سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احتمال حیات در مریخ پس از جمع‌آوری دومین نمونه قوت گرفت

سازمان فضایی ناسا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که سنگ های مریخی که استقامت جمع کرده نشان دهنده حیات در سیاره سرخ است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دیلی میل؛ ناسا اعلام کرد که اولین نمونه سنگ مریخی که توسط مریخ نورد استقامت این سازمان جمع آوری شده نشان دهنده قابل سکونت بودن دهانه جزرو در گذشته است. این خبر پس از موفقیت این مریخ نورد در جمع آوری دومین نمونه سنگ از مریخ منتشر شد. این سازمان این دو سنگ را 'Montdenier' و Montagnac نامگذاری کرد.


بیشتر بخوانید


سنگ‌ها نشان دهنده دریاچه باستانی

نمونه‌هایی که در دومین تلاش استقامت جمع آوری شدند، ترکیبات بازالتی دارند که به گفته دانشمندان ممکن است از گدازه‌های باستانی نشات گرفته باشند و داده‌هایی را درباره زمان بندی تشکیل این سنگ‌ها و از بین رفتن دریاچه باستانی در اختیارشان قرار بدهد. ناسا اطلاعاتی را در اختیار دارد که نشان می‌دهد این منطقه زمانی پر از آب بوده است. اگرچه هنوز مدتی که آب در این منطقه وجود داشته مشخص نیست، اما میزان تغییراتی که محققان در این سنگ‌ها مشاهده کردند نشان دهنده این است که این مکان برای مدتی محل تجمع آب‌های زیرزمینی بوده است. مریخ نورد استقامت در روز‌های ششم و هفتم سپتامبر نمونه‌هایی را از سیاره سرخ جمع کرد و از آن تاریخ تاکنون دانشمندان از فاصله ۲۳۹ میلیون مایلی در حال بررسی و تحقیق روی این سنگ‌ها هستند.

میچ شولته، دانشمند ناسا در این ماموریت گفت: "نمونه‌های جمع آوری شده ارزش زیادی برای ما و در آزمایشگاه‌های زمینی دارند. این نمونه‌ها به ما کمک می‌کند تا روزی بتوانیم توالی و زمان بندی شرایط محیطی که این سنگ‌ها نشان می‌دهند را بفهمیم. این موضوع به یافتن جوابی برای سوالات ما درباره تاریخچه وجود آب مایع در مریخ کمک می‌کند. "

وجود نمک در نمونه‌های جمع آوری شده

محققانی که در آزمایشگاه زمینی ناسا هستند به این نتیجه رسیدند که در داخل این نمونه‌ها نمک وجود دارد که می‌تواند در اثر جریان یافتن آب یا بخار به وجود آمده باشد. ناسا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: "ممکن است این نمک‌های معدنی حباب‌هایی کوچک از آب باستانی مریخ را در خودشان حبس کرده باشند و اگر این حباب‌ها وجود داشته باشند می‌توانند شبیه به کپسول‌های میکروسکوپی عمل کنند و داده‌هایی را درباره آب و هوای گذشته مریخ به ما بدهند. نمک‌ها نشانه‌هایی خوبی از حیات گذشته این سیاره را در خودشان حفظ کرده اند. "

فرضیه دانشمندان در این تحقیق این است که آب‌های زیرزمینی از آبی که زمانی در دریاچه باستانی مریخ جاری بود سرچشمه می‌گیرند که از بین سنگ‌ها عبور کرده بودند. هنوز مشخص نیست که این آب ده‌ها هزار یا میلیون‌ها سال پیش در سیاره سرخ جاری بودند، اما ناسا می‌گوید این آب به مدت کافی برای تشکیل حیات میکروسکوپی در مریخ جریان داشت.

ماموریت بعدی استقامت، نمونه برداری از منطقه South Síítah

استقامت در ماموریت بعدی که باز هم نمونه برداری خواهد بود، در فاصله ۶۵۶ فوتی منطقه South Síítah مستقر می‌شود. سنگی که استقامت از آن نمونه برداری کرده، از جوان‌ترین سنگ‌هایی است که در دهانه جزرو وجود دارد. برخلاف جزرو، منطقه South Síítah قدیمی است و زمان بندی بهتری از تشکیل بستر دریاچه را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. مریخ نورد استقامت ۴۳ لوله آزمایش از جنس تیتانیوم را با خودش به مریخ برده و قرار است در ماموریت‌های مختلف آن‌ها را پر کند. آژانس فضایی اروپا قصد دارد در آینده این لوله‌ها را به زمین بیاورد.

ناسا و آژانس فضایی اروپا قصد دارند که دو فضاپیمای دیگر را در سال ۲۰۲۶ میلادی به مریخ بفرستند تا این فضاپیما‌ها در سال ۲۰۲۸ به این سیاره برسند. فضاپیمای اول مریخ نوردی کوچک را به خارج از جو زمین می‌برد و این مریخ نورد نمونه‌هایی که استقامت جمع کرده را به موشکی کوچک منتقل می‌کند. این موشک اولین موشکی است که از سطح مریخ به فضا فرستاده می‌شود و محموله را در مدار مریخ مستقر می‌کند. سرانجام نیز فضاپیمای سوم خودش را به نمونه‌ها می‌رساند و آن‌ها را دریافت می‌کند و پس از آن به زمین باز می‌گردد. این محموله قرار است در سال ۲۰۳۱ در یوتا فرود بیاید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.