سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میر فخرالدینی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بخش زیادی از کنکوری‌های امسال متقاضیان دانشگاه‌های غیر دولتی نبوده اند

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: بخش زیادی از ۵۲ درصد داوطلبانی که انتخاب رشته نکرده اند متقاضیان دانشگاه‌های غیر دولتی نبوده اند.

حیدر میر فخرالدینی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عدم انتخاب رشته ۵۲ درصد از داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۰ اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور روی مهارت دانشجویان تاکید زیادی دارد و به اشتغال فارغ التحصیلان اهمیت ویژه ای می‌دهد، بنابراین این درصد تنها شامل دانشگاه های دولتی نمی شود و دانشگاه ما متقاضیان مخصوص به خود را دارد.

او افزود: متقاضیان دانشگاه‌ها باید در دوران تحصیل به بحث مهارت افزایی توجه ویژه‌ای داشته باشند و منافع خود را در دوران تحصیل شناسایی کنند تا بتوانند بعد از فارغ التحصیلی متناسب با رشته خود در مشاغل گوناگون فعالیت داشته باشند. علت اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای کمتر درگیر این معضل است این بوده که بحث اشتغال را در اولویت خود قرار داده است.

میرفخرالدینی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای کمتر به بحث اشتغال توجه می‌کند، تاکید کرد: سرفصل‌ها و عناوین درسی دانشگاه‌ها موضوع مهمی بوده که تناسب زیادی با بحث اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی دارد. خیلی از سرفصل‌های رشته‌های تدریس شده کنونی قدیمی بوده یا متناسب با نیاز‌های جامعه فعلی نیستند.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور تقریبا تمامی سرفصل‌های دروس خود را بازنگری کرده است و بیش از ۷۰ درصد سرفصل‌ها را تغییر داده و ۳۰ درصد باقی مانده که بازنگری شده نیازی به تغییر نداشته است. همچنین، ۵۰ عنوان رشته جدید را تعیین کرده ایم که تاکنون در ایران نبوده اند و به عنوان هدف گذاری برای اولین بار در ایران تصویب کرده ایم و هم اکنون ۱۳ رشته عنوان جدید را نهایی کرده ایم.  

میرفخرالدینی بیان کرد: مهم ترین گام هر دانشگاهی این است که سرفصل های خود را متناسب با نیازهای جامعه تعیین کند و باید گفت که تغییرات سرفصل های دروس دانشگاهی فنی و حرفه ای با هماهنگی وزارت کار، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی و مسئولیت معاونت آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور انجام شده است. 

لزوم ایجاد فرهنگ سازی در جامعه 

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور درباره بحث فرهنگ سازی در جامعه اظهار کرد: فرهنگ سازی باید در جامعه شکل بگیرد تا بتوانیم بسیاری از مشکلات موجود در دانشگاه ها و جامعه را کاهش دهیم یا آن ها را به صفر برسانیم. 

میرفخرالدینی اضافه کرد: باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشیم که وقتی جمعیت زیادی از دانش آموزان و دانشجویان کنکوری انتخاب رشته نمی کنند تنها شامل دانشگاه های معتبر، مطرح و دولتی نخواهند شد، بلکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توزیع بی رویه ای در خصوص ظرفیت تعداد دانشگاه ها داشته که هم اکنون دانشگاه های غیر دولتی و غیر انتفاعی با متقاضیان کمی روبه رو هستند و بخش زیادی از آن ۵۲ درصدی که امسال انتخاب رشته نکرده اند به علت دانشگاه هایی بوده که زیر ساخت کافی نداشته اند و متقاضی دانشگاه های غیر دولتی هم نبوده اند. 


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.