سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درباره عوامل ابتلا به التهاب لوزه و درمان آن بیشتر بدانید

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: ابتلا به التهاب لوزه در بیشتر موارد ارثی بوده و درمان آن نیز بی درد درمان می‌شود.

محمد پورحاجی متخصص گوش و حلق و بینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به التهاب لوزه، اظهار کرد: در انتهای سر و ابتدای گردن سه گره‌ لنفاوی وجود دارد که یکی لوزه زبانی بوده و دیگری لوزه کامی است که در چپ و راست حلق قرار دارد. سومین گره لنفاوی هم در سقف حلق به وجود می‌آید، اما شایع‌ترین التهاب لوزه، لوزه کامی بوده که در کودکان بسیار رایج است.

او افزود: لوزه کامی در دو حالت می‌تواند اتفاق بیافتد، یکی در کودکان ۳ تا ۱۰ سال و دیگری در بزرگسالانی که هیچ سابقه‌ای در کودکی نداشته‌اند و عفونت در آن‌ها شروع شده و ادامه می‌یابد. عفونت‌ها به سه دسته حاد، مزمن، باکتریال و یا ویروسی تقسیم می‌شوند که عفونت‌های حاد مواردی بوده که بیماری چندین روز با آن درگیر است و در برخی موارد با آنتی بیوتیک درمان می‌شوند، اما پس از مدتی دوباره حاد می‌شود.

پورحاجی ادامه داد: درعفونت‌های مزمن بیمار ماه‌های طولانی دچار گلودرد می‌شود و این درد در مقابل آنتی بیوتیک‌ها نیز مقاوم است. عفونت باکتریال و یا ویروسی که نوع دیگر عفونت‌ها است در فصل زمستان معمولا عفونت‌های ویروسی بسیار شایعی وجود دارد که در برخی موارد نیازی به درمان آنتی بیوتیک ندارد و با سرم آب نمک و یا مسکن قابل درمان است.

او گفت: عفونت‌ها باکتری‌هایی هستند که معمولا منشاء درد‌ها از همین عفونت‌هاست و می‌تواند باعث بزرگی لوزه شده و سپس باعث اختلال در تنفس شود که یکی از عوارض‌های آن خرو پوف‌های شبانه و در دماغ حرف زدن است. عفونت ویروسی خود را با بزرگ کردن لوزه نشان می‌دهد.

متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به درد‌های لوزه، گفت: شایع‌ترین علائم لوزه درد‌های هنگام بلعیدن غذاست که با خوردن غذا و بلعیدن آن این غده‌ها به داخل فشرده شده و باعث درد می‌شوند. عوارض بعدی علائم التهاب لوزه تب، بی حالی، بوی بد دهان و دلیل چرک و افزایش عفونت فرد بیمار دچار گوش درد شدید شود.

او با اشاره به پیشگیری و زمینه ژنتیکی التهاب لوزه، بیان کرد: التهاب لوزه در برخی موارد می‌تواند زمینه ارثی و ژنتیکی نیز در آن دخیل باشد. باتوجه به برخی بیماران که در ژن و ارثشان همچین بیماری داشته اند نیاز به پیشگیری ندارد، زیرا هیج اقدام پیشگیرانه‌ای در این بیماران وجود ندارد. در مان این بیماری اگر بسیار حاد نباشد می‌تواند به صورت درمان خانگی رفع شود اما در بیشتر موارد به دلیل عود عفونت در این بیماران باید حتما به صورت عمل، عفونت لوزه را از حلق بیمار خارج کند.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.