سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صوتی منتشر نشده از علامه محمدرضا حکیمی درباره "صاحب‌دل بودن"

مرحوم علامه حکیمی در فایل صوتی که برای نخستین بار منتشر می‌شود، "انسانیّت" انسان و آغاز آدمیزادی را "صاحب‌دل بودن" عنوان می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تربیت سلوکی علامه محمدرضا حکیمی به گونه‌ای بود که همواره از برجا گذاشتن صوت و فیلمی از خودش اجتناب می‌کرد و بیشتر تلاش داشت تا عقاید خودش را در قالب آثار مکتوب در اختیار مخاطبان قرار دهد. میراث قلمی آن فیلسوف عدالتگرا، بالغ بر ۴۰ جلد کتاب می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها مجموعه ۱۲ جلدی "الحیاه" است؛ دایرةالمعارفی از دل آیات و روایات که به مهم‌ترین مباحث زندگی بشر می‌پردازد.

در این فایل صوتی نادر که برای نخستین بار منتشر می‌شود، مرحوم علامه "انسانیّت" انسان و آغاز آدمیزادی را صاحب‌دل بودن و دل داشتن عنوان می‌کند.

محمدرضا حکیمی در سال ۱۳۱۴ شمسی در مشهد به دنیا آمد. او در ۱۲ سالگی تحصیلات حوزوی را از مدرسه نواب مشهد آغاز کرد و در طول دوران تحصیل از اساتیدی، چون ادیب نیشابوری دوم، میرزا احمد مدرس، مجتبی قزوینی (درس‌های فلسفی و الهیاتی)، هاشم قزوینی، سید محمدهادی میلانی (خارج فقه و اصول)، آقابزرگ تهرانی، غلامحسین محامی بادکوبه‌ای، علی‌اکبر الهیان و اسماعیل نجومیان استفاده کرد و در سال ۱۳۸۰ قمری از آقابزرگ تهرانی اجازه نقل روایت گرفت.

این دردانه باقیمانده از سال‌های دور، در دوران خود نیز از نوادر بوده و از شاگردان نزدیک شیخ مجتبی قزوینی، استاد برجسته فلسفه و نقد آن محسوب می‌شده و از اولین حامیان نهضت امام خمینی رحمة الله علیه در خراسان بوده است. شخصیتی قرآن پژوه که او را محبوب و معتمد همه قرار می‌داده روزگاری دکترشریعتی او را به عنوان وصی خود جهت هرگونه دخل و تصرف در آثارش انتخاب کرده بود.

چکیده آثار و عصاره عقاید این اندیشمند دینی را می‌توان در کتاب "من‌های فقر" خواند؛ کتابی کوچک، اما حاوی پند‌های بزرگ برای مردمان و حاکمان.

این فقیه محدث که تمام عمر، همگان را حکیمانه به بازگشت به قرآن فرا می‌خواند و پس از ۷۰ سال تدبر در قرآن و روایات اهل بیت به "مرزبان توحید" و "فیلسوف عدالت" مشهور شده بود، در سن ۸۶ سالگی دعوت حقّ را لبیک گفت و به سرای باقی شتافت.

 

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

برچسب ها: علامه حکیمی ، حکیمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.