سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیچیدن صدای باد در گوش بادگیر‌های ۷۰۰ ساله/ وقتی برای سرد کردن خانه نیازی به وسیله سرمایشی نیست

بشرویه شهری در حاشیه کویر است که تاثیرات طبیعی و اقلیمی کویر باعث شکل گیری نوع خاصی از معماری منازل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، بادگیر‌هایی که در شهرستان بشرویه سر بر آسمان افراشته اند خنکای جان را برای اهالی  به ارمغان می آورند.

بشرویه دیار بادگیر‌های خراسان جنوبی محسوب می‌شود  که هنوز هم بر فراز بام‌های خانه‌های خشت و گلی این شهر بادگیر‌های بلند با قدمت ۷۰۰ ساله خودنمایی می‌کنند و هوای بی نظیری را برای کویر نشینان این دیار به ارمغان می‌آورند.

سال‌ها پیش ایرانیان با معماری خاص به نبرد با گرما رفته اند.

یکی از شهروندان بشرویه‌ای گفت: هوای خنک از بادگیر به اتاق‌های طبقه همکف یا زیرزمین منتقل می‌شود.

او افزود: با اینکه خانه‌های قدیمی بشرویه کولر و یا وسیله سرمایشی ندارند، اما همین بادگیر‌ها سرمایی طبیعی به خانه‌ها هدیه می‌دهند.

سلیمانی رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بشرویه گفت: یکی از عریض‌ترین بادگیر‌های ایران را در خانه اکبری بشرویه و نمونه‌ای زیبا از بادگیر‌های چهارجانبه را در خانه مستوفی این شهر می‌توان مشاهده کرد.

او افزود: نمونه بادگیر‌های مستوفی در هیچ جای ایران ساخته نشده و نمونه‌ای منحصر به فرد محسوب می‌شوند.

سلیمانی اظهار کرد: این سیستم خنک کننده از خشت خام، کاه گل، گچ و چوب ساخته شده و طراحی آن بر حسب سرعت و جهت باد متفاوت است.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بشرویه بیان کرد: با توجه به این که باد غالب بشرویه از سمت شمال غرب می‌وزد بادگیر‌ها به صورت یک طرفه و اغلب  هم به سمت شمال غرب ساخته شده اند.

اکنون در بافت تاریخی بشرویه بیش از ۲۰۰ بادگیر فعال و نیمه فعال وجود دارد ، بادگیر‌هایی که هنوز می‌توان صدای پای باد را در آن‌ها شنید.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.