سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهرامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

غرب با فرستادن گروسی به ایران به دنبال سنجیدن جدیت ایران است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: با گذر زمان سود ایران در برجام بیشتر شده و بهتر است دیر‌تر بر سر میز مذاکره بنشینیم.

عطا بهرامی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سفر احتمالی رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، گفت: تجربه نشان داده است که شورای حکام یک ابزار فشار روانی و اجماع سازی علیه ایران است و گروسی تلویحا برای تهدید به ایران می‌آید، در حقیقت آنها در هیچ شرایطی ابزار تهدید را ترک نکردند، به عبارت دیگر ایران چه همکاری کرد و چه نکرد آن‌ها حداکثر استفاده را از شورای حکام انجام دادند.

غرب با فرستادن گروسی به ایران به دنبال سنجیدن جدیت ایران است

وی افزود: شایعاتی شده بود که در حاشیه سفر گروسی مذاکراتی انجام می‌شود، دیپلماسی پنهان همیشه بوده است و طبیعتا وزن خاصی ندارد و در نهایت همه چیز به عرصه عمومی کشیده می‌شود، اگر بخواهیم به یک توافق واقعی برسیم، این یک نوع اعمال فشار است و غربی‌ها می‌دانند که دست شان خالی است و به همین دلیل سخت است که در این مقطع یک دیپلمات به ایران بیاید و ما را تحت فشار قرار بدهد و مطمئنا آمریکایی‌ها این ریسک را نمی‌کنند و ترجیح می‌دهند این حرف‌ها را حتی اروپایی‌ها هم نزنند، لذا این ماموریت را به گروسی سپرده‌اند، اگر آمریکا خودش جواب نه بشنود کاری نمی‌شود کرد و این کار دشوار می‌شود به همین دلیل از آژانس شروع کردند که جدیت ایران را بسنجند.

آمریکا به دنبال  آغاز هرچه زودتر مذاکرات احیاء برجام است

کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: موضع محکم از طرف ایران تکلیف خیلی چیز‌ها را روشن می‌کند و عملا مانع از این می‌شود که ما کاری کنیم که غرب را به طمع بیاندازیم که بازی‌های بیهوده‌ای در بیاورند.

بهرامی ادامه داد: گذشت زمان در احیای برجام به نفع ایران است، اکنون در نقطه‌ای قرار گرفتیم که هر چه زمان می‌گذرد به نفع طرف ایرانی و به ضرر طرف غربی است، چراکه ایران در حال توسعه توانایی هسته‌ای خود است، هم اینکه اقتصاد ما هم در حال سر و سامان گرفتن است. ایران در شش ماه آینده در نقطه بسیار متفاوتی نسبت به نقطه کنونی در حوزه اقتصاد کشور ایستاده است و موتور خیلی از بخش‌ها روشن می‌شود. در ماه‌های اخیر دیدیم که صادرات غیر نفتی کشور بالا رفته است و نرخ ارز هم کنترل می‌شود و از آن طرف توان هسته‌ای خود را گسترش می‌دهیم، از سوی دیگر آمریکا تحت فشار قرار دارد و به دنبال هرچه زودتر این مذاکرات است.

غربی‌ها با طمع  فرصت‌های خوبی را از دست دادند/ ایران در حال حرکت به سمت دیپلماسی با حوصله است

وی افزود: غربی‌ها در چند ماه اخیر طمع کردند و فرصت‌های خوبی را از دست دادند و اکنون هم گذشت زمان به نفع شان نیست، ایران عجله‌ای برای مذاکرات ندارد و حداکثر تاخیر را می‌دهد چه بسا همین مذاکرات پنهان را هم به عنوان مذاکره به طرف مقابل بفروشد و عملا ماه‌ها آینده را هم بخرد، این سیاست بسیار درست است و ما داریم به سمتی می‌رویم که دیپلماسی با حوصله را انجام می‌دهیم و از کارت‌های خود روی زمین به خوبی استفاده می‌کنیم.

بهرامی ادامه داد: در عرصه میدانی هم وضع ایران بهتر از آمریکاست، همین یک ماه اخیر آن‌ها در افغانستان باختند و این یک کارت منفی در زمین مذاکره است، در یمن و لبنان هم اوضاع به نفع آن‌ها نیست، لذا اوضاع منطقه هم که یک ابزار چانه زنی به سود ایران است و طبیعتا با گذر زمان سود ما بیشتر می‌شود و بهتر است دیر‌تر توافق کنیم و سر میز مذاکره بنشینیم.

کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: دلیلی ندارد در مذاکرات احتمالی آتی خود فرصت هسته‌ای خود را فدا کند، آن‌ها به جایی می‌رسند که تنها به بودن ایران در ان پی تی هم قانع می‌شوند.

گفتنی است؛ پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی خبر داده است که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد سفری به تهران برای گفتگو با معاون رییس‌جمهور و رییس جدید سازمان انرژی اتمی، محمد اسلامی است. هنوز تاریخی برای این سفر مشخص نشده است و معلوم نیست آیا طرف ایرانی با این سفر موافقت کرده است یا نه. نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی و همزمان با آن انتشار گزارش فصلی آژانس در مورد برنامه هسته‌ای ایران، تقریبا ۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به نظر می‌رسد که گروسی علاقه‌مند باشد تا پیش از این تاریخ به تهران سفر کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
احمد
۱۱:۲۶ ۲۰ شهريور ۱۴۰۰
به نظرم مسیر جدید درست است یعنی دیپلماسی ضعف دولت قبلی را کنار گذارد و به دیپلماسی قدرت روی آورد ما باید ضمن افزایش شیر هسته ای و پرداختن به داخل و توانایی های داخلی خودمان را به غرب بی تمایل نشان دهیم تا ابزار تحریم آنها را کند کنیم تا غربی ها که از افزایش توان هسته ای ایران هراس دارند خسته شده تا در صورت توافق براحتی دبه نکنند و توافقات دوام داشته باشد در ثانی به راحتی به ابزار تحریم روی نیاورند