سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فلاح در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

امکان خرید خُرد و یک کیلویی برنج در بورس کالا فراهم شد

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا گفت: معاملات گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا آغاز شده و افراد می‌توانند از این طریق برنج خریداری کنند.

جواد فلاح مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالا در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با گشایش نماد معاملاتی گواهی سپرده کالایی برنج در بورس کالا اظهار کرد: از روز یکشنبه 21 شهریور ماه معاملات گواهی سپرده کالایی  برنج در بورس کالا آغاز شده است.

او افزود: این گواهی ها مبتنی بر قبض انبار برنج است. انبار پذیرش شده برای این معاملات در شهرستان آمل قرار دارد و برنجی که در این نماد مورد معامله قرار می گیرد، برنج طارم و مشخصات کیفی این محصول در اطلاعیه گشایش نماد همراه با تمام آیتم‌ها و آنالیز آن مشخص شده است.

این مقام مسئول در ادامه افزود: همه افراد دارای کد سهامداری می‌توانند از این نماد اقدام به خرید برنج کنند. معاملات به صورت کیلوگرم است و هر فردی می‌تواند حداقل یک کیلوگرم برنج را خریداری کند. اما اگر کسی بخواهد برنج را از انبار تحویل بگیرد باید حداقل ۱۰۰ کیلوگرم برنج را خریداری کرده باشد تا بتواند درخواست ترخیص کالا را اعلام و برنج خود را دریافت کند.

او ادامه داد: برنجی که در بورس کالا معامله می‌شود برنج بعد از شالی کوبی، در کیسه‌های ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرمی، با ۱۴ درصد شکستگی و قبل از سورت است. انبار بورس کالا قبول کرده است که اگر مشتری خواست، برنج را مطابق با استاندارد ملی شماره ۱۲۷ سورت و در بسته بندی ۱۰ کیلوگرمی به او تحویل دهد. اگر مشتری چنین درخواستی را داشته باشد ۱۶ درصد به قیمت روی تابلوی برنج اضافه می‌شود و یا به جای ۱۰۰ کیلوگرم، ۸۶ کیلوگرم برنج را می‌تواند از انبار تحویل بگیرد.


بیشتر بخوایند


فلاح در رابطه با مزیت‌های این روش معاملاتی (گواهی سپرده) اظهار کرد: تمام کشاورزانی که در آن منطقه تمایل داشته باشند، می‌توانند برنج خود را تحویل انبار دهند و بعد از بررسی‌های کیفی و تامین استاندار‌های مشخص شده توسط بورس، قبض انبار صادر و بر این اساس در روز کاری بعد، قبض انبار تبدیل به گواهی سپرده کالایی می‌شود و کشاورز می‌تواند در بازار سرمایه برنج خود را به فروش برساند.

این مقام مسئول تصریح کرد: این روش معاملاتی این امکان را فراهم کرده است که کشاورزان بدون هیچ واسطه‌ای و به صورت مستقیم برنج خودشان را به کل کشور عرضه کنند. با توجه به اینکه حداقل تحویل ۱۰۰ کیلوگرم یعنی معادل مصرف یک خانواده ۴ نفره بر اساس میانگین مصرف کشور در طول یک سال است، این بستر می‌تواند محلی باشد که خانوار‌ها و مصرف کنندگان، برنج مصرفی خودشان را به طور مستقیم و بدون واسطه از طریق بورس کالا و مستقیم از کشاورز خریداری کنند.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: قیمت‌ها در بورس بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند و بورس در مکانیزم کشف نرخ هیچ دخالتی ندارد. خود کشاورز و مصرف کنندگان هستند که تصمیم می‌گیرند که برنج را با چه قیمتی عرضه یا تقاضا کنند و زمانی که قیمت عرضه و تقاضا برابر شد، معامله صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
چیزی که مشخص است اینکه برنج باید در تمام ایام سال وارد شود قطع واردات به هر بهانه مساوی است با گران شدن برنج داخلی و خارجی . ممنوعیت واردات به بهانه حمایت از تولید داخل بهانه ای برای گران کردن است 70 تا 80 درصد مردم از برنجهای وارداتی استفاده می کنند چون برنج ایرانی را نمی توانند بخرند مگر نمیگید برنج داخلی با کیفیت تر است صادر کنید مردم توان خرید برنج 45هزار تومنی را ندارند نباید صدای کمبود برنج و سایر کالاها در بازار دیده شود چون این کار آب در آسیاب دلال ریختن و در نتیجه گرانی است .