سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آغاز برداشت طلای سفید در مزارع دیم/ تولید پنبه به ۶۰ هزار تن می رسد

مدیر عامل صندوق پنبه از برداشت پنبه در مزارع دیم‌ استان گلستان خبر داد و گفت: طی روزهای آتی برداشت از مزارع آبی پنبه آغاز می شود.

 محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از برداشت پنبه در استان گلستان خبر داد و گفت: طی روزهای اخیر برداشت پنبه در استان گلستان از مزارع دیم آغاز شده و طی روزهای آتی از مزارع آبی برداشت شروع می شود.

او افزود: با توجه به شرایط خشکسالی، جمعیت زیاد آفت پنبه در مزارع و کارایی ضعیف سموم، هزینه تولید ناشی از کیفیت پایین سموم و هزینه سم پاشی بالاست که با این وجود خسارت زیادی به کشاورزان وارد کرده است.

کاویانی درباره آخرین وضعیت تولید پنبه در کشور بیان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی و آفت، امسال تولید پنبه به ۶۰ هزار تن می رسد‌. از این رو سازمان حفظ نباتات به هشدار نباید تنها اکتفا کند و همواره کارشناسان پنبه و سازمان حفظ نباتات به اتفاق هم باید مزارع پنبه را تحت کنترل داشته باشند.

مدیر عامل صندوق پنبه ادامه داد: در شرایط فعلی شبکه های مراقبت فعال نیستند که با این وجود کسی نیست که کشاورزان را هدایت و ارشاد کند که در چه تاریخی سم مصرف کنند که همین موضوع منجر به عدم رغبت کشاورزان به کشت پنبه در سنوات آتی خواهد شد.

او با اشاره به اینکه سالیانه حداقل ۱۵۰ هزار تن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، بیان کرد: طی چند سال اخیر با افزایش تعداد کارخانجات، حدود ۱۵۰ هزار تن پنبه مورد نیاز است.

کاویانی درباره آخرین وضعیت واردات پنبه گفت: بنابر آمار سال گذشته ۷۷ هزار تن، سال ما قبل ۹۷ هزار تن وارد شد و امسال برای تامین نیاز کشور باید ۱۰۰ هزار تن پنبه وارد شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در ۳ ماهه نخست سال ۲۰ هزار تن پنبه وارد کشور شد، گفت: در شرایط کنونی صنعت نساجی با مشکل کمبود پنبه روبه‌روست که از هفته آینده پنبه تولید داخل استان گلستان در اختیار صنعت نساجی قرار می گیرد.

او درباره تاثیر قطعی برق بر صنعت نساجی بیان کرد: قطعی برق منجر به کاهش راندمان تولید، بهره وری و خسارت به تاسیسات برقی می شود.

کاویانی درباره آخرین جزئیات خودکفایی تولید پنبه گفت: با سطح زیرکشت فعلی امکان خودکفایی وجود ندارد و از طرف دیگر زراعت برای کشاورز باید صرفه اقتصادی داشته باشد، به عنوان مثال زمانی که کشاورز از یک هکتار زمین شالی ۱۰۰ میلیون تومان درآمد کسب می کند، نمی توان انتظار داشت که پنبه بکارد.

مدیر عامل صندوق پنبه با بیان اینکه زراعت پنبه در اکثر کشورها حمایت می شود، افزود: در کشور ما یارانه ای به پنبه کار داده نمی شود و در مرحله برداشت با کمبود کارگر مواجه هستیم که با این وجود امکان توسعه زراعت وجود ندارد و برای تحقق این امر مهم نیازمند برنامه منسجم و ماشین آلات برداشت هستیم.

قیمت هر کیلو پنبه خارجی ۷۲ هزار تومان

او قیمت پنبه در بازار داخل را تابع نرخ جهانی و معاملات پنبه خارجی در بازار داخل برشمرد و گفت: طی ۲ ماه اخیر پنبه خارجی وارد کشور نشده است و برآورد می شود که اواخر شهریور و اوایل مهر پنبه خارجی وارد شود.

این مقام مسئول در پایان قیمت هر کیلو پنبه محلوج خارجی را ۶۶ تا ۷۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: کشاورزان داخل انتظار دارند که هر کیلو پنبه تولیدی با نرخ ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان عرضه شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
لطفا روی کالا طلا نگذارید به هر شهری نگاه می کنیم طلا سفید و مشکی و زرد و آبی و ........ داریم ولی مردم در فقر مطلق هستند
نتیجه .... اقایان داشمند ایران طلا ندارد رانت و اختلاص و سلطان دارد