرا به عنوان یک موزیسین می‌شناسند.

وی ادامه داد: برداشت از هنر این بوده که مولد یک روح است که به واسطه هنرمند اتقاق می‌افتد تا به یک پیام برسد. اگر هنر از یک طریق به سرانجام نرسد از راه دیگری متولد می‌شود و آن پیام گاه در صحنه یک نمایش دیده می‌شود، در یک قطعه موسیقی یا در دل یک ترانه شنیده می‌شود.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۱۶ ۲۳ مهر ۱۴۰۰
یکی از آهنگاش رو دارم (به سر نمی‌شود)