به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، بقایای ۶ خانه و بیش از ۲۰ قبر در ارسلان تپه واقع در نزدیکی استان ملطیه در ترکیه امروزی که قدمت آن به ۷ هزار سال میرسد، کشف شد.
باستان شناسان می گویند: این اکتشافات به اواخر دوره سنگی تا اواخر دوره هیتیها ( مردمانی باستانی که به زبان هیتی از شاخه آناتولی صحبت میکردند و از خانوادهٔ هند و اروپایی بودند) باز می گردند. هیتیها یک پادشاهی در آناتولی (ترکیه امروزی) تأسیس کردند که پایتخت آن شهر خاتوشا (۱۱۸۰ تا ۱۶۰۰ پ.م) بود. هیتیها به دلیل مهارتشان در ساختمان سازی و ساخت مصنوعات از آهن معروف بودند.
آیدین باروس، فرماندار استان ملطیه ضمن بازدید از ارسلان تپه، در بیانیه ای اعلام کرد: اطلاعات مربوط به مطالعات منطقه را از باستان شناسان، مدیر محلی فرهنگ و گردشگری، رئیس سابق کار حفاری، دریافت کرده است.
باروس گفت: تیمها تا تکمیل حفاریها در اسرع وقت، به کار خود ادامه میدهند.
به گفته باستان شناسان و کسانی که کار حفاری ها را در این منطقه انجام دادند این آثار مربوط به ۳۶۰۰-۳۷۰۰ سال قبل از میلاد میباشد. همچنین این آثار بسیار زودتر از کاخ ارسلان تپه ساخته شدند و نشانههایی وجود دارد که از حضور جمعیت توسط طبقه حاکم در این منطقه خبر میدهد.
منطقه باستان شناسی ارسلان تپه به معنی شیر تپه، در ۲۶ ژوئیه سال ۲۰۱۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
بر اساس وب سایت یونسکو، ارسلان تپه در ملطیه در ۵ کیلومتری (۳ مایل) مرکز شهر و ۱۵ کیلومتری (۹ مایل) رودخانه فرات واقع شده است.
یونسکو اعلام کرد این تپه باستان شناسی چهار هکتار وسعت دارد و ارتفاع آن ۳۰ متر است و حداقل از هزاره ششم قبل از میلاد تا اواخر دوره روم شکل گرفته است.
انتهای پیام/