سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صفر تا صد معایب و مزایای مصرف سبزیجات/ گیاه خواران مراقب سلامتی خود باشند

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره معایب و مزایای مصرف زیاد سبزیجات توضیح داد.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فواید مصرف سبزیجات اظهار کرد: بیشتر ویتامین‌ها و مواد معدنی را از طریق سبزیجات دریافت می‌کنیم.

او افزود: سبزیجات بزرگ‌ترین گروه تامین کننده خیلی از ویتامین‌ها برای بدن ما هستند که باید به صورت روزانه دریافت شوند. بزرگ‌ترین حسن سبزیجات میزان بالای فیبر موجود در رژیم غذایی است.

نقش فیبر‌ها در کنترل اشتها و وزن

جوزدانی با بیان اینکه فیبر‌ها در کنترل اشتها و کنترل وزن نقش دارند، تاکید کرد: فیبر موجود در سبزیجات یبوست را کنترل می‌کند و می‌تواند جذب مواد مضری که از طریق غذا‌های مختلف مصرف می‌کنیم را کاهش دهد. سبزیجات عموما در رژیم عادی کم مصرف می‌شوند، اما برخی افراد خیلی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: سبزیجات دارای مقدار زیادی آب هستند که وقتی وارد بدن می‌شوند، می‌توانند به مدت طولانی نگهداری شوند. همچنین، سبزیجات در فصول گرم سال می‌توانند در رفع تشنگی موثر باشند به همین علت به افراد توصیه می‌کنیم که تنها به نوشیدن آب اکتفا نکنند، بلکه مصرف سبزیجات را جدی بگیرند.

جوزدانی بیان کرد: سبزیجات برای داشتن پوست شاداب‌تر موثر است و افراد باید در طول روز آن را مصرف کنند.

او درباره عواقب مصرف زیاد سبزیجات گفت: مصرف زیاد سبزیجات، میوه جات، گروه پروتئین ها، لبنیات و ... باعث می‌شوند تا افراد از مصرف گروه‌های غذایی دیگر غافل شوند، برای مثال احتمال دارد که مصرف زیاد سبزیجات باعث کاهش مصرف پروتئین، لبنیات، کربوهیدرات و ... شود؛ بنابراین این روش نادرست است و زمانی می‌توانیم بگوییم که رژیم غذایی موثر است که هر پنج گروه ماده غذایی را به تناسب مصرف کنیم.

لزوم کاهش مصرف سبزیجات برای بیماران گوارشی

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: بیماران گوارشی باید سبزیجات را به صورت محدود مصرف کنند، چرا که گوارش و معده شان با خوردن زیاد سبزیجات آسیب خواهد دید. بعضی از سبزیجات در برخی بیماران محدود است، برای مثال کاهو، کلم، بروکلی به صورت خام بر بیماران تیروئید ممنوع است؛ چرا که باعث تحریک غده تیروئید می‌شوند، به همین علت افرادی که دچار مشکلات تیروئیدی هستند خانواده کلم‌ها را به صورت پخته مصرف کنند.

جوزدانی افزود: مصرف زیادی سبزیجات باعث می‌شود تا از خوردن عمده گروه ویتامین‌ها غافل شویم. سبزیجاتی مانند: نخود فرنگی، ذرت و کدو حلوایی دارای کربوهیدرات و پروتئین هستند، اما پروتئین آن‌ها باکیفیت نیست. به همین علت مصرف زیاد سبزیجات باعث کاهش مصرف پروتئین‌ها می‌شود.

او گفت: افراد گیاه خوار یا کسانی که سبزیجات زیاد مصرف می‌کنند اصولا وضعیت عضلات آن‌ها خوب نبوده و افت شدید پروتئینی و عضلاتی در همه بدن به خصوص پاها، ناحیه نیم تنه، صورت، افتادگی بازوها، شل شدن شکم و ... پیدا خواهند کرد؛ چرا که با مصرف زیاد سبزیجات عضله خود را می‌سوزانند و پروتئینشان را کاهش می‌دهند و همین عامل باعث می‌شود تا عضلات نابود شوند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده و عدیده گیاه خواران نامنظم شدن مصرف پروتئین بدنشان است، تاکید کرد: این موضوع باعث می‌شود تا آن‌ها دچار کم خونی، خستگی، ضعف، درد پشت کتف، کمر درد، کاهش انرژی و ... شوند.

جوزدانی بیان کرد: شاید گیاه خواران در ابتدا به علت دارا بودن ذخایر معدنی مواد مغذایی شاد و سرحال باشند، اما به مرور بدن آن‌ها با کاهش هموگلوبین ضعف خود را نشان خواهد داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.