سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ علمای دینی به شبهه افکنی‌ها درباره مرقد مطهر حضرت رقیه (س)

شکی نیست که دختر کوچکی از امام حسین علیه السلام در شام از دنیا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلی منسوب به همان دختر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق نقل‌های تاریخی، امام حسین (ع) دختر خردسالی داشتند که ایشان را نیز همراه خانواده خود به کربلا بردند. این دختر خردسال که از ایشان به نام «رقیه» یاد می‌شود، بعد از شهادت مظلومانه امام حسین علیه السلام، همراه کاروان اسرا بوده و در شام به شهادت رسیده است.

با وجود چنین نقل‌هایی که در برخی از منابع به‌خصوص در کتاب نفس المهموم و همچنین کتاب کامل نوشته شیخ بهایی آمده، برخی درباره وجود حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها ایجاد شبهه کرده‌اند و یا حتی مزار منتسب به دختر خردسال امام حسین علیه السلام در دمشق را نیز انکار کرده‌اند.

این در حالی است که بررسی برخی از نظرات علمای شیعی و محققان اسلامی مؤید وجود چنین کودکی در میان اسرای کربلا بوده و حتی بر انتساب مرقد مطهر موجود در دمشق به دختر خردسال امام حسین علیه السلام صحه می‌گذارد.

برای بررسی صحت و سقم ماجرای حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها و شهادت ایشان در شام، به مرور بخش‌هایی از سخنان علمای دینی و مراجع عظام تقلید دراین‌باره پرداخته است.

آیت‌الله سید علی سیستانی

داستان حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها در کتاب کامل بهایی ذکر شده و این کتاب از منابع معتبر شیعه است که مؤلف آن عمادالدین طبری از علما و مورخان مورد اعتماد شیعه می‌باشد. مضافاً بر اینکه در متون تاریخی نام حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها ذکر شده است.

عبدالوهاب شعرانی -که در قرن دهم هجری زندگی کرده- در کتاب المنن نوشته است: نزدیک مسجد جامع دمشق بقعه و مرقدی وجود دارد که به مرقد حضرت رقیه دختر امام حسین علیه السلام معروف است؛ بر روی سنگی واقع در درگاه این مرقد نوشته شده: «هذا البیت بقعه شرّفت بآل النبی صلی الله علیه و آله و بنت الحسین الشهید علیه السلام.»

مرحوم میرزا هاشم خراسانی هم در منتخب التواریخ، داستان جاری شدن آب در قبر حضرت رقیه بنت الحسین علیه السلام و خواب دیدن سید بزرگوار سید ابراهیم را نقل می‌کند و کرامت آن حضرت را بیان می‌کند.

باید دانست که دختران امام حسین علیه السلام دو نام داشتند؛ مثلاً حضرت سکینه، امینه هم نام داشت؛ لذا ممکن است نام حضرت رقیه، فاطمه صغرا بوده که در شعر منسوب به حضرت زینب سلام‌الله علی‌ها آمده است: «یا أخی فاطم الصغیره کلمها/ فقد کاد قلب‌ها أن یذوبا» و یا نام آن حضرت، زینب بوده که در مناقب شهرآشوب آمده که حضرت امام حسین علیه السلام سه دختر داشتند: فاطمه و سکینه و زینب که احتمالاً همان حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها است.

آیت‌الله صافی گلپایگانی

طبق بعضی کتاب‌های مقاتل و تاریخ، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام چنین فرزندی داشته‌اند که در شام رحلت کرده‌اند. علاوه بر شهرت این موضوع، به طور کلی مشاهد و مقامات مشرفه از جهت انتساب به اهل بیت علیهم السلام، مزار و مورد تجلیل و احترام است. چنان‌که شهرت اشخاص به سیادت جایزالانکار نیست.

شهرت مثل این بارگاه مقدسه نیز مخصوصاً با توجه به قرائن معتبر مورد انکار نیست. این مشاهد و روضه‌های مقدسه سادات عظام و مفاخر اسلام نیز از این جهت که از مراکز ذکر فضایل آن بزرگواران و تبلیغات اسلامی و ذکر دعا است، باید محترم باشد و این تردید‌ها بی‌جا است و سزاوار نیست.

آیت‌الله مظاهری

همین‌جا که به عنوان مرقد حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها مشهور است، مرقد اوست و تشکیک کردن یک ظلم است؛ آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسین علیه السلام و همین شهرت راجع به مرقد مطهر حضرت زینب سلام‌الله علی‌ها نیز هست و تشکیک در آن ظلم به آن حضرت است و ظلم به ایشان، گناهش خیلی بزرگ است و ما در این گونه موارد، نظیر سیادت اشخاص و قبور بزرگان چیزی جز شهرت نداریم و این شهرت در نظر همه فق‌ها حجت بوده و هست.

آیت‌الله مکارم شیرازی

شکی نیست که دختر کوچکی از امام حسین علیه السلام در شام از دنیا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلی منسوب به همان دختر است؛ اما اینکه نام آن دختر «رقیه» بوده یا نام دیگری داشته، در بین دانشمندان اسلامی اختلاف‌نظر وجود دارد، هرچند معروف این است که نامش رقیه است.

آیت‌الله نوری همدانی

در کتاب‌هایی، چون کامل بهایی و نفس المهموم و کتاب‌های معتبر دیگر، دختر خردسالی که برخی نام او را «رقیه» نامیده‌اند و در شام به شهادت می‌رسد، برای امام حسین علیه السلام ذکر کرده‌اند و اگر کسی برای آن حضرت نذر کند، باید آن را ادا نماید و مضجع موجود در دمشق متعلق به آن حضرت است.

آیت‌الله علوی گرگانی

وجود حضرت رقیه سلام‌الله علی‌ها از مسلمات تاریخی است و اگر شبهه‌ای هم هست در اصل وجود ایشان نیست و بعضی از شبهات در نام مبارک او وجود دارد، ولی این مسئله که دختری از امام حسین علیه السلام در شام مدفون است، هیچ‌گونه شک و شبهه‌ای در آن وجود ندارد و توصیه ما به کسانی که این شبهات را نسبت به معتقدات دینی مردم وارد می‌کنند آن است که بدانند هیچ‌گونه نفعی نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب کرده‌اند و خود را مورد غضب امام حسین علیه السلام قرار داده‌اند و لذا خوب است که با این‌گونه مسائل خود را درگیر ننمایند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب ها: امام حسین ، حضرت رقیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۵۴ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
لعنت به آن کسی که منکر حضرت رقیه هست
مهران
۱۴:۱۱ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی فصل تحریفات کربلا وجود شخصی به نام رقیه رو شخصیت سازی مداحان برای گریاندن عامه مردم دانسته و منکر همچین شخصیتی است البته با دلایل و مدارک مستدل
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
الان مسله اصلی فقر و بیماری مردم و جامعه است.
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
ممکنه حرمی که حضرت زینب س منسوبه واسه حضرت رقیه باشه چون خیلی از علما عقیده دارن حضرت در مصر هست و از نظر عقلی هم درسته
چون خانم زینب از شام خاطره خوشی نداشت و در زمانی که یزید دستور حمله به مدینه رو صادر کرد چطور میشه ایشون به سمت دشمن فرار کنند
رضایوسفی
۲۲:۰۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
به حال ماشیعیان فرقی نداردکه چه کسی درموردخاندان پیامبرچه میگویدماعاشق ودلباختی خاندان رسول الله هستیم وجان فدای خاندان البیت پیامبرهستیم
ایمان
۲۱:۵۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
میگن چنین خانم جلیله ایی نیست و اینقدر گره گشایی می کنه،،،چراغی را که ایزد برفروزد....هرآنکس پف کند ریشه اش بسوزد
ناشناس
۲۱:۰۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
موضوع چی؟
سید صادق
۱۸:۵۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
باسلام کتاب کامل بهایی اثر عماد الدین حسن بن علی طبری است نه شیخ بهایی که او این کتاب را برای قدردانی از بهاءالدین صاحب دیوان تألیف و به نام او کرده‌است. لطفا اصلاح فرمایید.متشکرم
ناشناس
۱۷:۴۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
با سلام.تجسس در این امور هیچ کمکی به انسان نخواهد کرد شما و هر کسی اگر امام حسین را دوست دارید بخاطر وجود پاک و شخصیت الهی ایشان است نه کرامات و بودن یا نبودن
شخصی بدین نام هیچ تاثیری در راه امام حسین و پیروی از ایشان نمی گزارد.هدف فقط خداست امام حسین رابط ما به خداست.زیرا اجازه الهی دارند.یا علی
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
انشاالله زیارت حرمش هر چه زودتر نصیب عاشقانش بشه
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
این دنیامون که پرشده از غم و اندوه وناامیدی!!لااقل با اعتقادات مردم که بهشون روحیه و امید ،میده بازی نکنید
محمد
۱۵:۰۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
یا رقیه بنت الحسین علیه السلام مددی انشاالله حاجت همه را بده حاجت منم بده دردانه سه ساله اربابم
حسینی
۱۴:۵۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
بنده خود به زیارت و مرقد مطهر حضرت رقیه سلام الله علیها مشرف شدم.
اما متاسفانه این استدلالات ذکر شده شبهه را بیشتر می کند.
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
باید جامعه با اجماع علما رو به رو شود و نه اختلاف نظر آنان.
سلام بر حضرت رقیه(س)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
شک نکنید که آنجا قبر دختر امام حسین است و بسیار هم حاجت میدهد...مهم این است که ایشان دختر امام حسین است اما در نام ایشان اختلاف نظر هست
رامین
۱۴:۲۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
دوستان
اصلا شک‌ نکنید
هر دو مزار این بزرگوارن تاریخ بشریت صحیح است و واقعی

ما که مشرف شدیم سعادتی شد. چه صفایی داشت و این مدال افتخار را کسب کردم.

انشا... سعادت یار شما هم بشود
وقتی به حرم مشرف شوی میفهمی چه میگویم.
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
حاکم وقت از امام حسین ع درخواست بیعت کرد تا سرپوشی باشد برای تصرف ممالک و مالیات و خوردن حقوق بیت المال. اما امام حسین ع به خوبی از برنامه تزویرانه حاکمان وقت آگاه بود و مخالفت نمود و جان خود را در این راه فدا نمود.
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
فقط قبر حضرت زینب درشام نیست در مصر است .شاید این قبر ام کلثوم خواهر حصرت زینب باشد الله واعلم
ناشناس
۱۳:۲۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
ممنون از گزارش خوبتون
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
اون مقام حضرت زینب س است .
یادبود هم نام دیگرش است .
چطور شما به یادبود سربازان آمریکایی چند تا مجسمه می سازید و تو شهرهای مختلف می گذارید ، همان داستان هم برای اینوری ها هست .
حتما متوجه شدی .
ناشناس
۱۶:۲۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
قبر زینبی که در مصر است، از آن خانم زینب بنت علی ابن ابی طالب ( ع) نبوده و مربوط به قرن دوم هجری قمری است و بانوی پرهیزکاری در آن مدفون است که او نیز زینب نام داشت،اما دختر امام علی علیه السلام نیست.
حمید
۱۱:۴۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
سلام
کسی که کرامات ائمه اطهار (ع)را دیده ، حتما محبت حضرت رقیه (س) را در دلش حس میکند.
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
یا حضرت رقیه مددی
(صلوات)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
متاسفانه شهید مطهری هم در این زمینه شک ایجاد کردند
mm
۱۴:۲۸ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
چطور مگه شهید مطهری چی گفتند
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
شما درست متن ایشان رو نخوندی