سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تأکید رئیس دستگاه قضا بر لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتار‌ها به نفع زنان

رئیس قوه قضاییه گفت: باید منزلت و عظمت زن و کمک به زن به‌عنوان یک انسان دارای شرافت و جایگاه والا، سرلوحه کار همه دستگاه‌ها قرار گیرد.

به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به‌منظور تبادل نظر و هم‌اندیشی درباره تقویت همکاری این کمیسیون با دستگاه قضا و راه‌های کاهش مشکلات مردم و بهبود خدمات رسانی قضایی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار و گفتگو کردند.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار، اعتماد مردم را از مهم‌ترین سرمایه‌های نظام مردمسالار دینی دانست و متذکر شد که اگر این سرمایه گرانبها و عظیم از دست برود، زیان بزرگی در پی خواهد داشت.

تلاش دشمن برای مخدوش کردن اعتماد مردم به نظام

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان این که جمهوری اسلامی نظامی برخاسته از متن و رأی مردم است و مشکلات بزرگ در کشور تاکنون با کمک مردم حل شده، تصریح کرد: امروز دشمن و بدخواهان تلاش می‌کنند اعتماد مردم به نظام و مسئولان را خدشه دار کنند.

وی حفظ سرمایه عمومی نظام را در گرو تکریم مردم و اعتماد به آن‌ها و مشارکت دادن آحاد ملت در تصمیم گیری‌ها و امور مختلف حکومتی و شنیدن حرف مردم و گام برداشتن برای حل مشکلات آن‌ها دانست و خاطر نشان کرد: یکی از وظایف بسیار مهم ما در این شرایط این است که کارآمدی نظام را به اثبات برسانیم و امید و اعتماد مردم را افزایش دهیم تا توطئه‌ها و نقشه‌های دشمن خنثی و نقش بر آب شود.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: یکی از نهاد‌هایی که بیشترین رابطه را با اقشار مختلف مردم دارد مجلس است و یک نماینده از آغاز تا آخرین روز خدمت با مردم حوزه انتخابیه خود و از طریق دیگر نمایندگان با همه مردم حتی در دورافتاده‌ترین شهر‌ها و روستا‌ها ارتباط دارد.

کمیسیون اجتماعی مجلس باید به محرومان و مظلومان توجه ویژه داشته باشد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: کمیسیون اجتماعی مجلس با مهم‌ترین مسائل کشور و بخش قابل توجهی از مردم خصوصاً محرومان و مظلومان که، ولی نعمتان اصلی انقلاب هستند و با کسانی که شاید گرفتاری بیشتری دارند، اما قدرت بیان و توان مالی برای پیگیری حقوقشان ندارند، ارتباط دارد و باید به آن‌ها توجه ویژه داشته باشد.

رئیس دستگاه قضا فرصت خدمت را بزرگ‌ترین نعمت خدا برای کارگزاران نظام دانست و گفت: امروز یک انسجام و همدلی بسیار خوبی برای خدمت رسانی به مردم بین قوا شکل گرفته که باید روز به روز بیشتر شود و هر چه در توان داریم خالصانه و بی‌منت به پای مردم بریزیم و آن‌ها را امیدوار کنیم.

هیچ معروفی بالاتر از گره‌گشایی از کار مردم نیست

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: شاید هیچ معروفی بالاتر از گره‌گشایی از کار مردم و امیدبخشیدن به جامعه و هیچ منکری بدتر از این نباشد که حق کسی تضییع و به احدی ظلم شود و یا استقلال و آزادی‌های مشروع و امنیت و عزت مردم خدشه دار شود و اگر می‌خواهیم نهی از منکر کنیم باید مانع از چنین رفتار‌هایی شویم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش با اشاره به اظهارات یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس درباره حقوق زنان گفت: خداوند به زن کرامت بخشیده و زن را گرامی داشته و بزرگ‌ترین فضیلت یک زن و مادر این است که انسان از دامن زن به معراج می‌رود.

تأکید بر لزوم بازنگری و تغییر برخی قوانین و رفتار‌ها به نفع زنان

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با تأکید بر این که همه باید حامی حقوق و حافظ کرامت زنان باشند، بر لزوم بازنگری و تغییر برخی رویکردها، رفتار‌ها و قوانین به نفع زنان و خانواده تأکید کرد و افزود: باید منزلت و عظمت زن و کمک به زن به‌عنوان یک انسان دارای شرافت و جایگاه والا، سرلوحه کار همه دستگاه‌ها قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: تربیت فرزند به نوع تربیت پدر و مادر و هم به جامعه گره خورده است، اما مسلماً رفتار‌های مسئولانه یک مادر وظیفه شناس و آگاه به وظایف تربیتی بیشترین نقش را در شکل گیری شخصیت فرزند دارد.

ضرورت تدبیر برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن

رئیس قوه قضاییه برنامه ریزی برای جلوگیری از افزایش طلاق و تبعات ناشی از آن در کشور را امری ضروری دانست و گفت: مجلس و دستگاه قضا و نهاد‌هایی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به طور جدی درباره مسائلی، چون حضانت، تربیت و دیگر موضوعات مرتبط تدبیر کنند که اگر پدر و مادری ناچار به جدایی و متارکه شدند، کمترین آسیب به زن و فرزندش وارد شود.

رئیس دستگاه قضا مبارزه با فساد در همه ساحت‌ها به ویژه فساد مالی و اداری را از مطالبات اصلی مردم دانست و از مجلسی‌ها خواست تا دستگاه قضا را در انتخاب بهترین روش برای برخورد و ریشه‌کنی فساد کمک کنند تا ضمن مقابله با مفاسد، خللی در روند سرمایه‌گذاری و تولید پیش نیاید.

ضرورت جامع نگری در تدابیر و برنامه‌ریزی‌ها در حوزه‌های مختلف

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان این‌که گاهی به‌دلیل عدم جامع‌نگری و برخی رفتار‌ها و چند وجهی ندیدن مسائل نتیجه حاصله کاریکاتوری می‌شود به ذکر نمونه‌هایی در این زمینه پرداخت و گفت: از یک‌سو کشور از بیکاری رنج می‌برد و نیاز به سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید داخلی داریم و در این مسیر گام برمی داریم و از سوی دیگر ناگهان متوجه می‌شویم به محیط زیست آسیب وارد شده است.

وی ادامه داد: وقتی می‌بینیم محیط زیست دارد نابود می‌شود فریادمان بلند می‌شود که چرا در زمستان در اصفهان یا شهر‌های دیگر از مازوت استفاده کردیم که هم به محیط زیست لطمه می‌زند و هم سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد و فضای سنگینی به وجود می‌آید که بلافاصله می‌گوییم فعالیت کارخانه متوقف شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اگر متوجه شویم در مواردی اقدام ما برای حمایت از تولید با وجود رضایت‌مندی مردم بعضاً عوارض سوء دارد، فوراً مجبور به توقف سرمایه‌گذاری می‌شویم که به همین دلیل بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه‌های دولت ناتمام مانده که نه دولت توان انجام آن‌ها را دارد و نه بخش خصوصی حاضر به تکمیل آنهاست.

ضرورت ایجاد سازوکاری برای اداره اموال یک محکوم

رئیس دستگاه قضا گفت: برخورد قاطع، سریع و بدون ملاحظه با مفسدان حرف درستی است، اما از یک‌سو با فساد کلان فردی که با فعالیت در حوزه‌های مختلف اقتصادی منابع عمومی را برده برخورد می‌کنیم و از سوی دیگر بعد از اجرای حکم نمی‌توانیم اموال زیادی که بر جا می‌ماند اداره کنیم، چون سازوکاری برای این کار نداریم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت که تاکنون سه بار با مسئولان اتاق بازرگانی و یک بار هم با مسئولان اتاق تعاون دیدار کرده و چند بار هم با آن‌ها تماس گرفته و از آن‌ها و دولت خواسته به قوه قضاییه کمک کنند تا قانونی تدوین شود که اگر قرار است با محکومی برخورد شود، درباره اموال او بتوان یک تصمیم درست گرفت، اما هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: هر استانی علاوه بر امور کلان یک سری مسائل خاص خود را دارد که نمایندگان آن استان و مسئولان قضایی و دیگر مسئولان منطقه می‌توانند در شورای اداری یا نشست‌های مشترک این مسائل را احصاء و برای آن‌ها راهکار ارائه کنند و خود نمایندگان هم ضامن اجرای این تصمیمات بشوند.

نقش‌آفرینی نمایندگان مجلس در کاهش مشکلات مردم در عرصه‌های مختلف

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: این مسائل را به آقایان رئیسی و قالیباف هم گفتم، اما هنوز به دلیل این‌که با آن‌ها به جمع‌بندی نرسیده‌ایم دستورالعملی در این زمینه ابلاغ نکرده‌ایم، اما نمایندگان مجلس می‌توانند بدون نیاز به بخشنامه در کاهش مشکلات مردم در عرصه‌های مختلف نقش آفرین باشند.

وی با اشاره به مشکلات قضایی مردم در استان‌ها، خاطر نشان کرد: نمایندگان می‌توانند در تبیین و پیشگیری و حل مسائل موجود بین قوه قضاییه یار و مددکار دستگاه قضایی باشند.

تأثیر مشارکت نمایندگان مجلس در آسیب‌شناسی و حل و فصل معضلات ناشی از پرونده‌های کثیرالشاکی

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: امروز مسائل قضایی پیچیده و چندبُعدی وجود دارد که یکی از آن‌ها پرونده‌های کثیرالشاکی است که بخش‌های زیادی از جامعه و نظام قضایی را درگیر کرده و نمایندگان می‌توانند بر اساس اختیارات قانونی خود در آسیب‌شناسی و حل و فصل این مسائل مشارکت فعال داشته باشند.

مسائل را باید ریشه‌ای حل کرد تا نیازی به برخورد قضایی و مجازات نباشد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به نظر یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس درباره بازدارنده نبودن مجازات‌ها، گفت که قوه قضاییه و مجلس می‌توانند از طریق ارائه لایحه یا طرح نسبت به اصلاح و به روزرسانی قوانین اقدام کنند، اما مهم‌تر این است که بتوان بسیاری از مسائل را ریشه‌ای حل کرد تا نیازی به برخورد قضایی و مجازات نباشد.

وی یکی از این راهکار‌ها را کاهش جرم انگاری عنوان کرد و افزود: بعضی موضوعات نیاز به جرم انگاری ندارد و در دنیا هم همه مسائل جرم تلقی نمی‌شود چرا که اگر حجم کار بالاتر از توان همکاران دستگاه قضا برود، به طور طبیعی در نحوه برخورد، سرعت انجام کار و اتقان رأی آن‌ها اثر می‌گذارد.

تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی دستگاه قضایی متناسب با تنوع و گستردگی مأموریت‌هایش نیست‌

رئیس قوه قضاییه به بازدید اخیرش از مجتمع قضایی قدس در غرب پایتخت اشاره کرد و گفت: وقتی روزانه ۲۰ تا ۲۵ پرونده به یک قاضی یا بازپرس ارجاع شود که باید در فرصت کم و در شرایط سخت و تحت فشار اصحاب دعوا آن‌ها را بررسی کند، حتماً کیفیت کار او نمی‌تواند مطلوب باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان این‌که دستگاه قضایی مأموریت‌های قانونی متنوع و گسترده‌ای دارد، متذکر شد که تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی این مجموعه متناسب با این حجم از مأموریت‌هایش نیست.

وی خاطر نشان کرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که قوه قضاییه سالانه ۸۰۰ قاضی و ۳ هزار و ۲۰۰ کارمند جذب کند، اما هنوز دولت مجوز جذب این نیرو‌ها را نداده است.

رئیس قوه قضاییه به نقش مجلس در کارامدی و مردمی شدن قوه قضاییه نیز اشاره کرد و از نمایندگان مجلس خواست که با تأمین بودجه مورد نیاز و طرح مشکلات مردم و راه حل‌های آن‌ها دستگاه قضا را در فراهم کردن الزامات اولیه کار و حسن انجام مأموریت‌ها و بهبود کارکردش یاری دهند.

رؤسای داگستری‌ها از نمایندگان مجلس دعوت کنند با حضور در مراجع قضایی از نزدیک در جریان روند برگزاری دادگاه‌ها قرار گیرند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با تأکید بر لزوم بازتعریف روابط دستگاه قضا با مجلس گفت که از رؤسای کل دادگستری‌ها خواسته اگر نماینده‌ای می‌خواهد به آن‌ها کمک کند، نه تنها استقبال کنند که حتی از آن‌ها دعوت کنند که اگر فرصت دارند در ایامی که در حوزه انتخابیه‌شان هستند، در مراجع قضایی حضور یابند و از نزدیک در جریان کار محاکم قرار بگیرند.

نقش نمایندگان مجلس در به صلح و سازش کشاندن دعاوی

رئیس دستگاه قضا با اشاره به آثار و برکات اجتماعی صلح و سازش و لزوم استفاده از ظرفیت نمایندگان برای حل و فصل دعاوی گفت: گاهی اوقات حرف یک مقام قضایی یا شورای حل اختلاف به اندازه حرف یک نماینده که در دل مردم هست اثر ندارد و نماینده‌ها می‌توانند نقش مؤثری در ایجاد صلح و سازش داشته باشند.

وقتی یک هتل چند طبقه در اراضی ملی ساخته می‌شود نشانگر آن است که دستگاه‌های مسئول وظایف خود را به درستی انجام نداده‌اند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با تأکید بر مبارزه جدی با تغییر کاربری‌ها، گفت: وقتی یک هتل چند طبقه در اراضی ملی ساخته می‌شود که با آلونک‌سازی تفاوت زیادی دارد، نشانگر آن است که دستگاه‌های مسئول از جمله جنگل‌بانی و محیط زیست و منابع طبیعی و شهرداری و حتی خود قوه قضاییه وظایف خود را به درستی انجام نداده‌اند که یک برج فرضاً در کنار رودخانه جاجرود قد برافراشته و حالا باید آن را تخریب کنیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان این‌که دستگاه قضا به دنبال آن است که آنچه در توان دارد در خدمت به نظام و اقشار ضعیف جامعه و همچنین ارتقاء رفاه و امنیت و سلامت مردم و تسکین آلام آن‌ها به کار گیرد، گفت که در این راه خطیر نیازمند همکاری و همراهی دولت و مجلس است.

رویکرد قوه قضاییه برای بهبود وضعیت زندان‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای برای نمونه به رویکرد قوه قضاییه برای بهبود وضعیت زندان‌ها اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی با همفکری نخبگان و صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه رویکرد اصلاح و تربیت در زندان‌ها را مورد توجه قرار داد و تلاش‌های زیادی شد تا مشکلات مددجویان و خانواده‌های آن‌ها تا حد امکان برطرف شود.

وی ادامه داد: رئیس سازمان زندان‌ها ظرف مدت کمتر از یک سال همراه با تعدادی از مدیران عالی این سازمان از همه زندان‌ها در ۳۱ استان کشور بازدید کردند که اقدامی بی‌سابقه بوده است.

رئیس قوه قضاییه همچنین به بازدید هیأت ویژه دادستان کل کشور از بخش‌های مختلف زندان‌های اوین و قزلحصار و تهیه گزارش از وضعیت این زندان‌ها و ارائه دستورات لازم برای پیگیری و حل این مشکلات اشاره کرد و اقدام دادستان تهران برای بازدید از زندان همراه با هیأت ۲۰۰ نفره و بازدید رئیس دادگستری تهران از زندان قزلحصار همراه با یک تیم ۵۰ نفره و گفتگوی رو در رو با هزار زندانی و پیگیری مشکلات آن‌ها را نیز امری بی‌سابقه دانست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد که طی یک ماه گذشته، دادستان‌ها در ۲۸ استان کشور ۷۶ بار و رؤسای دادگستری‌ها نیز در ۲۲ استان ۴۲ بار از زندان‌ها بازدید کرده‌اند.

گزارش رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گزارشی از وضعیت و دستورات کاری این کمیسیون ارائه کرد و از آمادگی همکارانش برای تصویب احکام مؤثر در کاهش جرایم و پرونده‌های قضایی در در زمان بررسی برنامه هفتم توسعه و قوانین بودجه خبر داد.

وی در ادامه با توجه به مرتبط بودن بخش عمده‌ای از پرونده‌های مطرح در دیوان عدالت اداری با قوانین و مقررات مربوط به صلاحیت و شرح وظایف کمیسیون اجتماعی پیشنهاد کرد کارگروهی متشکل از مسئولان دیوان و کمیسیون متبوعش برای احصاء و رفع خلاء‌ها و اصلاح قوانین متعارض و ایرادات و ابهامات موجود در این زمینه تشکیل شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با توجه به تأثیر بالای اشتغال و حرفه‌آموزی زندانیان نیز پیشنهاد کرد به منظور توانمندسازی آن‌ها برای حضور در اجتماع و تأمین معیشت و اداره خانواده. هایشان کارگروهی متشکل از مسئولان سازمان زندان ها، وزارت رفاه، سازمان فنی و حرفه‌ای و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس برای پیگیری حرفه‌آموزی به زندانیان تشکیل شود.

اسماعیلی به ظرفیت تعاونی‌های موجود در کشور به ویژه در تأمین معیشت خانواده‌های زندانیان سرپرست خانوار اشاره کرد و با بیان این که می‌توان از ظرفیت عظیم این تعاونی‌ها در راستای تأمین نیاز‌های ضروری خانواده‌های زندانیان بهره جست، پیشنهاد داد کارگروهی با محوریت کمیته تعاون کمیسیون اجتماعی و بنیاد تعاون قوه قضاییه و معاونت تعاون وزارت رفاه برای برطرف کردن بخش مهمی از دغدغه‌های زندانیان و خانواده هایشان ایجاد شود.

دیدگاه‌ها و دغدغه‌های اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس

در این نشست اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود درباره مسائل روز کشور و همچنین پیشنهادات‌شان برای تقویت روابط بین مجلس و دستگاه قضا و افزایش کارآمدی نظام قضایی پرداختند که «کاهش عناوین مجرمانه و زندان زدایی»، «اصلاح برخی قوانین در راستای تقویت قدرت بازدارندگی آنها»، «تسهیل دادخواهی و خدمات رسانی قضایی در راستای توسعه عدالت اجتماعی از طریق تسریع در نوبت‌دهی و رسیدگی به پرونده‌ها خصوصاً دعاوی خانوادگی» و «تأمین تجهیزات و امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز دادگستری‌های شهرستان‌های کوچک و دورافتاده» از جمله مسائل مطرح شده از سوی آن‌ها بود.

نمایندگان ملت همچنین خواستار «رسیدگی به ترک‌فعل‌های برخی مسئولان و محاکمه عاملان وضع موجود» و «فعال‌تر شدن سازمان بازرسی در شهرستان‌ها در راستای پیشگیری از وقوع جرم و کاهش پرونده‌های قضایی» شدند و بر «زمینه‌سازی برای توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع» و «اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری به‌منظور حذف مستثنی شدن ۲۳ دستگاه از شمول این قانون» تأکید کردند.

«مبارزه سریع، شفاف و قاطع با مفاسد اقتصادی و اجتماعی و اداری و برخورد با تبعیض، رانت‌خواری و کارچاق‌کُنی»، «افزایش نظارت‌ها در راستای افزایش سلامت اداری و کارآمدی نظام قضایی»، «اصلاح برخی قوانین و ساختار‌ها و روش‌ها به منظور افزیش ریسک تصمیم گیری مدیران»، «حمایت دستگاه قضایی از صنایع تولیدی و رفع موانع فعالیت‌های این واحدها»، «پرهیز از تصمیمات متناقض و یکجانبه به‌منظور تسهیل سرمایه‌گذاری در کشور»، «نظارت پیشگیرانه بر امور جاری و ساری کشور برای جلوگیری از بروز فساد، تخلف و ناکارآمدی»، «پرهیز از تخریب خانه‌باغ‌ها و آلونک‌ها در روستاها، شهرستان‌های کوچک و حومه شهر‌های بزرگ» و «دفاع از حقوق زنان در موضوعاتی، چون حضانت و ولایت و استنکاف بدهکاران مهریه از پرداخت دِین» از دیگر خواسته‌های اعضای کمیسیون مجلس از رئیس دستگاه قضا بود.

در این جلسه یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس خواستار ارائه لایحه از سوی قوه قضاییه برای «تعیین متولی مقابله با آسیب‌های اجتماعی» و «تدوین قانون برای ساماندهی صندوق‌های اجتماعی در راستای جلوگیری از ورشکستگی این صندوق ها» شد و دو تن از نمایندگان نیز خواستار توجه ویژه مسئولان قضایی به سه مسأله مهم حوزه انتخابیه‌شان شدند: یکی از آن‌ها با تقدیر از صدور حکم قضایی برای «بازگشت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه به بیت‌المال»، به برخی شایعات در مورد احتمال نقض حکم اشاره کرد و نماینده‌ای دیگر خواستار ورود رئیس قوه قضاییه به پرونده «آبگرم متعلق به آبش احمد در منطقه کلیبر آذربایجان شرقی» و رسیدگی به موضوع دریافت سند توسط منابع طبیعی برای اراضی کشاورزی زارعی شد که به گفته او هزینه‌های زیادی برای مردم داشته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: قوه قضاییه ، زنان ، مجلس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
..
۱۵:۲۷ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
چه بخوایم باور کنیم چه نه ، در بعضی موارد قانون به نفع زن و در بیشتر موارد به نفعه مرده ، ولی در حال حاضر تو این گرونی این چیزها مهم نیست. مهم اینه که جلوی چند اختلاص میلیاردی رو بگیرین که یکم وضع معیشتی خانواده ها خوب شه
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
به نظر من مهریه باید برداشته بشه ، همچنین حق طلاق باید هم برای مرد باشه هم برای زن
ندا
۱۷:۲۲ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
نظرتو برای خودت نگهدار
ناشناس
۱۸:۱۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
دوستان میگند ارث زن نصفه، مثال خودم را میزنم ارثی که به من رسید حدود ۵۰۰ و از خواهرم حدود ۲۵۰ شد، کاری که من کردم چی بود ۱. یک سرویس طلا واسه خانم ام خریدم که دیگه خودش و خانوادش به خاطر بی پولی اول ازدواج ام و سرویس طلای معمولی که خریده بودم کنایه بهم نزنند و تحقیرم نکنند ۲. یه بخشی اش را گذاشتم رو پول پیش خانه که بتونم خانه بزرگتر کرایه کنم و تقریبا با این تورم الان هیچ شده، ۳. ۵۰ میلیون به خانم ام دادم ۴. مابقی را هم به اسرا خانم ام وسایل خانه کردم والان هیچی اش دست خودم نیست
خواهرم چیکار کرد! یه ماشین واسه خودش خرید (که البته بیمه و هزینه هاش را همسرش میده) و مابقی را طلا خرید واسه خودش
اشتباه نشه من این حرف ها نزدم که بگم همسر من یا سایر خانم ها مثل ما باید کار کنند یا مشکلات زندگی را شریک بشند، یا اینکه با خواهرم مشکلی دارم! یا همسرم!
صرفا خواستم بگم تموم اون پولی که با منت دو برابرش را سر ما میگذارید خرج همسرمون که یک زن باشه میشه! و تمام اون ارثیه ای که مدام با اینکه نصفه مرده مظلوم نمایی می کنید تمام اش صرفا خرج خود همون خانم میشه
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
خوب شپا برای همسرت خرج کردی این چه ربطی به خواهرت داره؟ مگه واسه ی خواهرت خرج کردی؟اون ارثیه ارثیه ی خانواده ی خوارتون بود نه همسرتون مگه همسرتون زمانی که ارثیه شو بگیره میاره واسه ی خواهر شما خرجش میکنه؟
ندا
۱۷:۲۶ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
ناشناس ۱۳:۴۲ این قانونی هست که قرآن مشخص کرده بیخودی حرص نخور. حتما خدا یه صلاحی میدونسته که گفته ارث اینطوری تقسیم بشه
کاظو
۱۶:۲۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
شخصی از امام صادق پرسید چرا ارثیه و دیه زن نصف مرد است حضرت فرمودند به سه علت
- نفقه زن و مخارج خانواده بر عهده مرد است
دوم جهاد بر مرد واجب است اما زن به جهاد نمیرود( هر مرد ایرانی فقط 2 سال از عمرش را صرف خدمت سربازی میکند - امار کشته های جنگ را با امار فوتی زنان بر اثر تصادفات و غیره مقایسه کنید)
سوم بر زن مهریه تعلق میگیرد
اقای اژه ای لطفا شما ودیگر مسئولین مشکلات کشور را حل کنید وبا شعار حمایت از حقوق زنان سعی در پوشاندن نقطه ضعفهای خود و همکارانتان نفرمایید.
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
ای بابا دلت خوشه برادر من، جنگ واسه ما مرداست، چک برگشتی و کرایه خانه برای ما است، هزینه تحصیل بچه و مخارج زندگی واسه ماست، آمار بالای سکته قلبی و زندگی کوتاه تر واسه ماست، ریختن مشکلات تو خودمون برای ما است، وسط ماه حقوق ات به آخر ماه نکشه واسه ماست، یه کت و شلوار را از عروسی تا ختم و مهمونی و جلسه اداری ۱۰ سال پوشیدن واسه ماست! همه این ها برای ماست که زن و بچه مون حداقل سالی دو بار لباس بخرند، خوش باشند از زندگی لذت ببرند، بعد فحش ام میخوریم! جالبه به خدا
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
زنان مهریه دارند ، حتی 110 سکه امروزه از میلیارد می زند بالا ، زن ها حق نفقه دارند ، نفقه هم باید متناسب با شأن باشد ، یعنی مرد باید برود کار کند ، بعد تقدیم کند ، زنان در صورت فوت همسر یک هشتم ارث می برند به علاوه مهریه ، اول بعد از پرداخت بدهی ها باید سهم زن را بدهی بعد اگر چیزی ماند مال بچه ها میشود ، در ضمن زن بیمه میشود و 50 درصد حقوق شوهر به او داده میشود اگر فرزندان متاهل باشند 100درصد حقوق را می گیرند ، تمام دختران تا قبل از ازدواج بیمه و 25 درصد حقوق پدر مرحوم خود را می گیرند ، سهم پسران بالای 18 سال از حقوق پدر زهر مار است ، زنان بعد از طلاق بچه را تحویل شوهر می دهند، و خود را خلاص می کنند ، پدر خانواده باید پسر خود را داماد کند و هزینه های آن را بدهد دختر خود را عروس کند و جهیزیه کمر شکن بدهد ، خانم تا حداقل 50 میلیون طلا برایش نگیری بله را نمی گوید ، هزینه عروسی را هم باید مرد بیچاره بدهد ، کرایه خانه اگر عقب افتاد فحش های آن را مرد تحمل می کند ، حالا هی ارث دو برابر مرد را بزنید تو سرش ، اکثر خانواده ها ارث قابل توجه ایی، ندارند ، همه که پول دار نیستند،
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
نه این تا حالا حق زنها خورده شده
الان هم قانون تمام عیار از زنان حمایت میکنه ، مهریه رو علم یزید کردن هر بلایی سر مردها میارن.
ناشناس
۱۵:۵۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
آقای اژه ای شما نباید طرفداری از زن یا مرد بکنید.
عدالت حکم می کنه، قانون طوری باشه و اجرا بشه که عدالت برقرار بشه نه از فرد یا گروهی حمایت کنه.
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
سلام. به زنان خیلی ظلم میشه طرف زن و بچه اش چهار سال رها کرده رفته بدون هیچ کمکی و پولی حال که زن بخاطر مشکلات فراوان و نفقه اجرا گذاشته کارشناس دادگستری نامرد برای چهار سال 50میلیون براش نفقه بریده هر طوری حساب کنی پول رهن و اجاره یک زیرزمین هم در نمیاد چطوری به نرخ روز حساب کرده خورد وخوراک پوشک و شیر بچه و دوا و دکتر و رهن و اجاره تو چهار سال نمیدونم آقای قوه قضاییه رسیدگی کنید این جور کارشناس های دادگستری بریزید بیرون
پاسبان
۱۵:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
سلام یک سوال داشتم و اینکه یک کار خانه بزرگ بنام آریادان رشد در شهرک شکوهیه قم چند سالی است که خوابیده باید به کجا اطلا بدیم
منصور
۱۴:۲۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
زن ذلیل
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
مردا رو باقانون سخت اینقد بترسونین که از ترس جرات نداشته باشن به راحتی زنان رو مورد سو استفاده جنسی خود قرار دهند؛ومجازات ها رو علنی کنید طوری که همه بدانند واز ترس جلوی رواج این جرم گرفته بشه التماسسس کاری کنید نه اینکه دست روی دست بگذارید عواقب این جرم وحشتناک خواهد بود اگر کاری نکنید
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
قانون بزارین که مردهای عیاش به اشد مجازات برسن،کسایی که زنان جامعه رو مثل یک کالا می بینن،کسانی که زنان جامعه رو بی عفت می کنن،چه بسیار زنانی هستن که جرات گفتن دردشان را ندارن،مردان باید در این مورد به اشد مجازات برسن ،زن باید باآرامش در جامعه وکشور اسلامی زندگی کند بدون استرس،ترس از...چقدر کشور ماضعیف عمل کرده نسبت به این مورد مهم!!!!
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
راست میگید قوانین مهریه را اصلاح کن که شده کاسبی برای یک عده
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
اگه مردها خوب باشند ک نیستند مهریه هم نمیخواد البته حق طلاقو هم بدن خانمها ک درصورت معتادبودن شوهر دست بزن داشتن شوهر وخیانت ازش طلاق بگیرند !!!!
ناشناس
۱۷:۴۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
جالبه!!!!
یعنی شما با مردی ازدواج می کنی که خوب نیست بعد تضمین بقای ازدواج ات را میزاری مهریه!!!!!
بعد اگه زن خیانت کرد چه باید کرد!
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
درصورت معتاد بودن مرد، آزار و اذیت زن از طرف مرد، و خیانت مرد، دادگاه با یک دوندگی حق طلاق را به زن میده!
شما تو حالت عادی حق طلاق می خوای که حتی همسرت هم مثل آقا سر زندگی اش بود، از گل کمتر بهت نگفت بتونی سریع طلاق بگیری و بعدم مهریه را بگیری بری دنبال خوشی !
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
حرف های شعاری برای جلب توجه
وگرنه بسیاری حقوق اتفاقا به نفع خانم هاست،
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خنده داره که مردها برای زنانی که نصف جامعه هستند تصمیم میگیرند!
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
نصف داریم تا نصف هر نصفی که نمی تواند نصف باشد قدری تامل کن قبل از اظهار نظر
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
اینجور که از قوانین برمیاد باید این مردها به شدت زن ذلیل بوده باشند با این تصویب قوانین شون!!!
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خنده داره که مردها برای زنانی که نصف جامعه هستند تصمیم میگیرند!
ناشناس
۱۵:۳۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
یکی هم که فکر زنان جامعه س تو داری ازش ایراد میگیری؟ بعدش قوانین نیاز به اصلاح داره که یکی باید اصلاحش کنه. تو بلدی اصلاحش کن
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
همین جوری هم زنان با مهریه مردها رو بیچاره میکنن تا آخر عمرشون، دیگه بیشتر از این به نفع زن ها کار کنید ، مردها بیشتر از ازدواج فراری میشن
د
۱۳:۰۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
آقای اژه ای زنان پس از پیروزی انقلاب تا اکنون بیشترین امتیازات را داشته اند و برای آنها کم کاری نشده با قوانینی که از آنها حمایت می کند مردها هم ذلیل شده اند زن اراده کند در کمترین زمان ممکن با استفاده از دادگاه باید برود و آب خنک بخورد مگر چه کاری مانده که انجام نشده و حقوقشان پایمال شده باشد در همه جا هم که حضور دارند و قدرتنمایی می کنند مگر کارهایی که نمی توانند یا نمی خواهند انجام دهند مسلط کردن زنان در کشور به صلاح خانواده و جامعه و آینده کشور نمی باشد .
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
حالا نیست مردها مهریه می دهند ،به بهانه بچه معامله می کنند ،بچه را می دهند به مادر در ازای مهریه ،تمام قوانین ازدواج مال مرد ،حق طلاق ،حضانت ،حتی زن بدون اجازه شوهرش از کشور نمی تواند خارج شود ،انگار مرد زن را خریده ،از سهم ارث هم مرد ۲ برای زن
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
چقدر آدم تعجب میکنه!
انگار مرد زن را خریده!!!
من نمیدونم مرد داره زن را میخره یا زنی که خودش و طایفه اش می شینند موقع ازدواج چرتکه میندازند و سر سکه و طلا چک و چونه می زنند، دارند خودشون را می فروشند!
ما موندیم دم خروس را قبول کنیم یا قسم حضرت عباس! تو جلسه خواستگاری از دختر احساس می کنی تو بنگاه معاملاتی هستی از بس هی از عدد و رقم حرف می زنند بعد می گند مرد زن را خریده!!!
شماها از همون اول عشق را هم خرید و فروش می خواهید بکنید!
اگه منو دوست داره باید این مهریه را قبول کنه!
اگه من و دوست داره خانه را به نام من کنه!
ناشناس
۱۷:۳۹ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
ناشناس 18:22 شما مردها هم میگین، اگه منو دوست داره مهریه نزاره
اگه منو دوست داره همه جوره با من بسازه
اگه منو دوست داره چیزی ازم نخواد.
کلا شماها میخواید با یه نفر ازدواج کنید که خوشگل و خوش قدو بالا باشه، مهریه نداشته باشه، با تمام نداریتون بسازه و صداش در نیاد، اگه یه روزی هم هوس خیانت به سرتون زدو به فکر تجدید فراش افتادین زنتون مهریه نداشته باشه که با خیال راحت دکش کنید بره.
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
من فکر میکردم قانون به فکر زنانه. ولی با مشکل پیش آمدن برای خواهرم فهمیدم برعکسه. شوهرش باهاش بد رفتاری میکنه، بهش فوش میده (رکیک) کتکش میزنه حالا رفتیم از شوهرش شکایت کردیم وکیلش میگه توافقی یعنی بدون مهریه میتونی ازش طلاق بگیری. دادگاه هم شاهد میخاد. یعنی خواهرم از کجا شاهد بیاره تو خونه تنها بودن این فوشش داده یا کتکش زده. حالا خوبه شوهرش قبول میکنه که این رفتارارو داشته ولی میگه بعد این خوب میشم. در صورتی که 15 سال زندگی خوب نشده حالا میخاد خوب بشه؟ یک زن تنها تو خونه شاهدش کجا بود. یا یک مرد 15 سال خوب نشده حالا میخاد خوب بشه.این درد ماست.
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
برادر من مگه عصر هجره که شاهد بخواد کتک زدن! پزشکی قانونی به راحتی اثبات می کنه که زن مورد آزار قرار گرفته! قبول می کنم که در این مورد به خواهر شما ظلم شده ولی پیاز داغ اش را زیاد کردی و گرنه اثبات کتک زدن همسر و بددهانی سخت نیست!
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
شاهد که کاری نداره.دو گردن کلفت پیدا بکنه ببره.دادگاه اصلا نمیپرسه از کجا میدونی.زن ما شکایت کرد شوهرم کتکم زده تو خونه.و دو تا شاهد برد که تو کوچه زدمش و محکوم شدم.اصلا شاهدها را نمیشناختم
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
الان هم هرچی مشکل هست به خاطر همین قوانین هست که زیادی اینا را مورد حمایت قرار داده تقریبا بیشتر طلاق دادن و اونهایی هم که دارند زندگی میکنند بیشترشان به خاطر فرزند یا مشکلات دیگه دارن تحمل میکنن زندگی را در حالیکه انگیزه ای برای حتی زنده بودن ندارند
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
آقای اژه ای بهتر باست قوانین را بازبینی کنید که قانون به نفع مجرمین نباشد.
الان کشور دارد به نفع مجرمین می چرخد.
مامور نمی تونه اسلحه بکشه.
دزد را نمیشه کتک زد
اما اونا می تونند شما را بزنند و بعد دیه می دهند.
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
حالا شاید یکی ازدواج نکنه پول دیه شوهر کجا بود ک بهش برسه شسکوت
راننده
۱۱:۳۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
ای کاش مشکل سنوات 72تا80راننده گان باگرفتن بقیه که شرکتها نریخته اند حتی به نرخ روز هشت سال کامل می شد ای کاش رییس قوه ورود می کرد ومشکل حل می شد راننده گان مقصر نبوده اند
ناشناس۹
۱۱:۲۴ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
با سلام دیگه گوش مردم از حرف شعار پر.یه چند تا دوربین داخل مراکز قضای بزارید تا ببینید قضات و منشی ها چه برخوردی با مردم میکنند هر کی از در داخل میشه به خیال اونها قاتل یا قاچاقچی حساب میشه اصلا اجازه حرف زدن به مراجعه کننده نمیدن.
ناشناس
۱۱:۱۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
امیدوارم ب حقوق نداشته زنان توایران رسیدگی بشه چون اگه طلاق بدون مهریه بگیره دیگه هیچ حامی وپشتیبانی نداره واواره میشه مگه اینکه پدرش ی بیمه بازنشستگی براش بزاره وگرنه باید توخیابونها گدایی کنه مخصوصا اگه شوهرش معتاد باشه و بچه هم داشته باشه!!!!
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
زن ها با این مهریه ها مردها رو بیچاره کردن
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
مگه شوهرمعتاد مهریه میده؟!!!
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
فرض کنید اصلا ازدواج نمی کردید، اونموقع چیکار می کردید! حامی تون کی می بود؟! درآمدتون از کجا می بود؟! اموراتتان چگونه می گذشت؟!
مگه مردها مسئول عقده ها و حسرت های شما در زندگی هستند! مگه یک مرد تا آخر عمرش بدهکار مهریه باشه چون شما میخواهید تا آخر عمر تو خونه ای که از مهریه خریدید زندگی کنید و با پول مهریه که سپرده کردید زندگی کنید و زحمت کار به خودتون ندهید! اصلا قبل ازدواج یه جمع بزنید کل دارایی پدری تون چقدره که ۱۰ برابرش را به عنوان مهریه از مرد طلب می کنید!
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خیلی جالبه حقوق نداشته زنان تو ایران!!!
تو خارج زن پابه پای مرد کار می کنه و هزینه زندگی میده، اینجا زن اگه هم کار کنه پولش را برای خودش بر میداره!
اونجا تمام هزینه های زندگی نصف نصف هست این جا خانم باید وارد یه زندگی آماده بشه، خانه باشه، ماشین باشه
اونجا موقع طلاق دارایی نصف نصف میشه، داریی که تقریبا نصف آورده اش هم از طریق زن هست! اینجا زن آورده ای که نداره تازه موقع طلاق کل دارایی مرد را می بره تازه تا سال ها هم ازش قسط می گیره!
اونجا دارایی قبل ازدواج هر کس مال خودشه نه مثل ایران که با بدبختی و قسط و نخوری مرد یه خانه می خره در لحظه ازدواج باید حداقل سه دانگ اش را به نام خانم کنه!
اونجا هزینه مراسم عروسی نصف نصف هست نه مثل اینجا هزینه کل عروسی را مرد بده، سرویس طلای ۱۰۰ میلیونی بده و ...!
حقوق نداشته!!!!!!!!!
کاش همه کسایی که حقوق شون پایمال میشد همینجوری بودند!
لطفا، خواهش می کنم منتشر کنید
ندا
۱۴:۳۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
آخه بنده خدا یه آدم معتاده داغون از کجا مهریه بهت بده؟
سعید
۱۶:۴۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
جوری حرف میزنی انگار تو دنیا امروزی زندگی نمیکنین مگه زن باید چشمش به دست این و تون باشه چقدر از زن ها رو داریم که مستقل هستن تو کشورهای دیگه نگاه کن زن ها پا به پای مردها کار میکنن
ناشناس
۱۷:۰۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
خوب اره مردی ک معتاده نمیتونه مهریه بده ولی زن چیکارکنه چرا اصلا مرده رفته معتادشده مگه مرض داشت مگه نمیدونست اعتیاد اخرش ب خونه خرابی ختم میشه چرا با زندگی دخترهای مردم بازی میکنند وقتی نمیتونند زندگی کنندچرا دخترمردموبدبخت کنندک حالا نتونند مهریشوبدن خجالت اوره واقعا بایدم معتاد نداشته باشه ک مهریه بده فقط این وسط عمروجوانی وزندگی زن رو به اتیش میکشه !!!
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
الان همه چیز به نفع زنانه. اگر می خوای خودتو خوب جلوه بدی جلوی دزدی ها رو بگیر نه اینکه قوانین خلاف اسلام به نفع زنان ایجاد کنید.
ناشناس
۱۳:۵۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
کجاش ب نفع زنانه ارثیه دوبرایرمزد ی برابر زن .دیه دوبرابر مرد یه برابر زن.حق حضانت فرزند زن ندارد .حق خارج شدن ازکشور ندارد خودتون هم میدونید
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
انگار زن آفریده شده که فقط مرد ها ازش سو استفاده کنن،قانون ظلم درحق زن ها رو باید برداره،کسی نباید زنها رو مورد سو استفاده قرار دهد،زن در جامعه باید آرام زندگی کند همراه با آرامش،این است حق زن مادر فرزندان این سرزمین آرامش آرامش
ناشناس
۱۴:۰۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
ارثیه مرد دو برابره چون خرج زندگی را میده، چون همون پول ارثیه را کامل خرج زن و بچه اش میکنه ولی زن پول ارثیه را خرج شوهرش میکنه؟! خیر یا میزاره بانک سودش را خرج خودش می کنه یا طلا میخره واسه خودش؛ دیه مرد دو برابر چون پول دیه مرد به زن اش می رسه به خودش تو قبر که نمی رسه! یعنی تا مرد میمیره دو برابر پول به زن اش میرسه و تا زن میمیره نصف اون پول به شوهرش می رسه!
ناشناس
۱۶:۲۰ ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
من بعضی از زنها رو میشناسم ک خودشون خرج شوهروبچشون میدن تازه شوهرش به مال منال خانواده زنشم چشم داره بعدم زن توخونه پدرش مگه بچه میاره یا شوهرداری خونه داری بچه داری میکنه ک اینقدرمنت میزارین توخونه پدرش فقط میخوره میخوابه درد شب نخوابی وپوشاک بچه و بجه بغل کردن ودیسک کمر ودرد وزایمان و ...رو هم حساب کنید من بعضی زنها رومیشناسم ک عرضشون ازصدتا مرد هم بیشتره!!!
ناشناس
۱۷:۴۷ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
ناشناس 16:20 حرفای شما کاملا درسته. همین مردایی که زحمتای زنشونو تو خونه نمیبینن و کارهاشونو بی ارزش جلوه میدن نشون میدن که قدرنشناسهای بی وجدانی هستن. همچین مردایی حقشونه که ازشون مهریه گرفت