سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان بررسی کرد؛

نوسان نرخ ارز و سکه در دولت جدید/ بورس وارد مرحله استراحت شد

دومین هفته شهریور با نوسان نرخ ارز و سکه همراه بود و شاخص بورس نیز نسبت به هفته گذشته افت کرد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در دومین هفته شهریور 1400 شاهد نوسان نرخ ارز و سکه بوده ایم اما روند آنها به طور کلی نزولی بود به طوری که سکه کانال 12 میلیون تومانی را تجربه کرد اما نتوانست در این نرخ پایدار بماند. قیمت دلار نیز همانند نرخ سکه کانال قیمتی 27 هزار تومانی را تجربه کرد اما به پله 26 هزار تومانی افت کرد. 

شاخص بورس نیز در این هفته با افت همراه بود به طوری که  در اولین روز هفته در ابتدای معاملات با رشد 2 هزار واحدی در ارتفاع یک میلیون و 577 هزار واحدی قرار گرفت این در حالی است که در آخرین روز معاملات شاخص کل بورس تهران،  دهم شهریور ماه در ابتدای معاملات با رشد ۳ هزار و ۹۳۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی قرار گرفت.

کاهش هزار تومانی نرخ دلار و یورو در بازار 

قیمت ارز در این هفته با افت همراه بود و  دلار از قیمت 27 هزار و 791 تومان به مبلغ 26 هزار و 650 تومان رسید که حدود یک هزار و 140 تومان کاهش یافت. یورو نیز حدود یک هزار و 200 تومان ارزان شد و از قیمت 32 هزار و 473 هزار تومان به نرخ 31 هزار و 250 تومان رسید. 

سکه در کانال 11 میلیون تومانی پایدار ماند

نرخ سکه و طلا در بازار  همسو با نرخ ارز روند نزولی داشت و سکه از قیمت 12 میلیون و 60 هزار تومان به مبلغ 11 میلیون و 890 هزار تومان کاهش یافت و هر گرم طلای 18 عیار نیز با کاهش 30 هزار تومانی از قیمت یک میلیون و 191 هزار تومان به یک میلیون و 160 هزار تومان رسید. 


بیشتر بخوانید:


نوسان نرخ ارز عامل اصلی تغییر قیمت سکه و طلا  شد

محمد کشتی آرای نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت بازار طلا وسکه در دومین هفته شهریور  1400 گفت: در این هفته تغییرات اونس جهانی 2 تا 3 دلار بوده است در نتیجه در این هفته شاهد نوسانات نرخ اونس جهانی نبوده ایم بنابراین تغییراتی که در نرخ سکه و طلا ایجاد شد حاصل نوسان قیمت ارز در این هفته است.

او افزود: در اولین روز هفته که نرخ ارز در بازار آزاد به کانال 28 هزار تومانی  رسید قیمت طلا و سکه تحت تاثیر این افزایش روند صعودی را در پیش گرفت اما از روز دوشنبه (8 شهریور) با توجه به دستور ریاست جمهوری به بانک مرکرزی مبنی بر کنترل نرخ ارز ، قیمت دلار روند نزولی به خود گرفت و به کانال 27 هزار تومانی کاهش یافت و این روند تا پایان هفته ادامه دار بوده است که باعث شد نرخ سکه و طلا همسو با آن سیر کاهشی داشته باشد. 

کشتی آرای بیان کرد: در این هفته با توجه به کاهش قیمت طلا و سکه ، از میزان داد و ستد ها کاسته شد چراکه هیجان در بازار نسبت به هفته های گذشته کاهش پیدا کرده است و بازار در رکود به سر می برد. 

او تصریح  کرد: هر قطعه سکه طرح قدیم در این هفته حدود 350 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه است از طرف دیگر از ارزش سکه طرح جدید حدود 300 هزار تومان کاسته شد. نیم سکه با کاهش 250 هزار تومانی به مبلغ 6 میلیون و 150 هزار تومان رسید  و ربع سکه نیز 100  هزار تومان ارزان شد و در قیمت 3 میلیون و 800 هزار تومان توقف کرد.

کشتی آرای بیان کرد: سکه های یک گرمی نیز حدود 100 هزار تومان ارزان شدند و هر مثقال طلا در آخرین معاملات به 5 میلیون و 5 هزار تومان رسید البته هر گرم طلای 18 عیار با کاهش 45 هزار تومانی همراه بود. حباب سکه در این هفته با افزایش همراه بود و به 650  هزار تومان رسید.

او گفت: پیش بینی قیمت طلا و سکه برای روزهای آینده کار بسیار سختی است و نمی توان روند مشخصی را برای آن ترسیم کرد چراکه متغیر های تاثیر گذار زیادی وجود دارد که از مهمترین آن نرخ ارز است که هنوز مشخص نیست به چه سمتی پیش خواهد رفت. 

رشد بورس ادامه دار خواهد بود؟ 

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان در باره وضعیت بازار سرمایه  در دومین هفته شهریور گفت:در این هفته دولت جدید سر کار آمد و سرمایه گذاران با  سیاست آن  آشنا نیستند از طرف دیگر  شاخص کل و شاخص هم وزن همزمان به یک ناحیه مقاومتی قوی  برخورد کردند چرا که شاخص کل به پله یک میلیون و 600 هزار واحد رسید یک نقطه بسیار حساس از نظر روانی و تکنیکالی است که باعث شد فشار زیادی در فروش داشته باشیم. شاخص طی چند ماه گذشته حدود 45 درصد رشد کرد که در این مواقع خیلی از افراد با توجه به  سودی که حاصل می کنند تصمیم به فروش  سهام خود می گیرند. 

او افزود: نرخ دلار در این هفته بر بازار سرمایه بسیار تاثیر گذار بود چرا که نرخ  آن کاهشی بود و در بازار تصور می  شد که نرخ دلار به زیر کانال 27 هزار تومان نزول کند اما این اتفاق محقق نشد و این امر باعث شد تقاضا در روز چهارشنبه در کلیت بازار افزایش یابد. 

آسایش بیان کرد: شایعاتی نیز مبنی بر افزایش نرخ سود بین بانکی  و انتشار اوراق با درصد بالاتر از 25 تا 30 مطرح شد که بر روند بازار تاثیرگذار بود اما در حال حاضر تاثیر آن خنثی شد چرا که موارد فوق اجرایی نشده است.

او تصریح کرد: شاخص کل به دلیل رشدی که در چند ماه گذشته داشته است احتمال دارد در همین بازه استراحت داشته باشد و امکان دارد نسبت به قبل روند رشد کمی کند تر پیش  رود و نقدینگی به سمت شاخص هم وزن و شرکت های  کوچک سوق پیدا کند. 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در روزهای آینده می توان هم روز مثبت و هم منفی داشته باشیم و بازار میل رسیدن به کانال یک میلیون و 600 هزار واحد را داشته باشد و اگر از این مرز گذر کند، بازار روند صعودی خیلی خوبی را خواهد داشت اما به نظر می رسد روند صعودی شاخص بین کانال یک میلیون و 500 هزار تا یک میلیون و 600 هزار واحد باشد. 

سخن پایانی :

با توجه به شروع فعالیت دولت جدید بازار های مالی نسبت به این اتفاق واکنش نشان داده اند و این امر باعث کاهش نرخ ارز و سکه شد. فعالان بازار های مالی امیدوارند سیاست های اقتصادی در دولت جدید به بهترین شکل اتخاد شود تا شاهد نوسانات شدید قیمتی نباشیم .

گزارش از سحر ارجمندی منش 

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
احمد
۱۴:۴۹ ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
عجب دلار از بيستو پنج هزارتومن كردين بيست وهشت حالا ميگيدكاهش دلار ????
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
تو این دوره هنوز 28 تومن نشده چی برا خودت می گی الان هم که 26 هزار 650 تومنه