به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی مدعی شد با کشته شدن اسامه بن لادن و کاهش قدرت گروه القاعده، اهداف آمریکا در افغانستان تحقق یافت.
وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع مجلس سنا درباره تحولات افغانستان در سخنانی مدعی شد: تا ژانویه ۲۰۲۱، طالبان از نظر نظامی در قویترین حالت خود از زمان حملات ۱۱ سپتامبر قرار گرفت. دولت بایدن جز دو گزینه در خصوص افغانستان در پیش رو نداشت و آن هم خروج و یا تشدید اقدامات نظامی بود.
او در ادامه تصریح کرد: طولانی مدت شدن حضور نیروهای ما در افغانستان به تقویت نیروهای افغانستانی منجر نمیشد. تصمیم خروج نیروهای مان از افغانستان با هماهنگی ناتو، اتحادیه اروپا و سایر هم پیمانان مان گرفته شد.
آنتونی بلینکن در ادامه اظهارات خود گفت: ما در سالهای اخیر حضورمان در افغانستان، چندین بررسی در خصوص اوضاع آنجا به انجام رساندیم. حتی بدترین سناریوها نیز پیش بینی فروپاشی نیروهای افغانستانی در برابر طالبان ظرف ۱۱ روز را نمیکرد. ما همزمان با آغاز فروپاشی ناگهانی نیروهای افغانستانی در برابر طالبان، شروع به اجرای طرح خروج فوری از این کشور کردیم.
او در ادامه افزود: ما بزرگترین عملیات خروج هوایی را به انجام رساندیم که در نتیجه آن، ۱۲۴ هزار نفر از افغانستان در مدت زمانی کوتاه تخلیه شدند. ما تمامی عملیات دیپلماتیک مان را از کابل به دوحه منتقل کردیم.
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: ما با قطر و ترکیه برای تضمین راه اندازی دوباره فرودگاه کابل در برابر پروازهای عادی هماهنگی به عمل خواهیم آورد.
وی در ادامه اظهارات خود گفت: ما پایبند هستیم تا تمامی آمریکاییهایی را که تمایل دارند تا خاک افغانستان را ترک کنند، تخلیه کنیم. ما به مبارزه با تروریسم پایبند هستیم و اجرای وعده هایمان را تضمین میکنیم.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما از طالبان انتظار داریم تا به حقوق زنان احترام گذاشته و مانع انتقام گیری شود. ما به کمک رسانی به ملت افغانستان از طریق آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای غیر دولتی ادامه میدهیم.
او در ادامه افزود: بسیاری از افغانستانیها در آمریکا ساکن خواهند شد و آژانسهای دولتی در حال کار بر روی این مسأله هستند. ما از طالبان میخواهیم تا به تعهدات خود در زمینه حقوق افراد و آزادیها احترام بگذارد.
وی همچنین گفت: ۹ میلیارد دلار از داراییهای افغانستان و سایر منابع در موسسات دولتی در راستای فشار بر دولت طالبان بلوکه شده است. ما به فکر کاهش محدودیتها و یا تحریمها بر جنبش طالبان جز بعد از اطمینان از رفتارشان نیستیم.
پس از خروج عجولانه و آشفته نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، ماه گذشته گروه طالبان وارد کابل، پایتخت افغانستان شد و همزمان با آن «اشرف غنی»، رئیسجمهور افغانستان از این کشور خارج شد و قدرت به دست طالبان افتاد. پس از خروج اشرف غنی برخی کشورها سفارتهای خود را در کابل تعطیل کردند و یکی پس از دیگری دست به تخلیه نیروها و اتباع خود از افغانستان زدند.
انتهای پیام/