به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسکای نیوز، ماسکهای جراحی از زمان ظهور ویروس کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ مورد مناقشه قرار گرفتند، به گونهای که برخی تأیید کردند که کاملاً در برابر ویروس محافظت میکند، در حالی که برخی دیگر نظر عکس آن را داشتند.
گروه سوم کسانی بودند که گفتند ماسکهای پزشکی شیوع بیماری همه گیر را کاهش میدهد و در عین حال بیان کردند که تعیین میزان کارایی این ماسکها دشوار است.
جیسون آبالوک استاد دانشگاه ییل در آمریکا و یکی از شرکتکنندگان در این مطالعه میگوید که این مطالعه جدید باید به بحث علمی درباره تاثیر یا عدم تاثیر این ماسکها در مقابله با شیوع ویروس کرونا پایان دهد.
به گزارش روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست"، محققان در مطالعه جدید، اثربخشی ماسک جراحی را در ۶۰۰ روستا، با مجموع ۳۴۲۰۰۰ بزرگسال، در بزرگترین مطالعهای که تا به حال بر روی ماسک پزشکی انجام شده است، آزمایش کردند.
این مطالعه بین نوامبر ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱، هنگامی که ۱۷۸۰۰۰ نفر ماسک پزشکی دریافت کردند، ادامه یافت و همچنین دستورالعملهایی در مورد اهمیت استفاده از ماسک دریافت کردند و در گروه دوم، ۱۶۴۰۰۰ نفر ماسک پزشکی دریافت نکردند.
محققان از مانیتورهایی استفاده کردند که به صورت هفتگی تعداد افرادی را که به درستی از ماسک استفاده میکردند و به فاصلهگذاری اجتماعی پایبند بودند، ردیابی میکردند.
به ترتیب پس از پنج و هفت هفته، محققان شرکت کنندگان را اسکن کردند و به دنبال علائم مشابه کووید۱۹ بودند و سپس آزمایش را ۱۰ تا ۱۲ هفته بعد تکرار کردند.
تفاوت بین گروهی که از ماسک استفاده میکردند و آنهایی که از ماسک استفاده نمیکردند بسیار زیاد بود، زیرا ماسک پزشکی تا ۴۲.۳ درصد در محافظت از عفونت همه گیر کمک کرد، که سه برابر بیشتر از افرادی است که ماسک استفاده نمیکردند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/