سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ علامت پنهان که حکایت از ابتلا به بیماری‌های جدی دارند

در این گزارش به چند علامت پنهانی که ممکن است نشان دهنده ابتلا به یک بیماری جدی باشند، اشاره می کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،برخی بیماری‌ها زمانی تشخیص داده می‌شوند که به میزان زیادی پیشرفت کرده اند. این بیماری‌ها هیچ علامت ظاهری و نشانه‌ای ندارند و در صورت عدم تشخیص و درمان، اغلب می‌توانند مهلک باشند.

ابتلا به این بیماری‌ها قابل پیشگیری است؛ اگر که افراد از ماهیت علائم آن‌ها به اندازه کافی آگاهی داشته باشند. در این جا به چند علامت پنهانی که ممکن است نشان دهنده ابتلا به یک بیماری جدی باشند، اشاره شده است:

کاهش ناخواسته وزن: اگر شما بدون رعایت رژیم غذایی خاصی، ده پوند از وزن خود را از دست بدهید، به گفته کارشناسان انجمن سرطان آمریکا، شاید به سرطان پانکراس، سرطان مری، سرطان معده یا سرطان ریه مبتلا شده باشید.

صدمه به دندان ها: بسیاری از افرادی که مبتلا به ریفلاکس معده به مری هستند، شاید تصور نکنند که ممکن است مینای دندان شان فرسوده شود. علائم دیگر ریفلاکس شامل گلودرد مداوم، سرفه، خس خس سینه غیر قابل توضیح است. ریفلاکس درمان نشده البته اگرچه می‌تواند دلیل از بین رفتن مینای دندان و شروع پوسیدگی دندان باشد، اما اگر به صورت پیشرفته ادامه یابد، فرد را در معرض خطر سرطان مری نیز قرار می‌دهد.

خارش پوست: این واکنش می‌تواند روی آرنج، زانو، پوست سر و ... در اثر ابتلا به اگزما رخ دهد، ولی گاهی می‌تواند نشان دهنده بیماری جدی تری به نام سلیاک باشد. مبتلایان به سلیاک حتی تحمل کمترین مقدار گلوتن مواد غذایی را نیز ندارند. تا ۲۵ درصد افراد مبتلا به سلیاک بثورات جلدی شناخته شده به عنوان درماتیت هرپتی فرم را تجربه می‌کنند. این عارضه یک نوع التهاب مزمن پوست است که مشخصه آن بروز خوشه‌هایی از تاول‌های کوچک خارش دار است. بسیاری از بیماران نیز فاقد علائم گوارشی ناشی از عدم تحمل گلوتن هستند. شروع یک رژیم غذایی فاقد گلوتن، بثورات جلدی ناشی از این بیماری را ناپدید می‌کند و شما بدن خود را از دیگر عوارض طولانی مدت این بیماری مانند پوکی استخوان یا سرطان روده کوچک محافظت می‌کنید.

تغییرات در روده یا مثانه: ادرار بیشتر یا کمتر از حد معمول می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان مثانه باشد. یبوست یا اسهال مکرر نیز در برخی موارد حکایت از سرطان تخمدان دارد. اگر هر کدام از این علائم بیش از یک هفته طول کشید، باید با پزشک تان از نظر رد احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها تماس بگیرید.

خراشیدگی‌های ناخن: اگر ناخن شما دارای شکاف‌های کوچک و سفید و چاله و خراشیدگی‌هایی است، احتمالا شما به بیماری پوستی پسوزیاریس مبتلا هستید. این در حالی است که شاید شما فکر کنید، خارش و قرمزی پوست تنها علامت این بیماری است. بین ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد با این نشانه دچار این بیماری هستند. بیماری پسوزیاریس بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن سیگنال‌های اشتباهی می‌فرستد. این سیگنال‌ها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوستی می‌شود. پسوریازیس مسری نیست.

درد آشیل پا: حتی اگر پوستتان روشن و بدون خارش است، درد آشیل و یا پاشنه پا می‌تواند نشان از بیماری آرتریت پسوریاتیک باشد. این بیماری نوعی درد در ناحیه تاندون‌ها به دلیل بیماری پوستی است. به گفته پزشکان، ورم سوسیسی شکل در انگشتان دست و پا نیز یکی از علایم این نوع آرتریت است.

لرز مکرر: اگر حتی در فصل گرما احساس سرما می‌کنید، ممکن است مبتلا به بیماری غده تیروئید باشید. کم کاری تیروئید اصلی‌ترین دلیل احساس سرما و لرز غیر عادی است. بهتر است در این زمان انرژی کمتری بسوزانید تا گرمای بیشتری را از دست ندهید.

سرفه‌های آزاردهنده: سرفه‌ها اغلب به معنای ابتلا به سرطان نیستند و شاید در اثر ابتلا به آلرژی، آسم و یا مشکلات سینوس رخ دهند با این حال اگر سرفه همراه با خشونت صدا باشد، می‌تواند نشان دهنده ابتلا به سرطان ریه، حنجره یا گلو باشد.

خر خر: خر خر کردن می‌تواند نشانه ابتلا به آپنه انسدادی خواب باشد. این عارضه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. خر و پف کردن همچنین با ضخیم شدن شریان کاروتید در گردن مرتبط است. همچنین می‌تواند با سیگار کشیدن، کلسترول بالا و اضافه وزن ارتباط داشته باشد.

خونریزی غیر قابل توضیح: خونریزی واژینال غیر معمول شاید نشانه ابتلا به سرطان دهانه رحم یا آندومتر باشد. مشاهده خون در سرفه نیز با سرطان ریه مرتبط است. وجود خون در مدفوع با سرطان کلورکتال، خون در ادرار با سرطان مثانه یا کلیه ارتباط دارد.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.