سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایلامی مطرح کرد؛

کنترل مرز‌ها و تسریع واکسیناسیون در کشور، تنها راه مقابله با سویه جدید کرونا

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اگر رعایت شیوه نامه ها، تسریع واکسیناسیون و کنترل مرز‌ها جدی گرفته نشود، علاوه بر لامبدا باید منتظر دیگر سویه‌های ویروس کرونا نیز باشیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دکتر ارونگ ایلامی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در نشست کمیته علمی ستاد استانی مقابله با کرونا با بیان اینکه مشارکت مردم در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی نقش موثری در مدیریت چرخه انتقال کروناویروس دارد، اظهار کرد: «لامبدا» سویه جدید کووید۱۹ تاکنون در بیش از ۳۰ کشور مشاهده شده و بی‌شک با بی توجهی به رعایت شیوه نامه ها، در صورت ورود به کشور به راحتی گسترش پیدا می‌کند.

او افزود: این گونه جدید کروناویروس علاوه بر قدرت سرایت‌پذیری و عوارض بیشتر در مقایسه با گونه‌های پیشین، از گریزپذیری بیشتری از سیستم ایمنی نیز برخوردار بوده و در گروه‌های سنی پایین تر، بیماری‌زایی شدیدتری ایجاد می‌کند.

او ادامه داد: «لامبدا» سویه جدید کووید۱۹، نخستین بار در کشور «پرو» شناسایی و تاکنون در بیش از ۳۰ کشور جهان نیز مشاهده شده است.

دکتر ایلامی با اشاره به اینکه ویروس‌ها در تمام مدت حیات خود به طور مداوم دچار جهش شده و سویه‌های مختلفی از خود تولید می‌کنند، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، سویه لامبدا موجب افزایش بیش از ۸۰ درصد ابتلا در کشور «پرو» بوده که بالاترین نرخ مرگ و میر جهان را نیز رقم زده است.

او با بیان اینکه تا کنون موردی از ابتلا به گونه «لامبدا» در فارس گزارش نشده است، هشدار داد: اگر رعایت شیوه نامه ها، تسریع واکسیناسیون و کنترل مرز‌ها جدی گرفته نشود، علاوه بر لامبدا باید منتظر دیگر سویه‌های این ویروس نیز باشیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه برای کنترل کرونا، ورودی بیمار به بیمارستان‌ها باید کاهش یابد، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴ هزار بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علائم کروناویروس در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، بیش از ۳۷۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

معاون درمان دانشگاه اضافه کرد: اگر بتوانیم هرچه سریع‌تر جمعیت بیشتری را واکسینه کنیم، به مقاومت نسبی خوبی در مقابل بیماری دست می‌یابیم و از سویی دیگر با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی می‌توان از ایجاد اپیدمی بیماری کروناویروس جلوگیری کرد.

او با بیان اینکه مواردی از ابتلا به قارچ سیاه در استان فارس نیز مشاهده شده است، افزود: قارچ سیاه حاصل ضعف سیستم ایمنی بدن است و مبتلایان به دیابت در معرض خطر هستند که در صورت ابتلا باید قسمت‌هایی از محل درگیر، تخلیه و برداشته شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این بیماری از فردی به فرد دیگر به صورت مستقیم منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: افراد دارای ضعف سیستم ایمنی به ویژه بیماران دارای دیابت کنترل نشده، بیماران مبتلا به سرطان و یا کسانی که از دارو‌هایی استفاده می‌کنند که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

او با توصیه به اینکه این افراد لازم است علائم ابتلا به بیماری قارچ سیاه که می‌تواند شبیه یک سینوزیت معمولی باشد را جدی بگیرند، گفت: افراد در صورت مشاهده علائمی مانند درد چشم و صورت، سردرد، داشتن ترشحات و احساس پُر شدگی بینی، لازم است به پزشک مراجعه کنند.

پرهیز مردم از مصرف خودسرانه دارو‌های کورتن و دیگر دارو‌های پُرخطر، دیگر توصیه این مقام مسئول در دانشگاه بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.