سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش جامعه اطلاعاتی واشنگتن از منشاء کرونا، ارزش علمی ندارد

سفارت چین در واشنگتن با رد گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا و ادعای آنها درباره منشاء ویروس کرونا، اعلام کرد که این گزارش مغرضانه است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، سفارت چین در واشنگتن از گزارش اخیر جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره منشاء ویروس کرونا شدیدا انتقاد و اعلام کرد این گزارش ارزش علمی ندارد و  پکن در مسیر تحقیقات جهانی درباره این همه گیری مانع تراشی می‌کند.

سفارت چین در آمریکا در این رابطه گفت: گزارش خلاف واقع جامعه اطلاعاتی آمریکا ارزش و اعتبار علمی ندارد زیرا گزارش مشترک سازمان بهداشت جهانی و چین درباره منشاء ویروس (کرونا) را نادیده می‌گیرد.

سفارتخانه چین یادآوری کرد که گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا جهت «یافتن پاسخ دقیق مد نظر واشنگتن» ناکام مانده است.

سفارت چین افزود: هرگونه مطالعه و تحقیق فاز دوم درباره منشاء ویروس باید ضمیمه و دنباله‌ای جامع از فاز اول باشد که در مکان‌ها و کشور‌های متعدد اجرا شده باشد. یافتن منشاء این ویروس مسئله‌ای است که به علم مربوط می‌شود و باید که فقط دانشمندان به آن بپردازند و نه کارشناسان سازمان‌های اطلاعاتی.

جامعه اطلاعاتی آمریکا پیشتر خلاصه‌ای کوتاه و غیرمحرمانه از تحقیقات خود را در خصوص منشأ کووید۱۹، منتشر و اعلام کرد که این ویروس پیش از شیوع گسترده آن در اواخر سال ۲۰۱۹، برای دولت چین ناشناخته بوده است.

گزارش مذکور مدعی شده است که شیوع این بیماری، یک رخداد طبیعی بوده و ناشی از (بکارگیری) تسلیحات بیولوژیکی نیست.

دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی مدعی شد: ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا این است که «سارس- کوو-۲» ویروسی که عامل بیماری کووید ۱۹ است، احتمالاً از طریق یک رویارویی و در معرض قرار گرفتن اولیه و کوچک در محدوده زمانی نوامبر ۲۰۱۹ با شناسایی اولین موارد آشکار ابتلا به کووید ۱۹ در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ به انسان‌ها سرایت کرده است.

این گزارش در ادامه ادعایش می‌افزاید: ما (جامعه اطلاعاتی آمریکا) این طور تشخیص می‌دهیم که این ویروس به عنوان یک سلاح بیولوژیکی، توسعه نیافته است. اکثریت نهاد‌های اطلاعاتی نیز با درجه پائینی از اطمینان اینطور ارزیابی می‌کنند که سارس کوو-۲ احتمالاً دستکاری ژنتیکی نشده است؛ با این حال، دو نهاد اطلاعاتی دیگر بر این باورند که شواهد و مستندات برای انجام یک ارزیابی در این دو زمینه کافی نیست.

جامعه اطلاعاتی آمریکا در نهایت نتیجه گیری می‌کند که مقامات چین پیش از شیوع اولیه بیماری کووید -۱۹، آگاهی قبلی نسبت به این ویروس نداشتند.

دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در مورد فرضیه‌های مختلفی که در خصوص نحوه سرایت اولیه مطرح می‌شود، مدعی شد که سرایت هم به روش طبیعی و هم در حادثه‌ای مرتبط با آزمایشگاه (نشت آزمایشگاهی) محتمل هستند.

گزارش مذکور در پایان می‌افزاید که همکاری چین برای دست یافتن به یک ارزیابی قاطع و نهایی در مورد منشأ کووید ۱۹ به احتمال بسیار ضروری است.

منابع آمریکایی پیش‌تر اعلام کرده بودند که گزارش‌های نهاد‌های اطلاعاتی این کشور درباره منشأ ویروس کرونا که به درخواست جو بایدن، رئیس جمهور این کشور تهیه شده، هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.

هدف از این تحقیقات مشخص شدن این مسأله بود آیا شیوع این ویروس نتیجه طبیعی سرایت از حیوان به انسان بوده یا به واسطه نشت از آزمایشگاه شیوع یافته است.

«وانگ ئی» وزیر خارجه چین، پیشتر گزارش آمریکا در این ارتباط را «ضد علمی» بیان کرده و گفته بود که دولت آمریکا در این گزارش نتیجه تحقیقاتی را که سازمان بهداشت جهانی (WHO) قبلاً انجام داده، کاملاً نادیده گرفته و این تحقیقات جدید را تنها برای «پیشبرد اهداف سیاسی» خود پیگیری می‌کند.

انتهای پیام / 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.