به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در شرایط اقتصادی امروز و با وجود موانع و مشکلات زیاد در زندگی برخی هستند که دست روی دست نگذاشتند تا شرایط بر آنها تحمیل شود بلکه با ایده و تلاش و انگیزه دست به کارآفرینی و راهاندازی بنگاههای اقتصادی هر چند کوچک زدند.
نقش بانوان امروز در تمامی عرصههای اجتماع غیرقابل انکار است و این حضور بانوان در کارآفرینی بسیار ارزشمند است. براساس آمار رسمی اعلام شده از سوی معصومه دستغیب، مدیرکل امور بانوان استانداری فارس ۴ هزار بانوی کارآفرین در استان فارس مشغول به فعالیت هستند.
برخی از این بانوان سرپرست خانوار هستند که با سرمایهای اندک نه تنها برای خود و خانوادهشان بلکه برای دیگران نیز فرصت شغلی ایجاد کردند و نشان دادند که خواستن توانستن است.
بهزیستی به عنوان یکی از نهادهای حمایتی در اقدامی به اعطای تسهیلات برای اشتغالزایی پرداخته که در استان فارس نیز این مهم دنبال شده است. پریسا زارعی، معاون مشارکتهای بهزیستی استان فارس از اعطای ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای اشتغالزایی مددجویان تحت حمایت این نهاد خبر داد.
به گفته او، اعطای این میزان وام برای نخستین بار رخ داده که میتواند در ایجاد فرصتهای شغلی به ویژه برای زنان سرپرست خانوار نقش موثری داشته باشد. براساس گفتههای معاون بهزیستی استان فارس این رقم در سال گذشته ۵۰ میلیون تومان بوده است.
سید محمدصادق کشفینژاد، مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز در خبری از وجود ۳۰ هزار پرونده اجتماعی در این استان سخن گفته که ۱۴ هزار و ۸۰۰ مورد آن را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند که اعطای تسهیلات برای اشتغالزایی یکی از موارد حمایتی از این بانوان است.
به گفته او این تسهیلات با ارائه مدرک شغلی یا فنیوحرفهای و مجوز کسب و کار با اولویت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش برای راهاندازی شغل اعطا میشود. براساس گفتههای کشفینژاد کارفرمایانی هم که بتوانند برای زنان سرپرست خانوار یا گروه سازمان شغل ایجاد کنند، میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
مهسا جنتی، از بانوان سرپرست خانوار است که توانسته با استفاده از این تسهیلات نه تنها برای خود بلکه برای ۳ نفر دیگر نیز فرصت شغلی ایجاد کند. او که ساکن شهرستان آباده است، گفت: پارسال با وام ۵۰ میلیون تومان بهزیستی موفق شدم که یک کارگاه خیاطی راهاندازی کنم.
او در رشته طراحی دوخت تحصیل کرده، اما با ازدواج ناموفقی که داشته در زندگی دچار مشکل شده در نتیجه آستین همت بالا زده و اقدام به کارآفرینی کرده است. به گفته این بانوی کارآفرین علاوه بر علاقه زیادی که از بچگی به خیاطی داشتم رشتهای که در آن تحصیل کردم، طراحی دوخت بود و همین سبب شد که فکر کنم که میتوانم خیاطی کنم و برای مردم شهرم کاری انجام دهم.
جنتی پیش از دریافت تسهیلات با یک چرخ خیاطی میکرده، اما به گفته خودش پس از گرفتن وام ۵۰ میلیون تومانی از بهزیستی توانسته چرخ خیاطی بگیرد، یک کارگاه کوچک خیاطی را راهاندازی کند که ۳ نفر دیگر هم مشغول به کار شدند.
به گفته این بانوی کارآفرین، حدود یک سال است که کارگاه راهاندازی شده و با درآمد ماهی حدود ۱.۵ میلیون تومان توانسته چرخ زندگی را بچرخاند هرچند کرونا نیز در درآمد این بانوی موفق بیتاثیر نبوده، اما وی دست از تلاش برنداشته و همچنان مصمم در راه کارآفرینی گام برمیدارد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/