سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«حالت تاریک» به افزایش عمر باتری کمک می‌کند؟

در این گزارش به پرسش آیا حالت تاریک به افزایش عمر باتری کمک می‌کند، پاسخ داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تلفن‌های هوشمند مدرن دارای «حالت تاریک» حالتی است که با استفاده از رنگ‌های تیره‌تر، به ویژه سیاه، ظاهر آنچه را که روی صفحه می‌بینید تغییر می‌دهد. بسیاری از مردم این تنظیمات را فعال می‌کنند، زیرا معتقدند عمر باتری تلفن را افزایش می‌دهد. اما تحقیقات جدیدتر نشان داده‌اند که حالت تاریک کمتر از آنچه انتظار می‌رود انرژی باتری را ذخیره می‌کند.

حالت تاریک فقط در گوشی‌هایی که در ۵ سال گذشته وارد بازار شده‌اند کار می‌کند چراکه، زیرا صفحه‌های قدیم ال سی دی (صفحه نمایش کریستال مایع) بودند که برای روشن شدن پیکسل‌ها به نور پس زمینه اضافی نیاز داشتند. اما دستگاه‌های جدیدتر صفحه نمایش OLED (ساطع کننده نور ارگانیک) هستند که پیکسل‌ها را بدون منبع نور خارجی تولید می‌کنند.

در مقایسه با ال سی دی، قدرتی که یک صفحه نمایش OLED از باتری می‌گیرد مستقیماً محتوای روی صفحه را منعکس می‌کند. این فرایند به توسعه دهندگان یک نرم‌افزار یا سیستم عامل اجازه می‌دهد تا یک رابط کاربری طراحی کنند که بتواند از رنگ‌های تیره بهره ببرد. این کار باعث می‌شود که نرم افزار انرژی کمتری مصرف کند.

محققان، به اندازه گیری نحوه تأثیر حالت‌های تاریک بر مصرف برق و تخلیه انرژی باتری‌ها در حین استفادۀ بیش از ۶۰ ثانیه از شش برنامۀ محبوب پرداختند: ماشین حساب، تقویم، نقشه‌ها، تلفن، اخبار یوتیوب.

برآورد‌های قبلی رفتار مصرف انرژی بیش از حد ساده بود لذا نمی‌توانستند نتایج دقیقی دربارۀ رفتار مصرف انرژی باتری به ما ارائه دهند. محققان برای اینکه بتوانند مطالعه‌ای دقیق‌تر در این زمینه انجام دهند یک مدل ریاضی برای فضای رنگی RGB ساختند، سپس به این آزمایش پرداختند که چگونه یک صفحه نمایش OLED در هنگام استفاده از یک برنامه از پیکسل‌ها در هر فریم از فعالیت‌های روی صفحه نمونه‌برداری می‌کند و این کار چگونه می‌تواند مصرف باتری را تحت تأثیر قرار دهد.

یافته‌های آن‌ها علاوئه بر اینکه الگوی مصرف باتری را به ما نشان می‌دهد، برای ایجاد دو نرم افزار نیز مفید بود. این نرم‌افزار‌ها به افراد کمک می‌کنند که دربارۀ نحوۀ تأثیرپذیری باتری از محتوایی که روی صفحه نمایش فعال است آگاه شوند.

اولین ابزار، "FPOP" (Per-Frame OLED Power Profiler) است که به طراحان برنامه اجازه می‌دهد که الگوی اثر تنظیمات رابط کاربری-مانند حالت تاریک- را بر مصرف برق بررسی کنند. دومین ابزار Android Battery+ است که یک نسخه پیشرفته از مزیت‌های سیستم عامل اصلی است.

محققان با استفاده از ابزار دوم، که به مصرف کننده امکان نظارت و مدیریت مصرف انرژی تلفن خود را می‌دهد، دریافتند که ابزار اصلی (یعنی همان باتری اندروید) خیلی تابع محتوای نمایش داده شده عمل نمی‌کند.

سوال اصلی که محققان در پی پاسخ به آن بودند این بود که: حالت تاریک چقدر باتری را ذخیره می‌کند؟

بر اساس نتایج بدست آمده، یک صفحه نمایش OLED در حالتی که تلفن در حداکثر روشنایی است، بین ۴۴ تا ۷۳ درصد از کل قدرت تلفن (به طور متوسط در برنامه‌ها و دستگاه‌ها) را می‌گیرد. البته بسیاری از مردم صفحه نمایش خود را روی روشنایی کامل قرار نمی‌دهند. این مطالعه تأثیر روشنایی را بر تخلیه انرژی نیز اندازه گیری کرد و به رقم شگفت انگیزی برای رابطه عمر باتری و روشنایی صفحه رسید.

در حالت ۱۰۰ درصد روشنایی صفحه، تغییر حالت روشن به تاریکی به طور کلی مصرف برق تلفن را ۴۲ ٪ کاهش داد. اما در سطح روشنایی ۵۰ درصد فقط ۵/۸ درصد و در روشنایی ۳۰ درصد این صرفه‌جویی کمتر از ۵ درصد بود.

این نتایج یعنی گزینۀ «حالت تاریک» در گوشی‌های جدید تنها درصد کمی از عمر باتری را ذخیره می‌کند، آنقدر کم که ممکن است حتی متوجه آن هم نشوید.

منبع:  ایرنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.