سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زیباسازی محوطه معبد تاریخی آناهیتا

مدیر پایگاه تاریخی معبد آناهیتا از اجرای برخی پروژه ها برای زیباسازی محوطه معبد تاریخی آناهیتا خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی گراوند مدیر پایگاه تاریخی معبد آناهیتا با اشاره به اجرای پروژه ساماندهی محیطی معبد آناهیتا، گفت : پارسال پس از چند سال پیگیری پروژه پلازا (پیاده راه) معبد را با کمک شهرداری کنگاور اجرایی کردیم تا به عنوان اتراقگاهی برای استراحت گردشگران بازدیدکننده از این بنای تاریخی باشد.

او گفت : درحال حاضر این پروژه با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل خالی بودن صندلی شهردار کنگاور متوقف مانده است.

گراوند افزود: با راه اندازی پلازا، ورودی معبد از ضلع جنوبی به ضلع غربی منتقل شده و خروج گردشگران پس از ورود به محوطه و گردش در این مسیر پیاده راه از ضلع جنوبی انجام می‌گیرد.

مدیر پایگاه تاریخی معبد آناهیتا از اجرای چهار هزار متر فضای سبز در محوطه معبد آناهیتا به عنوان دیگر پروژه درحال اجرا برای زیباسازی فضای آن خبر داد و افزود: این پروژه در ضلع جنوبی معبد آغاز شده و احتمالا ظرف یک ماه آینده هم به اتمام خواهد رسید.

او با بیان اینکه فاز دو اینترنت وای‌فای معبد و فاز دو روشنایی آن هم به پایان رسیده، گفت: معبد آناهیتا محوطه‌ای تاریخی به وسعت ۲۰ هکتار است که حدود پنج هکتار آن عرصه اصلی است، بنابراین با انجام اقدامات اینچنینی در تلاشیم تا محیط آن را برای گردشگران جذاب کنیم.

گراوند با بیان اینکه گردشگران سلایق مختلفی دارند، گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم که گردشگرانی که به این محوطه تاریخی وارد می‌شوند، علاوه بر دیدن شکوه و عظمت یک بنای باستانی، محیط پیرامونی زیبایی را همانند تاق بستان و بیستون ببینند و مدت ماندگاری‌شان در محوطه زیادتر شود.

مدیر پایگاه تاریخی معبد آناهیتا ادامه داد: متاسفانه یکی از معضلات مهم معبد آناهیتا طی سال‌های گذشته به فراموشی رفتن این بنای مهم باستانی بوده و پتانسیل‌های آن را در گذشته درک نکرده ایم، بنابراین شرایط آن هنوز اینگونه باقی مانده است.

این مسئول با تاکید براینکه درصورت اختصاص اعتبار باید برنامه کاوش در این محوطه باستانی صورت گیرد، گفت: تمام اطلاعات ما از این محوطه باستانی، ماحصل کاوش‌هایی است که سال‌ها پیش در آن صورت گرفته، بگونه‌ای که ما هنوز نمی‌دانیم این معبد مربوط به دوره اشکانی، سلوکی و یا ساسانی است.

او افزود: هرچند ابهامات زیادی درمورد این بنا وجود دارد، اما کاوش و مرمت آن نیازمند انجام مطالعات و اعتبارات لازم است و از کار‌های عجولانه و غیرکارشناسی باید پرهیز کنیم .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.