سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطیب‌زاده در نشست خبری:

آمریکا برای ورود به اتاق برجام باید از ایران مجوز بگیرد/ مطمئن نیستیم سفر گروسی به ایران برنامه‌ریزی شده باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این آمریکاست که برای ورود به اتاق برجام باید از ایران مجوز بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز دوشنبه  ۱۵ شهریور ماه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با گرامیداشت یاد و خاطره قیام ۱۷ شهریور، در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی، گفت: نکات فنی توسط سخنگوی سازمان بین المللی انرژی اتمی درباره این نشست گفته می‌شود، اجلاس پیش روی شورای حکام یک نشست عادی است، طرفین اشتباه محاسباتی نکند و به سمتی نرود که مذاکرات احیای برجام در وین تحت تاثیر قرار بگیرد. همه باید توجه کنند که روابط ایران و آژانس دوستانه است.

وی با اشاره به سفر احتمالی گروسی به ایران اظهار کرد: ما هم زمزمه‌های سفر آقای گروسی به ایران را شنیدیم، اما مطمئن نیستیم این سفر برنامه ریزی شده است یا خیر.

حتی یک ساعت برای رفع تحریم‌های ظالمانه معطل نخواهیم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه با توجه به این که ایران بر اصل انجام مذاکرات احیاء برجام و رفع تحریم‌ها تاکید دارند و هشتاد روز از آخرین دور مذاکرات برجام در وین می‌گذرد؛ چقدر ضرورت دارد که این مذاکرات هرچه زودتر آغاز شود، اظهار کرد: اصل گفت‌وگو‌های احیای برجام انجام خواهد شد و ایران بار‌ها در سطوح مختلف این اجماع حاکمیتی را اعلام کرده است که مذاکرات حتما ادامه پیدا خواهد کرد، مذاکراتی که برای اطمینان از اجرای بی کم و کاست تعهدات آمریکا ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بین ایران و ۱+۴ شروع شده حتما ادامه می‌یابد. این گفت‌وگو‌های احیای برجام باید تامین کننده منافع ایران باشد که در چند سال گذشته این منافع با بدعهدی ها‌ی اروپا و خروج آمریکا از برجام حاصل نشده است.

خطیب زاده اضافه کرد: ما با این هدف و رسالت حتی یک ساعت برای رفع تحریم‌های ظالمانه معطل نخواهیم کرد، طبیعی است که دولت سیزدهم در ایران تازه مستقر شده و کابینه تشکیل است به زودی تمام مواردی باید اعلام می‌شود در خصوص مذاکرات با توجه به اظهارات رئیس جمهور و وزیر خارجه مشخص است. آمریکا بداند با ذهنیت دوران ترامپ نمتیجه‌ای غیر از شکست حداکثری داشته باشد.

وی درباره مداخله‌گری‌های کشورهای فرامنطقه در افغانستان، گفت: اخبار پنجشیر نگران کننده بوده و شهادت رهبران افغانستانی مورد تاسف است؛ همچنین دخالت خارجی در دست بررسی قرار دارد، تاریخ افغانستان نشان داده است که دخالت مستقیم و غیر مستقیم نتیجه‌ای جز شکست برای مداخله گر نداشته است.

خطیب زاده ادامه داد: محاصره منطقه پنجشیر مایه نگرانی است و ذیل حقوق بین الملل باید پیگیری شود، ایران در تشکیل دولت فراگیر در افغانستان کمک می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با دقت نظر از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری می‌کند، لازم می‌دانم نهاد‌های بین المللی در کنار کشور‌های منطقه وظیفه جدی دارند که ضلح و آرامش در این کشور را تضمین کنند ان‌شالله با کمک کشور‌های همسایه تلاش می‌کنیم که صلح در این منطقه برقرار شود.

تا سه هفته آینده ۲۰ میلیون دوز واکسن دیگر نیز وارد خواهیم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره واردات واکسن به کشور گفت: وزارت امور خارجه از روز اول و قبل از اینکه کرونا وارد ایران شود به عنوان اولین دستگاهی بود که در سطح دولت این خطر را گوشزد و اعلام کرد؛ پس از آن هم وزارت امور خارجه چه در مرحله جذب کمک ها، امکانات و منابع بین المللی برای مبارزه با کرونا و بعد برای تسریع واردات واکسن نقش کلیدی و اساسی را داشت.

وی با اشاره به اینکه ما به جهت حفظ آرامش و فضای روانی جامعه، اجازه مجاهدین و تلاشگران سلامت برای اینکه بتوانند کار‌های خود را انجام دهند، سعی کردیم با سکوت و در کنار آن‌ها به تحقق برنامه‌ها کمک کنیم، اظهار کرد: تمام سفرای ما در تمام کشور‌های مختلف در تامین مواد اولیه، دستگاه‌های مورد نیاز و حتی برای تولید واکسن‌های داخلی نقش کلیدی داشتند.

خطیب زاده با اشاره به تلاش دانشمندان بیان کرد: تولید مشترک واکسن کرونا ایران و کوبا انجام شد و همچنین واردات واکسن از روسیه، هند، چین برای تامین نیاز مردم انجام شد، الحمدلله تلاش‌هایی که صورت گرفته که در چند هفته اخیر حدود ۲۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دوز از چین واردات داشتیم، همچنین چندین میلیون دوز از سبد‌های کواکس آسترازینکا و همچنین از کشور‌های دیگر چه به صورت خریداری و اندکی اهدایی صورت گرفته که در این هفته تشدید خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه من از دوستانم در وزارت بهداشت می‌خواهم که آمار دقیق واردات واکسن یه کشور را به ما اعلام کنند، گفت: آنجا که به وزارت خارجه مربوط است، می‌گویم که این نوید بسیار بزرگی برای مردم است که حداقل ۲۰ میلیون دوز واکسن در سه هفته آینده وارد کشور می‌شود که این جهش بسیار بزرگی در تزریق واکسن برای کشور خواهد بود، همچنین علاوه بر واکسن‌هایی که به صورت مقطعی و یا ناگهانی طی مذاکرات به نتیجه برسد و وارد کشور شود، واردات ۲۰ میلیون دوز واکسن قطعی است.

وی با تاکید بر اینکه چندین میلیون دوز در ماه اکتبر وارد کشور می‌شود، بیان کرد: علت عدم اعلام دقیق واردات واکسن به دلیل آن است که هیچ وقت وزارت امور خارجه وعده نداده و همیشه بعد از واردات، وعده محقق شده را اعلام کرده است وگرنه می‌تونم همین الان خبری خوشحال کننده درباره ماه اکتبر دهم، اما آنچه می‌توانم بگویم این است که آنچه در ماه سپتامبر وارد کشور می‌شود، به اضافه چندین میلیون دوز در ماه اکتبر از مقاصد مختلف وارد خواهیم کرد، این امر در کنار تحقق تولید مشترکی خواهد بود که انستیتو پاستور در تولید واکسن کوبرکت و... انجام می‌شود.

خطیب زاده افزود: اولویت ما را در وزارت خارجه کم کردن درد و رنج مردم است و از روز اول هم همین کار را کردیم و در یک سکوت، آرامش و تلاشگران مجاهد سلامت که انصافا در خط مقدم بوده و دست و بازوی آن‌ها را می‌بوسیم، به عهد خود ادامه خواهیم داد.

بدترین برخورد با مسئله کرونا، سیاسی کردن آن است

سخنگوی وزارت خارجه درباره پروژه سیاسی سازی ویروس کرونا گفت: بدترین برخورد با فراگیری کرونا، سیاسی کردن منشا کرونا و همچنین ابعاد مختلف آن است، البته باید بررسی منشا کرونا در مسیر خود ادامه پیدا کند اما ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای غربی در زمان میانه فراگیری کرونا یعنی زمانیکه همه همت ها برای دسترسی عادلانه و برابر به واکسن و درمان کرونا باید صورت گیرد، مایه تاسف است که پروژه سیاسی شدن کرونا را کلید زدند و آن را با حدت و شدت جلو می برند.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز ما باید بر این باشد که کشورهای تولید کننده واکسن کرونا دسترسی آزاد، منصفانه و یکسان دهند، گفت: متاسفانه این اتفاق نیفتاده است و دچار آپارتاید واکسن هستیم، کشورها اعم از ایالت متحده آمریکا و اروپا باید به مسئولیت قطعی خود در تامین واکسن عمل کنند، من همه را دعوت می کنم که در میانه درد و رنج جهانی همه به هم کمک کنیم تا ان‌شاءالله نوع بشر از فراگیری بیماری کرونا به سلامت عبور کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اقدامات ایران در افغانستان، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سطوح اشکار و غیر آشکار تحولات افغانستان را پیگیری کرده و می‌کند، طرف‌های ما در سطوح مختلف همه آن‌هایی که شاهد و ناظر تحولات افغانستان هستند به نقش کلیدی ایران واقف هستند، پنجشیر تنها راه حل سیاسی دارد و محاصره پنجشیر اشتباه است، افغانستان جغرافیایی نیست که خارجی و تجاوز را بپذیرد، همچنین هیچ کس نباید اجازه دهد این مسیر به برادرکشی ختم شود. طالبان به تعهدات خود پایبند باشد؛گرسنگی دادن به مردم پنجشیر و قطع آب و برق و ... مایه تاسف است. ایران تمامی مساعی و همت خود را به کار می‌گیرد که به پایان آلام مردم افغانستان کمک کند. این خواست و اراده مردم است که باید محقق شود نه دخالت خارجی و نه هیچ طرح و توطئه دیگری.

خطیب‌زاده گفت: تذکر جدی می‌دهم که تمامی حقوق قرمز و تعهدات ذیل حقوق بین‌الملل رعایت شود. ایران از نزدیک تحولات افغانستان را پیگیری می‌کند؛ نهاد‌های بین‌المللی در کنار کشور‌های منطقه وظیفه دارند صلح و ثبات را در افغانستان تضمین کنند. با کمک گروه‌های افغانستانی کمک می‌کنیم صلح پایدار در افغانستان برقرار شود؛ رفتار دولت آتی است که نوع رفتار ایران و کشور‌های بین‌المللی و عرصه بین‌المللی را مشخص می‌کند.

وی تاکید کرد: وزرای خارجه‌ای که با امیرعبداللهیان تماس گرفتند درباره ابتکارات در خصوص افغانستان نکاتی داشتند و قرار شد هر دو موضوع را در دستور کار بگذاریم، باید ببینیم تحولات به کدام سمت می‌رود. ایران در کنار مردم افغانستان ایستاده و می‌ایستد؛ ایران دوستی خود را با مردم افغانستان قرن‌هاست که داشته و دهه‌ها نشان داده و همه سیاست اصولی ایران در خصوص افغانستان می‌دانند. تمامی تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که به صلح و ثبات افغانستان کمک کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: اینکه در افغانستان چه کسی دولت را در دست بگیرد تاثیری در توافق‌ها ندارد، ما قطعا منتظر می‌شویم که دولت فراگیر شکل بگیرد، اما تا آن زمان موضوع حق آبه ایران همواره در دستورکار بوده و باز هم خواهد بود.

آمار اتباع غیرقانونی که به ایران آمدند، تقریبی است

خطیب زاده درباره اتباع افغانستانی که به صورت غیرقانونی یا قانونی وارد ایران شدند، گفت: آمار رسمی از اتباعی که بی جا و مکان شده‌اند یا آنهایی که به صورت غیرقانونی به کشورمان ورود کردند، تقریبی است.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران بیشتر از ۴۰ سال است که چندین میلیون از برادران و خواهران افغانستانی خود را میزبانی می‌کند. تمام تلاش ایران این بوده که میزبان خوبی برای برادران و خواهران خود باشد و هیچ جا وطن خود آدم نمی‌شود. در بحران اخیر درخواست‌های بسیار زیادی برای ویزای ایران بود و تا جایی سفارتخانه‌های ایران می‌توانستند تسهیل کردند و این فضا در چارچوب قانونی خود ادامه دارد.

وی درباره برجام گفت: ایران نیست که برجام را ترک کرده و قطعنامه ۲۲۳۱ و تعهدات خود را نقض کرده است، بلکه ایالات متحده بوده که نه تنها برجام را نقض کرد از آن خارج شد و تمام تلاش خود را کرد که تمام افرادی که به برجام متعهد بود این امریکاست که برای ورود به اتاق برجام باید نظر ایران را جلب کند.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ایران تا ابد منتظر نمی‌ماند که واشنگتن به تعهدات خود برگردد و با ابزار تحریم از ما امتیاز بیشتری بگیرند، این پنجره برای واشنگتن محدود است و امیدوارم مقامات آمریکایی این را بدانند که چگونه به تعهدات خود عمل کنند. اگر راستی آزمایی شده و دقیق منافع ایران ذیل برجام تامین شود، ایران به عنوان طرف متعهد کار خود و تعهداتش را انجام خواهد داد.

رژیم صهیونیستی نمی‌تواند در تجارت مشروع ایران دخالت کند

خطیب‌زاده درباره اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درباره کشتی سوخت ایران، گفت: اینکه رژیم صهیونیستی در یک خرید و فروش ساده محصولاتی که مردم لبنان به آن نیاز مبرم دارند چنین ورود می‌کند، نشان می‌دهد چه توطئه و طراحی از سوی این رژیم در حال انجام است. تا زمانی که مردم لبنان نیاز به سوخت ایران داشته باشند، ایران این مسیر را در چارچوب‌های خود ادامه می‌دهد. نه رژیم صهیونیستی و نه کسی دیگر نمی‌تواند در این تجارت مشروع دخالت کند.

جزئیات بیشتری درباره پیاده‌روی اربعین اعلام می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برگزاری سفر اربعین امسال گفت: بیش از آن چیزی که تاکنون اعلام عمومی شده است، جزئیاتی را در اختیار ندارم، ولی هم در سفر وزیر امور خارجه به بغداد، هم در گفت‌وگو‌های قبل از آن یعنی در سفر من به عراق و همچنین گفت‌وگو‌هایی که توسط سفیرمان در عراق انجام شد، صحبت‌هایی مطرح است که اجازه دهید در زمانیکه مسئله روشن‌تر شد، خدمت شما با جزئیات خواهیم گفت، اما فعلا تمرکز ما برای سفر اربعین بر انجام دستورالعمل‌های بهداشتی با حفظ سلامت مردم است.

وی درباره لغو ویزای اربعین اظهار کرد: ما هیچگاه لغو ویزا با کشور‌ها نداریم. البته ما به صورت یکجانبه موردی را تصویب کردیم که منوط به این بود که طرف عراقی هم لغو روادید داشته باشد و آن وقت عملیاتی شود که همچنان این موضوع عملیاتی نشده؛ چرا که دولت عراق لغو روادید را تصویب نکرده است. آنچه‌ در دوران اربعین اتفاق می‌افتد، لحاظ کردن مهر ورود به جای روادید است، به تعبیر فنی‌تر یعنی لغو روادید نیست، اما روادید رایگان و مهر ورود در گذرنامه‌ها به عنوان روادید است که این موضوع معمولا در ایام اربعین اتفاق می‌افتد و امسال هم در صورت لزوم به توافق دوطرف انجام می‌شود.

خطیب زاده درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تصمیمی درباره ارجاع پرونده برجام به شورای عالی امنیت ملی گرفته شده و در صورت تصمیم گیری خبر آن چه موقع اعلام می‌شود، گفت: هر تغییری که صورت گیرد اعلام می‌شود وگرنه چنین اعلامی صورت نخواهد گرفت، برخی گمانه‌زنی‌هایی صورت گرفته و حتی هفته‌های قبل هم از من سوال شده که اگر تصمیمی گرفته شود اعلام می‌شود، در حال حاضر آنچه وجود دارد این است که گفت‌وگو‌های وین کاملاً فنی است و برای اطمینان از اجرای برجام توسط ایالات متحده آمریکا و طرف‌های دیگر است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مذاکره‌ای برای رسیدن به متن جدید و پذیرفتن توافقات جدید نیست، نظام هم بر اساس آنچه که در هشت سال گذشته با انباشت دانش، سوابق و تمام مسائلی که در وزارت خارجه وجود داشته در حال پیگیری است و اگر تصمیمی در مجموع حاکمیت گرفته شود، آن تصمیم اعلام می‌شود و فعلا هیچ گمانه زنی صحیح نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۲۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
حداقل یه بار این متن رو می خوندید پر از غلط املایی هست . رفع تحریم پیشکش
ناشناس
۱۳:۱۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
حتما اجازه میگیره شما خیلی بلائی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۳:۰۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
توهم بایدازاین سمت یاشغل بندازن بیرون
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
امریکا تاگلوشماراتحریم کرده هیچ کاری نتونستی بکنی بایداجازه بگیره خخخخخخخخ
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
سلام: مذاکره و توافق مجدد با غرب و امریکا براساس عبرت ها و تجربه های تلخ تاریخی، محاسبات متقن وغیرقابل خدشه ذیل موجب حراج دادن مولفه های قدرت ، زیانبار برای اقتصاد،باج خواهی و زیاده خواهی دشمن، آب در هاون کوبیدن و باعث ممانعت ازپیشرفت کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغوکامل تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی مانده وتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران درهمه زمینه ها ی چهار گانه ازجمله درموضوعات هسته ای،حضورمنطقه ای،موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را درهمه علوم به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و با عمل نکردن به آن ،ایران چند باره رکب خورده و بازگشت کامل کشور به برجام یعنی پس ازطی هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون پیشرفته هسته ای.
3- عبرت های تاریخی معاصرمثل اعتماد دکتر مصدق به امریکا و سقوط دولت او،اعتمادو مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب ،یافتن تمام نقشه های نظامی وغیر نظامی آن و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او. مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلیق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.ومعاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
4- اساس، انگیزه و داستان وضع تحریم ها ازطرف دشمن به طمع فشارهمه جانبه برملت و دولت وسپس گشودن باب مذاکره بوده و انگیزه و هدف نهایی مذاکره هم از طرف غرب راهی برای به حراج دادن مولفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری و جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو مردم ودر ادامه تغییر رفتار نظام و در نهایت تقییر رژیم است.
5- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند اهرم های حیاتی قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
6- به لحاظ عدم لغو کامل همه تحریم ها از طرف غرب و با بدعهدی احتمالی امریکا و اروپا پس از مدتی برگشت دوباره تحریم ها،اقتصاد و معیشت مردم به لحاظ وابستگی به تحریم ها و شرطی شدن در مقابل آن بسیار ضربه پذیر وآسیب زا می شود.
7- درصورت بازگشت به برجام وعضویت در آن از طرف آمریکا، به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریم ها را ازطریق قطعنامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
8- در صورت مذاکره موشکی وحضور منطقه ای ایران برای جنگ با داعش و ترروریست و به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب خودغارت کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی خون آشام را به جان،مال و ناموس ملت بیاندازند.
9- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی و یا بیشتر آن بابرچسب های چهار گانه هسته ای ، موشکی ،حضور منطقه ای ایران و حقوق بشراست.اگرغرب و امریکا یک موضوع از تحریم یعنی هسته ای را بردارند سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای باج دادن فاجعه بارسایراهرم های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
10- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم مذاکره کننده ایرانی از امریکا درخواست لغو نشده است برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی، همراه با فریب ،مضحک و بی خاصیت است .
11- با تکیه بر توانمندی های و ظرفیت های عظیم داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید بی خاصیت وخنثی کرده و ازبین برد و امریکا را از حربه تحریم و سپس مذاکره مایوس کرداز جمله راهکارها:استفاده درهمه حوزه های علمی،فنآوری و تولیدی ازجوانان نخبه ، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهای برترصنعتی،استفاده از قرار گاه سازندگی و شرکت مپنا به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها، ،جذب سرمایه عظیم ایرانیان مقیم خارج ،برنامه ریزی بودجه سالانه بدون کسری بودجه توسط دولت وعدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید، اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم تک رقمی ،ممنوعیت قطعی هرگونه تعطیلی واحد ها وشرکت هایی تولیدی از طرف بانک ها،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ، تک نرخی کردن ارز وحذف قطعی ارز 4200 تومانی که این ارز رانت زا و فساد آفرین بوده و باعث نابودی تولید داخلی می شود،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون علاوه بر خود کفایی دارای اهداف صادراتی برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی ( تدوین برنامه چهار ساله آبخیزداری و آبخوان داری برای تولید بیش از 400میلیون تن کالاهای کشاورزی)،شناسایی آموزش و نصب رایزن کارامد و امین اقتصادی حداقل به تعداد 100نفردرکشورهای همسایه ،همسو و غیر همسوبرای جهش صادرات ،برنامه ریزی صادرات به همسایگان ازمیزان2درصد کنونی به 20 درصد طی برنامه 4 ساله یعنی رسیدن به حدود 200میلیارد دلارصادرات به 15 کشورهمسایه، حمایت همه جانبه از تولید داخل با کیفی سازی وبا وضع تعرفه باز دارنده کالاهای خارجی مبازره هدفمند با قاچاق و فساد، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، ممنوعیت وقطع همیشگی فروش نفت خام وتبدیل آن به مواد پتروشیمی در صنایع با محوریت صادرات محصولات آن به همسایگان، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ،تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای همسایه، داخلی سازی با کیفیت خودرو با پلتفرم پیشرفته کاملا ایرانی و بومی، داخلی سازی با کیفیت و صادرات محورلوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی بیگانه عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد و معیشت مردم شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت تشنه مذاکره وغربگرای روحانی، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری فزاینده، جهش عجیب و غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
سلام: در شرایطی که طالبان برهمه افغانستان تسلط دارد و اعلام تمایل روابط با ایران کرده ودر امور داخلی هم آزادی های نسبی و هرچند کم اعلام کرده موضع سخنگوی وزارت خارجه ایران نسجیده، بسیار تاسف بار و غیر دیپلماتیک است
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
ماشاءالله
مرحبا.
واقعا حرف حق بود.
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
منتظر باش آمریکا بیاد
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
آمریکا اجازه بگیره
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
حسنک دبیر
۱۴:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
چرا اینقدر خود باخته ای تو در برابر آمریکای خونخوار جنایتکار ؟؟؟!!!
ظاهرا از جمله کسانی هستی که آمریکا را کدخدا که نه بلکه خود خدا میدنی !!!!
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
جایی که عقاب پر بریزد از پشه لاغری چه خیزد
وقتی شوروی و آمریکا به اون عظمت نتونستن تو افغانستان دووم بیارن و بعد از 20 سال شکست خوردن پاکستان با چه امیدی میخواد افغانستان رو بگیره ؟
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
پاسخ دیپلماتیک ندارم پس خیلی عامیانه باید بگم
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
بابا پنیر آشغال 400 گرمی شده 20000 تومان.سر مردم رو با این چرندیات سرگرم کردین و مثل آب خوردن دزدی میکنین.لعنت به شما.بی ناموس های بیغیرت...همتون بی ناموس هستین
ناشناس
۱۲:۴۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
تازه فهمیدی؟
علی
۱۴:۴۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
گل گفتی دمت گرم
محمد
۱۲:۱۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
کسی که این متن را تایپ کرده یکبار خودش خونده ؟ مملو از اشتباه تایپی و ترکیب بندی متنه ، آدم حالش بهم میخوره .
بوشهری
۱۱:۵۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
کجاش نوشته بود آمریکا باید مجوز بگیرد؟......
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
سرخطش نوشته بایدمجوزبگیره اولشوبخون
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
سایه سیاه طالبان روی افغانستان
آهای مردمان جهان، آهای حاکمان و دولتمردان دنیا ،آهای سازمان ملل
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
ساقی هستم اینو گردن نمیگیرم
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
اگر شکم مردم ایران سیر بود، بعدا برای دنیا شاخ و شونه بکشید. الان که همه گرسنه و بیکارند.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
شکم خودشون که سیره
از روی شکم سیری اراجیف میگه
آمریکا بخواد یه بمب اتم میزنه هممون نابود میشیم دقیقا همونطوری که ژاپن رو سرجاش نشوند
حسنک دبیر
۱۷:۴۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
ناشناس 12:42
واقعا برات متاسفم که اولا اینقدر ضعیف النفس و خودباخته و حقیری، ثانیا اینکه اینقدر نا آگاه و از مرحله پرتی !!!!
اصلا به جریانات و اتفاقات در صحنه جهانی واقف نیستی و هنوز در عصر دائی جون ناپلئون سیر میکنی !!!