سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵۰ برنامه فرهنگی طی روز شعر و ادب فارسی در آذربایجان‌شرقی اجرا می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی گفت: همزمان با برگزاری همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار در تبریز، ۵۰ برنامه فرهنگی و هنری در شهر‌های دیگر استان نیز اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،سیدقاسم ناظمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در نشست خبری «همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار» با خبرنگاران در مقبره الشعرای تبریز گفت: برگزاری کارگاه‌های تولید آثار هنری، محفل ادبی، جلسات شعرخوانی، جلسات معرفی، رونمایی و نقد کتاب، شهریارپژوهی و رونمایی از آثار هنری مرتبط با استاد شهریار از برنامه‌های جنبی این همایش است.

او برگزاری وبینار‌های غیرحضوری مرتبط با شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در برخی مراکز علمی و دانشگاهی را از دیگر برنامه‌های این مناسبت اعلام کرد و اظهار داشت: روز ۲۶ شهریور برنامه جامعی با رویکرد ترویجی فرهنگی در محوطه سنگ‌فرش مقبره الشعرا برگزار می‌شود و روز ۲۷ همین ماه نیز مقبره استاد شهریار به نمایندگی از بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب و عارف آرمیده در مقبره الشعر که تنها قبرستان ادبی جهان است، گلباران می‌شود.

او بیان کرد: برنامه‌های این روز به علت محدودیت‌های کرونا در فضای باز و با رعایت شیوه نامه های  بهداشتی و به صورت محدود برگزار می‌شود و عمدتا تلاش می‌شود در بزرگداشت این مناسبت بیشتر از ظرفیت و بستر فضای مجازی و رسانه‌ای استفاده شود.

اوبا اشاره به اهمیت شعر در فرهنگ ملت ایران ادامه داد: شعر در فرهنگ ما شناسنامه بوده و بیش از هزار سال است که مردم این سرزمین در سخنان روزمره خود از شعر استفاده می‌کنند و بخشی از معارف معنوی و دینی فرهنگ ما نیز مملو از ادبیات منظوم و شعر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه تلاش می‌شود برنامه‌های روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار در قواره جایگاه آذربایجان در شعر و ادبیات برگزار شود یادآوری کرد: با پیشنهاد این اداره‌کل و ابلاغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شده تا برنامه‌هایی به مناسبت این روز از سوی ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سایر استان‌ها نیز برگزار شود.

ناظمی اظهار داشت: به همین مناسبت از سوی نمایندگی‌ها و رایزنان فرهنگی کشورمان در کشور‌هایی که با زبان و شعر فارسی آشنایی دارند، برنامه‌هایی به شکل مجازی یا به صورت حضوری محدود برای تبیین اهمیت شعر و ادب فارسی و جایگاه استاد شهریار برگزار می‌شود.

اویادآوری کرد: همچنین تلاش می‌شود تا این مناسبت به صورت همایش بین‌المللی برگزار شود، ولی به علت وضعیت کرونایی و فراهم نشدن امکانات لازم، از بستر فضای مجازی برای برگزاری گفتگو‌های ۲ طرفه بین‌المللی با برخی اساتید و شعرای فارسی‌زبان کشور‌های همزبان استفاده خواهد شد.

اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای بازسازی فضای داخلی مقبره‌الشعرا

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی بیان کرد: امسال ۱۰ میلیارد تومان از بودجه پروژه‌های ملی برای بازسازی فضای داخلی مجموعه مقبره‌الشعرای تبریز اختصاص یافته است.

ناظمی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته به علت ناآشنایی و بی‌تدبیری برخی افراد، بودجه این مجموعه از بودجه ملی حذف شده بود، افزود: از سال گذشته این پروژه در فهرست پروژه‌های ملی قرار گرفت.

او اظهار داشت: همچنین تلاش می‌شود بودجه ملی این مجموعه در سال‌های آینده نیز تثبیت شود و هر سال افزایش یابد تا روند بازسازی و محوطه‌سازی آن سرعت بیشتری به خود بگیرد و رسانه‌ها در این زمینه از نقش بسزایی برخوردارند.

اواضافه کرد: مقبره‌الشعرا مرکز جهانی برای ارتباطات فرهنگی ایران با دنیا به ویژه در حوزه ادبیات است و نهاد‌های بالادستی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری باید به این مجموعه در قواره ملی نگاه کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی  ادامه داد: شایسته شاعرانی، چون شهریار، خاقانی، اسدی طوسی و سایر شاعران مشهوری که در این مجموعه آرمیده‌اند، نیست که بعد از ۴۰ سال وضعیت این مجموعه چنین باشد و توسعه آن محدود شده باشد.

ناظمی یادآوری کرد: مجموعه مقبره‌الشعرا با مشکل اساسی مواجه است و واگذاری بخشی از محوطه‌سازی و بازسازی این مجموعه به شهرداری تبریز موجب شده تا چندگانگی در فضای معماری آن حاکم شود و این امر ناشی از مداخله‌گری‌های مختلف در این مجموعه است.

اوبا بیان اینکه این مجموعه به شکل متناسب با ظرفیت‌های مالی استان توسعه نیافته است، گفت: تلاش می‌شود با همراهی دولت و شهرداری بنیاد مقبره‌الشعرا بار دیگر راه‌اندازی شود تا در فضای این مجموعه بازمعماری و بازطراحی متناسب با معماری آن انجام شود.

تبریز شهر خلاق ادبیات جهانی به یونسکو معرفی شده است

او با بیان اینکه امسال بر اساس پایش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تبریز به عنوان شهر خلاق ادبیات در سطح کشور شناخته شده، بیان کرد: در این راستا این شهر به عنوان شهر خلاق ادبیات جهانی از سوی دفتر نمایندگی یونسکو در ایران به سازمان یونسکو معرفی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اعتقاد برخی اساتید ادبیات در خصوص اینکه شهر فارسی ۲ بال دارد که یکی خراسان بزرگ و دیگری آذربایجان است، افزود: با توجه به طی مراحل نهایی آن، امید است در آبان امسال در مجمع جهانی یونسکو تصویب شود، زیرا تنها گزینه معرفی شده از ایران در این حوزه به این سازمان است.

ناظمی اظهار داشت: کسب این عناوین کار سختی نیست، ولی حفظ و نگهداری آن از اهمیت بالایی برخوردار است و یونسکو پس از انتخاب و معرفی شهر‌ها به عناوین مختلف، کار‌ها و فعالیت‌های انجام شده در این شهر‌ها را رصد می‌کند و اگر فعالیت‌های خاصی را مشاهده نکند، این عناوین را سلب می‌کند.

 در این آیین از پوستر همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار رونمایی شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.