به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مشهد که مرکز یکی از نزدیکترین استانهای ایران به افغانستان است، بیشترین میزان افغانستانی را در خود جای داده و اتباع این کشور در کنسولگری مشهد منتظر روشن کردن تکلیف کنسولگری با دولت قدرت یافته مرکزی در افغانستان هستند.
اتباع افغان در مشهد که در سالن اداری یا پشت پنجرههای داخل خیابان کنسولگری کشور خود ایستادهاند؛ میگویند که برای تمدید گذرنامه و گرفتن تذکره مشکلی ندارند، اما برای تهیه ویزا یا گذرنامهی دیجیتال از آنجا که کنسولگری افغانستان هنوز به نام جمهوری است، به بن بست خوردهاند.
یکی دیگر از اتباع افغان گفت: در دوگانگی سختی به سر میبریم؛ با این گذرنامهها در ایران، اتباع بیگانه و در افغانستان غریبه محسوب میشویم؛ دیگر پاسپورت صادر نمیکنند چرا که طالبان آن را به رسمیت نمیشناسد.
نکته اینجاست که اگر پاسپورتهای جمهوری افغانستان در آن کشور اعتبار ندارند چرا فقط صدور آن با مشکل رو به روست نه تمدید؟! آیا لب مرز ممکن است باز افغانستانیها با مشکل جدیدی جنس نقص هویت رو به رو شوند؟
به صورت آنها که نگاه میکنم جز غم و اندوه چیز دیگری برایم ندارند، در مدتی که اینجا ایستادم حتی یک لبخند روی صورت مردم نمیبینم؛ بلاتکلیفی هویتی آنها بیش از پیش در کشور غریب آزارشان میدهد، هر لحظه ممکن است پرچم سه رنگ دولت سابق پایین رود و پرچم لا اله الا الله سفید طالبان نشان از سقوط کنسولگری جمهوری افغانستان بدهد.
اتباع افغان در خصوص اقدامات طالبان گفتند: دختر برادرم به راحتی به مدرسه میرود.
دیگری افزود: دیگری عنوان میکند که سه خلبان زن روی سقف ساختمان دولت طالبان تیرباران شدند.
انتهای پیام//م.ج
به تاریخ ایران نگاه کنید لازم نیست خیلی عقب بروید به آغاز جنگ تحمیلی ایران یک نگاه کنید زمان مقاومت خرمشهر قهرمان، ارتش ایران نظام نداشت و از بسیج و سپاه هم خبری نبود،رئیس جمهور ایران مزدور و منافق بود مردم خرمشهر دست خالی 34 روز در مقابل ارتشی ایستادند که کل دنیا کنار ایستاده بود. به این میگن شرافت، غیرت و دفاع از ناموس( میهن) ولی ارتش افغانستان با این همه تجهیزات ( در ردیف سیزده یا چهارمین ارتش جهان از نظر تجهیزات) حتی 10 روز هم مقاومت نکرد. مردم افغانستان هم تنها بینده بودند یا در فرودگاه برای فرار به امریکا یا راهی کوه و کمر برای پناهنده شدند به کشورهای مجاور.