سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"برنزه شدن" این خطرات را هم دارد!

برنزه شدن با سولاریوم و نورآفتاب باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حمیدرضا ناصری،کارشناس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  با بیان اینکه سولاریوم یک دستگاه برای برنزه کردن پوست بدن است، گفت: این دستگاه شامل تختی است که در دیواره‌های آن لامپ‌های اشعه فرابنفش تعبیه شده است. وقتی شخص درون این وسیله قرار می‌گیرد، اشعه UV ساطع شده از این دستگاه باعث می‌شود پوست بدن شخص پس از چند دوره تکرار برنزه شود.

وی با اشاره به خطرات این اشعه گفت: اشعه UV که از سولاریوم تابانده می‌شود باعث افزایش ریسک سرطان پوست می‌شود.

ناصری با تاکید بر اینکه هیج روش مطمئن و ایمنی برای برنزه کردن پوست چه از طریق سولار و چه از طریق نور خورشید وجود ندارد، گفت: هر بار که پوست تحت تابش اشعه UV چه از طریق سولار و چه از طریق نور خورشید قرار بگیرد ریسک سرطان پوست افزایش می‌یابد و استفاده از سولاریوم نسبت به نور خورشید برای برنزه کردن اصلا برتری خاصی ندارد و روش ایمنی نیست.

وی افزود: در حال حاضر تماس بیش از حد با اشعه UV، علت اصلی سرطان‌های پوست و پیری زودرس می‌باشد.

ناصری سرطان خال یا ملانوم را مهمترین سرطان پوست، عنوان کرد و افزود: تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که برای برنزه شدن از سولاریوم استفاده می‌کنند ۲۰ درصد نسبت به کسانی که استفاده نمی‌کنند افزایش ریسک برای ایجاد ملانوم دارند. این درصد به ۵۹ درصد افزایش می‌یابد اگر این تماس قبل از سن ۳۵ سالگی اتفاق افتاده باشد.

وی افزود: بنابراین ریسک ملانوم در کسانی که مرتب از سولاریوم استفاده می‌کنند یا در سنین خیلی پایین از سولار استفاده می‌کنند، بیشتر است.

ناصری به آمار سالانه سرطان‌های پوست در جهان اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی سالانه ۳.۵ میلیون نفر مبتلا به سرطان غیر ملانومی و ۷۰ هزار نفر مبتلا به سرطان ملانوم که عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان پوست است در جهان تشخیص داده می‌شوند.

وی افزود: بر اساس این آمار افرادی که از سولاریوم استفاده می‌کنند، هشت برابر بیشتر در معرض ابتلا به نوعی سرطان پوست به نام ملانوم هستند.

ناصری گفت: همچنین بر اساس این آمار زنانی که بیش از یک‌بار در ماه به سولاریوم می‌روند، حداقل ۵۵ درصد بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به ملانوم قرار می‌گیرند.

وی افزود: همچنین کسانی که معمولا مو‌های بور و چشم‌های روشن دارند، اشعه ماورای بنفش به پوست آن‌ها بیشتر از بقیه آسیب می‌رساند.

ناصری خطرات سولاریوم و حمام آفتاب را برای افراد زیر ۱۸سال بیشتر دانست و افزود: علاوه بر اینکه کسانی که کک‌ومک و خال‌های زیاد، زخم‌های پوستی یا سابقه آفتاب‌سوختگی در هر مرحله‌ای از زندگیشان داشته‌اند و نیز افرادی که داروی خاصی مصرف می‌کنند، باید قبل از برنزه‌کردن حتما با پزشک معالجشان مشورت کنند.

ناصری خاطرنشان کرد: زنانی که همیشه آرایش می‌کنند هم نباید برنزه شوند، چون ممکن است اشعه ماورای بنفش برایشان حساسیت ایجاد کند. ‍‍‍

ناصری گفت: در سولاریوم تابش اشعه UV سه برابر اشعه آفتاب در یک ظهر تابستانی است، این اشعه به عمقی‌ترین لایه‌های پوستی نفوذ می‌کند و باعث تخریب لایه‌های پوست، پیری زودرس، ایجاد چین و چروک و از دست رفتن الاستیسیتی پوست، کاهش بافت کلاژن در سطح پوست و در نهایت ایجاد لک‌های سفید و قهوه‌ای در پوست می‌شود.

وی افزود: دُزهای بالای UV همچنین باعث سوختگی پوست و آسیب به DNA و سلول‌های کراتینوسیت و افزایش احتمالی سرطان پوست می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف برخی دارو‌ها حساسیت پوست را افزایش می‌دهد، استفاده از این دارو‌ها در حین برنامه سولاریوم را بسیار خطرناک داست و افزود: برخی دارو‌ها از جمله آنتی بیوتیک ها، برخی دارو‌های ضد فشار خون، ضد افسردگی، برخی دارو‌های پوستی و دارو‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن، باعث افزایش حساسیت فرد به اشعه UV می‌شوند و استفاده از این دارو‌ها هنگام قرارگیری در مقابله اشعه UV باعث سوختگی خیلی شدید می‌شود.

ناصری افزود: با توجه به این خطرات متخصصان پوست برنزه شدن با سولاریوم را در هیچ شرایطی توصیه نمی‌کنند و برنزه شدن با دستگاه سولاریوم توجیه علمی ندارد، چرا که حجم زیادی از اشعه ماورای بنفش در مدت زمان کم، به بدن تابیده می‌شود و می‌تواند عوارض بدی داشته باشد و پوست برنزه شده، پوست سالمی نیست.

وی افزود: برنزه کردن با سولاریوم مضرات به مراتب بیشتری از برنزه شدن بوسیله نورآفتاب دارد، چون اولا اشعه با قدرت بیشتر و ثانیا به هر دو طرف بدن این اشعه تابیده می‌شود.

وی توصیه کرد: در صورت تمایل افراد به بزنزه شدن بهتر است از روش‌های موقتی مانند کرم‌های برنزه کننده استفاده کنند.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.