به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیواطلس، زخمهای بسته شده با چسب زخم و بانداژ باید مرتب کنترل شوند تا در صورت عفونی شدن برای حل مشکل اقدام شود. در عین حال باز کردن بانداژ برای کسب اطلاع از عفونی شدن یا نشدن زخم التیام آن را به تأخیر میاندازد.
برای حل این مشکل محققان یک بانداژ جدید ابداع کردهاند که در صورت عفونی شدن زخم میدرخشد.
این باند زخم متشکل از یک لایه نانو از جنس هیدروکسید منیزیم است که با نانو الیاف استاندارد پنبهای پوشانده شده است. استفاده از این باند زخم به خصوص برای بهبود زخمهای مزمن مانند زخمهای دیابتی مفید است. هیدروکسید منیزیم موجود در این بانداژ به کشتن باکتریهای مضر و کاهش التهاب زخمها کمک میکند.
اگر زخم عفونی شود، حالت اسیدی آن به حالت قلیایی مبدل میشود و این تغییر pH به نوبه خود باعث میشود هیدروکسید منیزیم در صورت قرار گرفتن در معرض نور ماورا بنفش بدرخشد.
در نتیجه پزشکان میتوانند عفونتها را فقط با تاباندن اشعه ماورا بنفش به بانداژ بیمار، بدون نیاز به برداشتن آن، بررسی کنند.
به همین ترتیب، اگر قبلاً مشخص شده بود که زخمی عفونی شده، اشعه ماورا بنفش میتواند نشان دهد که عفونت برطرف شده است. هزینه تمام شده تولید این بانداژ جدید ۲۰ بار ارزانتر از بانداژ ضد باکتری مشابه است که با نانوذرات نقرهای تولید میشوند.
انتهای پیام/