سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ قطعه سنگ غول پیکری که مصریان باستان آن‌ها را جابجا کرده‌اند + تصاویر

برجسته‌ترین دستاورد‌های معماری جهان هزاران سال پیش اتفاق افتاده‌اند، هنگامی که فرهنگ‌های باستانی در سراسر جهان حکومت می‌کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،به هر بخشی از تاریخ پیشینیان که نگاه کنیم، ساختار‌های عظیمی را می‌بینیم که هزاران سال پیش توسط تمدن‌های باستانی ساخته شده‌اند. برخی از برجسته‌ترین دستاورد‌های معماری جهان هزاران سال پیش اتفاق افتاده‌اند، هنگامی که فرهنگ‌های باستانی در سراسر جهان حکومت می‌کردند و بلوک‌های سنگی فوق العاده سنگینی را به وزن چندین تن حرکت می‌دادند تا سازه‌هایی را بسازند که در زمان حال نیز بسیاری را انگشت به دهان می‌گذارند.

اینکه مردم در دوران باستان موفق به جابجایی سنگ‌هایی با وزن بیش از ۱۰۰۰ تن شده اند، واقعا متحیر کننده است. معماران دنیای باستان بدون استفاده از ابزارها، ماشین آلات و فناوری‌های مدرن کار‌هایی را انجام داده‌اند که ما در دنیای امروزه انجام این کار‌ها را بدون تکنولوژی و ماشین آلات مدرن تقریباً غیرممکن می‌دانیم.

سؤال اساسی این است که گذشتگان چگونه این کار‌ها را انجام داده‌اند؟ آیا تمام این کار‌ها توسط نیروی انسانی انجام شده است؟ تعداد بیشماری مکان باستانی در سراسر جهان وجود دارد که نشانگر ابتکار، نبوغ و توانایی بشر آن زمان در انتقال وسایل سنگین می‌باشد. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه بشر در زمان‌های مختلف بلوک‌های سنگی فوق‌العاده سنگین را به حرکت در می‌آورده، حتی در دورانی که چرخ و فناوری‌های مربوط به آن ابداع نشده بود!

یکی از این نمونه‌ها گوبکلی تپه (Göbekli Tepe)، یک مکان باستانی در ترکیه امروزی است. در این مکان، حدود ۱۳۰۰۰ سال پیش و در آخرین عصر یخبندان، مردم باستان سنگ‌های چند تنی را برای ساختن یکی از جذاب‌ترین بنا‌های باستانی جهان جابجا کرده اند. گوبکلی تپه به عنوان قدیمی‌ترین معبد روی زمین شناخته می‌شود و سازندگان آن از سنگ‌هایی استفاده کرده‌اند که وزن برخی از آن‌ها به ۵۰ تن می‌رسیده است.

عقل سلیم به ما می‌گوید که بدون نوعی فناوری نوین و پیشرفته، حرکت سنگ‌هایی با این وزن بالا غیر ممکن است، اما ظاهراً این طور نیست.

برای مثال در مصر می‌توان سنگ‌های عظیمی را پیدا کرد که هزاران سال پیش و توسط مردم آن زمان جابجا شده‌اند و ساخت هرم بزرگ جیزه یک نمونه از این کار‌ها است. اگرچه بسیاری از سنگ‌های به کار رفته برای ساخت این هرم‌ها از معادن نزدیک آورده شده بودند، با این حال عظیم‌ترین و سنگین‌ترین سنگ‌ها از معادنی تا فاصله ۸۰۰ کیلومتری به مکان اصلی منتقل شده بودند. اتاق پادشاه در داخل این هرم بزرگ دارای چندین بلوک سنگی است که وزن هر کدام از آن‌ها به بیش از ۱۵ تن می‌رسد و حتی در اطراف این بلوک‌های سنگی، سنگ‌های بزرگ‌تری نیز وجود دارند.

با این تفاسیر، چگونه مردم باستان بلوک‌های چندین تنی سنگ را از معادنی با چنین فاصله‌های دور به محل ساخت هرم جیزه منتقل می‌کردند؟ آیا آن‌ها به کمک کشتی‌های مخصوص حمل و نقل آن زمان، این بلوک‌های عظیم و سنگین را حمل می‌کردند و یا اینکه این بلوک‌های سنگی را از صحرا عبور داده‌اند؟ از این سوالات که بگذریم، سؤال بزرگ‌تر این است که چگونه آن‌ها موفق شدند سنگ‌های به این بزرگی را برای ساخت هرم جیزه به ارتفاعات بالاتر منتقل کنند؟

جالب اینجا است که هرم بزرگ جیزه تنها یک نمونه از این هرم‌ها است که محققان بسیاری به دنبال راز ساخت آن هستند. معبد رامسیوم نمونه دیگری از این شاهکار‌های جهان باستان است. این سازه باستانی نه تنها به دلیل اهمیت فرهنگی بلکه به دلیل وسعت آن یکی از جذاب‌ترین سازه‌های باستانی است. اگرچه در حال حاضر فقط قطعاتی از آن باقی مانده است، اما کارشناسان محاسبه کرده‌اند که معبد رامسیوم وزن تقریبی حدود ۱۰۰۰ تن داشته است و چند بلوک سنگی استفاده شده در آن از فاصله ۲۰۰ کیلومتری به محل ساخت آورده شده بودند.

مصر از این گونه ساخت و ساز‌های عجیب کم ندارد. یک نمونه دیگر از اینگونه بنا‌ها دو مجسمه ممنون است. این دو مجسمه فوق العاده که از یک بلوک سنگی یکپارچه و عظیم تراشیده شده‌اند، هر بیننده‌ای را متحیر و متعجب می‌کنند. سنگ بنای این مجسمه‌ها از معدنی با فاصله ۶۰۰ کیلومتری منتقل شده و تخمین زده می‌شود که وزن کل مجسمه‌ها بیش از ۱۲۰۰ تن باشد.

از معبد رامسیوم به فلات جیزه برمی‌گردیم و نگاهی به هرم خفرع، دومین هرم بزرگ جیزه و معابد اطراف آن می‌اندازیم. معابد خفرع از نظر شکل ظاهری بسیار بهتر از نمونه‌های مشابه خود مانند خوفو سر پا مانده‌اند و در شرق هرم خفرع بقایای مزار مردگان خفرع قرار دارد. اگرچه این بنای تاریخی اکنون به صورت کامل برجای نمانده است، اما داده‌های کافی وجود دارند که به متخصصان این امکان را می‌دهند تا شکل اصلی این بنا را شبیه‌سازی کنند.

کارشناسان می‌گویند این معبد با سایر معابد مصر باستان متفاوت و بسیار بزرگ‌تر بوده است. همچنین این معبد اولین معبدی بوده که شامل یک سالن ورودی، یک صحن ستون‌دار، یک بخش برای مجسمه‌های فرعون، پنج سیلوی ذخیره‌سازی و یک پناهگاه داخلی بوده است و این المان‌ها در ساختمان معابد بعدی مصر به یک استاندارد تبدیل شدند.

اما مهمترین ویژگی این معبد این است که کل سازه با استفاده از بلوک‌های سنگی فوق العاده سنگین ساخته شده و بزرگترین آن‌ها وزنی بالغ بر ۴۰۰ تن داشته است، همچنین نمای بیرونی این معبد نیز از سنگ‌هایی عظیم با وزن بیش از ۱۰۰ تن ساخته شده است.

باید بدانید که بسیاری از برجسته‌ترین دستاورد‌های معماری مصر باستان اهرام نیستند بلکه معابد اطراف آن‌ها هستند.

از هرم خفرع به سمت هرم منکورع می‌رویم. منکورع یکی از فرعون‌های دودمان چهارم از پادشاهی کهن مصر بوده که سازنده هرم منکورع، سومین و کوچکترین هرم در مجموعه اهرام جیزه می‌باشد. او همچنین یک معبد پر جزئیات و پیچیده در نزدیکی هرم منکورع ساخته است. پایه و اساس داخلی معبد از سنگ آهک ساخته شده است و به گفته مصر شناسان، برخی از بلوک‌های موجود در دیواره‌های معبد حدود ۲۲۰ تن وزن دارند.

برخی از سنگ نوشته‌ها و نگاره‌های موجود بر دیوار‌ها نشان می‌دهد که بیشتر این بلوک‌های سنگی به کمک نیروی انسانی حمل شده‌اند. برخی از کارشناسان معتقدند که برای جابجایی برخی از سنگ‌های چندین تنی، مصریان باستان از شن و ماسه مرطوب و سورتمه‌های چوبی استفاده می‌کردند و با کمک این وسایل آن‌ها امکان انتقال بلوک‌های سنگی چند تنی را در بیابان پیدا می‌کردند.

اما در مورد بلوک‌های سنگی چند صد تنی مانند مجسمه‌های ممنون این موضوع به چه شکل بوده است؟ تخمین زده می‌شود که این دو مجسمه بیش از ۱۲۰۰ تن وزن داشته باشند و مصریان باستان بلوک سنگی آن را از صحرا و بیابان به مکان مورد نظر منتقل کرده باشند. حال سؤال این است که آیا این گونه سنگ‌های فوق العاده سنگین و عظیم نیز با استفاده از شن و ماسه مرطوب و سورتمه‌های چوبی منتقل شده‌اند؟

در هر صورت راز‌ها و نکات پنهان بسیاری از مصر باستان همچنان برای ما نا شناخته باقی مانده‌اند. در این بین علافه‌مندان و محققان زیادی نیز در حال تحقیق و بررسی در زمینه تاریخچه مصر و بنا‌های عظیم آن هستند تا بتوانند راز‌های سر به مهر تاریخ مصر را بازگشایی کنند.

نظر شما در مورد مصر و هرم‌های عظیم این کشور چیست؟ آیا شما نیز مانند برخی افراد اعتقاد دارید که این هرم‌ها به کمک آدم فضایی‌ها ساخته شده‌اند یا دیدگاه دیگری دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع:دیجی رو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۴۸ ۰۹ مرداد ۱۴۰۳
به نظر من با یک روشهایی استفاده کردن مثل ترازو یک سنگ بزرگ را در یک کفه و دیگر کفه اش سنکهای ریز زیادی رو بزاریم سنکینتر شده و تک سنگ بزرگ سبک شده و خودبخود بالا میرود حالا قدیم از طناب و چوب و دیگر چیزها استفاده میشده که از خودم این فکرا رو‌ میکنم
جواد مقدم
۲۰:۲۵ ۰۴ بهمن ۱۴۰۰
شاید باورکردنی نباشد و یا خنده دار اما جادو واقعیتی انکار ناپذیر است و مصریان باستان با آن آشنا بودنند .
شاهرخ
۲۰:۵۸ ۱۵ دی ۱۴۰۰
دقیقن آدم فضایی ها درستش کردن ! خب ما خودمون آدم فضایی هستیم دیگ مگه نیستیم؟ همچین میگین آدم فضایی ک یادتون میره ما خودمونم آدم فضایی هستیم
کیومرث
۰۰:۴۹ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
امکان همه چیز وجود داره انسان فقط منظومه شمسی رو کشف کرده طبق گفته دانشمندان بشر حتی اگر سریع ترین وسیله بسازه که با سرعت نور حرکت کنه باز تا اخر عمر نمیتونه به اخر جهان هستی برسه پس میشه که واقعا جز انسان موجوداتی دیگه جاهایی دیگه هم باشن
ناشناس
۱۶:۵۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
درود. اولا دانشمنده تحقیق کردن فهمیدن تمام آثار باستانی دنیا تو ی خط هستن و دقیقا همو منطقه ها انرژی بیشتری نسبت ب اطراف دارن. این خودش جای هزاران بحث و سوال داره ک دست فرازمینی تو کاره یا نه. مث نقش برجسته فضانورد در کلیسا و نقش صفینه در غار هزاران سال پیش
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
تمام این سازه ها توسط جن ها درست شدند یا قومی که قبلا بهشون قوم عاد میگفتند بسیار قوی وبلند قامت ونیرومند
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
تمام این سازه ها توسط جن ها درست شدند یا قومی که قبلا بهشون قوم عاد میگفتند بسیار قوی وبلند قامت ونیرومند
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
مرگ بر وطن فروش خائن
سعید
۰۹:۲۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
طرف میگه جن چیه.
حضرت سلیمان با چی معبدشو ساخت
ناشناس
۰۳:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
این یک رازه ونباید کسی از آن باخبربش
امیر
۰۲:۵۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
قدیما از جادو گری و اجنه و ارتباط با موجودات فرا بشری استفاده میکردند که بعد از اسلام حرام و ممنوع شد...بسیاری از کتاب خانه ها و اسرار تاریخی هم در بین جنگها از بین رفت بخاطر همین کسی زیاد اطلاعات دقیقی نداره، اما زبان به زبان به ارث رسیده بسیاری از مطالب بطور کلی...
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
تاریخ مصر حیرت آور،اما خطاب به اونایی که میگن تخت جمشید را رومی ها یا مصری ساختند یه حرف مضحک چون اون موقع رومی وجود نداشته و تخت جمشید را معمارانی که از چهارگوشه دنیا من جمله ایران بودند ساختند ،عظمت تخت جمشید در اتحاد تمام ملل بزرگ آن‌زمان برای اولین بار در تاریخ است گرچه که یک شاهکار معماری است
مرتضی
۲۱:۳۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
جن و آدم فضای خرافاتی بیش نیست واقعن مردم کی از خرافات رهای پیدا میکنن . اینجوری شما میگید جن اون زمان شرکت حمل نقل داشته زنگ میزدن بهش ۱ ثانیه سنگها جا به جا میکردن و آدم فضای از یه کره دیگه اومدن زمین برای مصریها سنگها جا ب جا کنن و برگردن . یکم فکر کنید برادر من جن چیه آدم فضای چیه اگه درسته الان کجا هستن ببریم چندتا خونه برامون بسازن قصر بسازن . با این حرفها الکی خودتون فریب ندید اگه واقعن دنبال جواب این سوال هستید برید تحقیق کنید ن اینکه برید پیش دعا نویس ها کلاه بردار . طرف پدرش سرطان ریه داشته میگفت دعا نویس گفته اگه این دعا انجام بده ۲ روزه خوب میشه ۲ روزه طرف فوت شد پس چرا خوب نشد . خودتون فریب ندید
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
هرچه هست بعید به نظر می‌رسد ساخته دست بشر باشد...در بسیاری از آثار باقی مانده شکل یوفو ها و فضایی ها دیده میشود و شاید منظور تمدن کهن از خدایان هم همین فرازمینی ها باشد که شاید تمدن آنها میلیون ها سال پیش شکل گرفته باشد و از نظر تکلولوژی از تکنولوژی تمدن بشری که نهایتا ده هزار سال بیشتر قدمت ندارد بسیار جلوترند...
زندی
۲۰:۱۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
عجب
سلمان ارسلو
۱۹:۵۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
باسلام چقدرمردم ماخرافی وباافکارعجیب هستندکامنت هاراخوندم خنده ام گرفت جن کدومه خرافات چیه همه اینهابه وسیله خودمهندسان ومعماران ومردمان خلاق مصری ساخته شده چون به فرعون به چشم خدانگاه می کردندبرای خدایشان حاضربودندهرکاری بکننددوستان طلسم وجن وغیره هیچ کدام علمی نیستندضمنامن این مطلب راباعقلی که خداوندبه من داده فهمیدم درقرآن به وجوداهرام اشاره شده است آیه وفرعون ذی الاوتادمعنی اوتادجمع وتدمیخ است امامجازابه معنی کوه هم آمده است پس معنی آیه می شودوفرعون که صاحب کوهها(اهرام بزرگ مانندکوه)بود
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
تو همون قرآن سوره جن داریم
علیرضا
۱۹:۱۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
با سلام به نظر من فقط دوتا امکان وجود دارد یک سنگها همانجا بودن فقط تراش خوردند و دور برش برداشته شده ... دو با کمک فضایها انجام گرفته تشکر
کاربر
۱۸:۲۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
با استفاده از اجنه ممکنه الان هم میشه چون اجنه قدرت فوق العاده زیادی دارند وقدرت روحشان کمه ولی نکته ای که هست اینکه ارتباط بااجنه حرام وکغره برطق اییه سوره جن. واما انسان قدرت روح خیلی بزرگی دارد البته با القوه که میتونه با نزدیک شدن به خدا آنرا به فعلیت در بیاره داستان آسف برخیا که اسم اعظم خداوند رامیدانست درسوره نمل بخو انید که تخت بلقیس را از یمن در کمتر از یک ثانبه بهبیت المفدس آورد.
ناشناس
۱۷:۳۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
آدم فضایی همش دروغه این بناها هر طور باشند یا به دست انسان ها ساخته شده یا اجنه
محمد
۱۷:۵۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
وسیله های بوده که آثارشون از بین رفته چشم مصنوعی در شهر سوخته وغیره وچون ارتباط کم بوده راحت تکنولوژی ازبین میرفته
ناشناس
۱۶:۳۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
کار کار اجنه بوده شک نکنین
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
تخت جمشید را هنرمندان ایتالیایی ساختند
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
بزرگوار ایتالیا اصلا اون زمان وجود نداشته که بخواد هنرمند هم داشته باشه که بعد اون هنرمندا بخوان چیزی هم بسازن!
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
سرراه بود جابه‌جا کردین
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
واقعاً بعضیهاتون به طلسم و آدم فضایی اعتقاد دارید؟ یه کم فکر کنید.
محمد
۱۲:۴۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
تعجب از اینکه چرا در آثار تاریخی و سنگ نوشته ها و حتی پوست ها و کاغذ های پاپیروس بجا مانده هیچ اشاره ای به نحوه انتقال این سنگ های عظیم وجود ندارد ؟در هر صورت در تمدن های باستانی سراسر جهان اینگونه سنگ های عظیم برای معابد و مجمسه ها استفاده شده نه تنها در مصر بلکه در قاره امریکا و آسیا و حتی اروپا این سنگ های سنگین صد ها کیلومتر منتقل شده و اصولا باید اشاره ای به تکنیک حمل وجود داشته باشد .
یک مغز نیمه تعطیل
۱۱:۰۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
آدم فضایی نبوده حداقل یک پیچ و بتن تو این ساختمونها نیست . معماری جهان فرق کرده . محاسبات و جابجایی شاهکار بوده . شاید ترکیبی از نبوغ بشر و قدرت روحی و ترفندهای مهندسی جابجایی مثل خاکریزی و شیب ملایم و حمل به بالا بوده . قطعا بالابری در کار نبوده . بوده چند متر و در حد وزن سبک
علی پاپ
۱۰:۱۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
خیلی از جابجاییها را با استفاده از طلسم مانند طلسم چها ر نفر ه که ما انجام میدیم انجام دادند طلسم چهار نفره یکی دراز میکشه وسط چهار نفر درچهار طرفش میشینند و ورد را داخل گوش هم میخونند بعد بلند میکنند جسم ۵تنی میشه اندازه پر کاه از این روش استفاده نمودند
طاهره
۱۸:۵۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
سلام میشه بگید که اون ورد در طلسم چهار نفره چیه
یوسفی
۱۳:۳۲ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
حماقت مردم
مسعود
۱۰:۰۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید
به نظر من احتمال این هست که مردم مصر باستان سنگ بزرگی را از مناطق دور جابجا نکرده باشن.
شاید اونها با استفاده از سنگهای کوچک یاهر ماده دیگری مثل خاک یا هر چیز دیگه مجسمه های بزرگی را ساختن و باتوجه موادی که در ساخت استفاده کردن این مجسمه ها با گذشت هزاران سال تبدیل به سنگهای یک تکه مثل سنگ کوه شدن.و باتوجه به اطلاع از این موضوع که این مجسمه ها در آینده تبدیل به سنگهای یکپارچه میشوند برای فریب ایندگان نقاشیهایی را از حمل سنگهای بزرگ توسط بردگان بر روی دیوارها حک کردن تا بناهای خودرا پدیده هایی فرازمینی و غیرممکن برای بقیه مردم و ایندگان تصویر کنن.
احتمالا نقطه قوت مصریان باستان بیشتر در علمی بوده که داشتند و بقیه از ان بیخبر بودن نه در زور بازوی بردگان.مطمئنا کاری که انجام شده سخت و طاقت فرسا بوده و مدت زمان زیادی طول کشیده ولی نه به اون سختی که الان در ذهن مردم جهان هست.اینکه در ساخت اهرام و معابد محاسبات دقیقی انجام شده شکی نیست.
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
واقعا فکر میکنید این جابه جاییها کار انسان و یا موجودات فضایی خیالی بوده
سخت در اشتباهید
خبری
۱۲:۲۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
نظر تو در این مورد چیست این مهم است
ناشناس
۱۸:۲۵ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
وقتی نه کار انسانه نه کار غیر انسان میشه بفرمایید کار کی بوده؟
ناشناس
۰۷:۵۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
حمل سنگهای عظیم تخت جمشید رو ندیدید
ناشناس
۱۲:۲۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۰
تخت جمشید در برابر آثار مصریها عددی نیست. در ضمن تخت جمشید رو هم هنرمندان مصری ساختن.
زرتشت اریا
۰۹:۳۷ ۱۱ شهريور ۱۴۰۰
ساخت تخت جمشید به دست هنرمندان پارسی ومادی ساخته شده تخت جمشید یه هنر ه از نظر زیبای و ظریف کاری