به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، خانوادههایی که از پنجشیر به کابل آمدهاند، میگویند که شبکه های مخابراتی و برق در این ولایت قطع است و راه های مواصلاتی هنوز باز نشده اند.
این خانوداه ها میگویند که مردم در پنجشیر در وضعیت بدی بسر میبرند.
خانوادهای که یک پسر جوانش را در جنگ پنجشیر از دست داده اوضاع حقوق بشری در پنجشیر را نگران کننده میداند و میگوید که برخی از مردم در این ولایت ناچار شده اند که به کوهها پناه ببرند.
شایسته مهربان، عضو خانواده قربانی گفت: «درگیریها خیلی زیاد شد. به اندازه ای شد که مردم بیچاره و آواره به کوهها فرار کردند.»
همزمان با این رخداد، عبدالرب رسول سیاف، رهبر پیشین جهادی میگوید که باید از جان و مال غیرنظامیان در پنجشیر حفاظت شود.
سیاف خواهان پایان فوری حمله های طالبان بر پنجشیر شده است.
سیاف گفت: «پنجشیر یک بخش زیبا و نامدار از سرزمین مردخیز و باعزت و پرافتخار افغانستان میباشد. یورش بر حریم زندگی و مال و جان و تاریخ مردم مسلمان و مجاهد آن قطعا ناروا و دور از مروت است و باید فورا متوقف گردد.»
طالبان این موضوع را رد کردند و میگویند که در جنگ پنجشیر به غیرنظامیان آسیب نرسیده است.
انعام الله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان میگوید که هم اکنون وضعیت در پنجشیر به حالت عادی برگشته است.
انعام الله سمنگانی گفت: « وضعیت در پنجشیر نرمال است و در کنترل طالبان قرار دارد. شایعاتی که درباره قتل عام و آزار واذیت مردم وجود دارد، حقیقت ندارد.»
درهمین حال، سرپرست وزارت مهاجرین طالبان، خلیل الرحمان حقانی نیز تأکید میکند که به زودی روند کمک رسانی به آوارگان جنگ در پنجشیر آغاز میشود.
حقانی گفت: «ما کوشش می کنیم که به مهاجرین پنجشیر و دیگر ولایتها کمکهای ضرور را انجام دهیم.»
هرچند تا اکنون در پنچشیر خدمات مخابراتی قطع است و راههای مواصلاتی باز نشده اند اما طالبان میگویند که رایزنی ها برای وصل دوباره برق و از سرگرفتن خدمات مخابراتی در این ولایت آغاز شده است.
انتهای پیام/