سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر پیشنهادی نیرو در صحن علنی مجلس:

قطعی برق ضرر و زیان هنگفتی به تولیدکنندگان وارد کرده است/ درصد بهره مندی روستاها از آب شرب ۷۰ درصد است

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: قطعی برق ضرر و زیان هنگفتی به تولید کنندگان وارد کرده و بسیاری را نیز بیکار کرده است.

به گزارش خبرنگار  حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  علی‌اکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه پیشنهادی خود برای تصدی منصب وزارت گفت: هم اکنون برای سومین بار برای کسب رای اعتماد به مجلس آمده ام. در جلسات با کمیسیون های تخصصی مجلس نمایندگان به طور دقیق و موشکافانه ما را از نظرات خود بهره مند کردند. بنده در صورت کسب رای اعتماد تمامی این نظرات را در دستور کار وزارتخانه قرار خواهم داد.

وی افزود: اطمینان داشته باشید وزرات نیرو در دولت کار و تلاش تمام تلاش خود را برای رفع دغدغه های مردم انجام خواهد داد. هر چند دولت در جایی کار خود را آغاز می کند که قطعی های برق موجب اخلال در زندگی و کار آنها شده است.

وی ادامه داد: قطعی برق ضرر و زیان هنگفتی به تولید کنندگان وارد کرده و بسیاری را نیز بیکار کرده است. در برنامه ششم مجلس شورای اسلامی اهداف و چشم انداز خوبی را برای این بخش در نظر گرفته بود که به آن نرسیدم. باید برای جبران عقب ماندگی ها طوری برنامه ریزی کنیم که در افق بلند مدت دیگر عقب ماندگی نداشته باشیم.

محرابیان افزود: مدیریت سد هایی را داشته ام که ۸ هزار ۳۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور و ۱۰ میلیارد متر مکعب به حجم آب کشور اضافه کرد.

وزیر پیشنهادی نیرو افزود: قانون گذاری و توجه به مناطق محروم، افزایش ظرفیت برق، ارتقا سطح پژوهش و فناوری، بهبود محیط کسب و کار ، بهره گیری از نیروی انسانی و انقلابی، رعایت قوانین بالا دستی، از جمله اقدامات من خواهد بود. ناترازی کلید و مصرف در تابستان امسال بیش از ۱۳ هزار مگاوات است و برای حل این ناترازی احداث ۴ هزار نیروگاه جدید نیاز است.

وی خاطر نشان کرد: احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر طی ۴ سال و با استفاده از ظرفیت های مردمی، صرفه جویی سوخت نیروگاه های تجدید پذیر از جمله اهداف و برنامه های من است. 

محرابیان گفت: در حوزه آب و فاضلاب، نظام تخصص و توزیع به گونه ای است که اغلب مردم و نمایندگان به آن اعتراض دارند. عدالت، شفافیت و قانون مداری سه اصلی است که در جهت توزیع عادلانه این منابع استفاده خواهد شد. درصد بهره مندی روستاها از آب شرب ۷۰ درصد است و با برنامه من این میزان به ۹۰ درصد خواهد رسید.

محرابیان توضیح داد: از دیگر برنامه ها اجرای خطوط لوله آب رسانی به جای احداث کانال از جمله سایر اهداف من است.

وی گفت: حصول اطمینان از تأمین آب و برق پایدار و مطمئن، ارتقاء حکمرانی آب با مبانی عدالت، شفافیت، قانونمداری و توجه به مناطق محروم، بهبود اقتصادی آب و برق به منظور ایجاد تعادل در منابع و مصارف با اولویت افزایش بهره‌وری و راندمان، ارتقاء سطح پژوهش و فناوری متکی بر تقویت توان ساخت داخل، بهبود محیط کسب و کار در صنعت آب و برق از طریق تعامل حداکثری با بخش خصوصی و مردمی که همان مردمی سازی اقتصاد است از جمله اصولی است که در برنامه‌های پیشنهادی‌ام وجود دارد.

وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد: مهمترین سرمایه ما در صنعت آب و برق نیروی انسانی انقلابی، پاک، دانش آموخته و فرهیخته است لذا اینجانب در تدوین برنامه خود را ملزم به رعایت مفاد اسناد و قوانین بالادستی می‌دانم.

محرابیان ادامه داد: ناترازی تولید و مصرف در تابستان امسال بیش از ۱۳ هزار مگاوات بوده است که برای رفع این موضوع احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید طی ۴ سال با مشارکت و همکای صنایع بزرگ کشور به ویژه صنایع انرژی بر، تکمیل و احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید طی ۴ سال که شامل ۳ هزار مگاوات نیروگاه تا پیک سال آینده، ۵ هزار مگاوات تکمیل سیکل ترکیبی و احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید خواهد بود، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی طی ۴ سال با استفاده از ظرفیت مردمی از جمله مسائلی است که در اولویت کاری وزارت نیرو قرار دارد.

وی افزود: صرفه جویی سوخت حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر گنج بزرگ و دائمی است چرا که تابش اشعه خورشید مستمر و رایگان است. سرمایه گذاری لازم برای احداث ۱۰ هزار مگاوات که معادل ۶ میلیارد دلار است، در صورت صرفه جویی سالانه موجب ۳ میلیارد دلار خواهد شد.

این وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: خوشخبتانه ظرفیت‌های قانونی استفاده از منابع حاصل از صرفه جویی در سرمایه گذاری اینگونه طرح‌ها فراهم است که از جمله این قوانین ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است. همچنین مدیریت تقاضا برق نیز با استفاده از سیاست‌های تشویقی برای ایجاد انگیزه در مردم که خود الگوی مصرف را اصلاح کنند دارای اهمیت است که با آن توجه شده است. اصلاح روابط مالی بین دولت، تولیدکننده و مصرف کننده به نحوی که باعث افزایش انگیزه سرمایه گذاری شود.

محرابیان تصریح کرد: نظام تخصیص و توزیع آب کشور به گونه‌ای است که اغلب مردم و نمایندگان نسبت به آن اعتراض دارند، لذا مهمترین برنامه بنده در این حوزه اصلاح نظام حکمرانی آب و نحوه تخصیص برمبنای ۳ اصل؛ عدالت، شفافیت و قانونمداری است که با استفاده از این الگو به اعتماد عمومی در جهت احقاق حقوق عامه مردم به عمل خواهد آمد. تامین آب روستایی و مناطق محروم از دیگر برنامه‌های در نظر گرفته شده است.

محرابیان تاکید کرد: تامین آب روستایی از برنامه‌های اصلی ما در وزارتخانه است در حال حاضر درصد برخورداری روستا‌ها از آب شرب ۷۵ درصد است که طبق برنامه درصد برخورداری روستا‌ها از آب شرب به ۹۰ درصد خواهد رسید.

وی ادامه داد: طی ۴ سال آینده با اجرای برخی سد‌ها که مطابق مطالعات به روز شده ضروری است به ظرفیت ذخیره آب سد‌ها افزوده می‌شود که ۶۰۰ میلیون مترمکعب آن برای آب شرب خواهد بود و باعث از بین رفتن تنش آبی می‌شود همچنین ۶۰۰ میلیون مترمکعب دیگر برای صنعت خواهد بود که باعث ایجاد ۳۰۰ شغل خواهد شد و الباقی ذخیره آبی برای حوزه کشاورزی در نظر گرفته می‌شود البته سهم محیط زیست محفوظ خواهد بود.

وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه برق رسانی به چاه‌های کشاورزی با انرژی‌های تجدید پذیر از برنامه‌های او است، ادامه داد: مهار روان آب‌ها در برخی نقاط بدون مناطق شمالی و ایجاد سبد تامین آب از آب دریا‌ها برای صنایع از جمله برنامه‌های در ۴ سال آینده است. در زمان تصدی وزارت صمت طرح آبرسانی خلیج فارس به فلات از جمله اقداماتی بود که صورت گرفت.

وی بیان کرد: کشور‌های خلیج فارس ۲۵ میلیون مترمکعب از آب دریا استخراج و شیرین می‌کنند، سهم کشور ما بسیار اندک است و بسیاری از شهر‌های حاشیه دریا فاقد آب هستند. طی ۴ سال آینده با رعایت تمامی موازین زیست محیطی استخراج آب دریا و شیرین کردن آن انجام می‌شود.

محرابیان با بیان اینکه استخراج آب ژرف برای مصارف برخی شهر‌ها در برنامه قرار دارد، گفت: موضوع مهار و مدیریت آب‌ها از سیاست‌های جدی وزارت نیرو خواهد بود. همچنین احقاق حقوق مردم به خصوص مرزنشینان با فعال سازی دیپلماسی آب با همکاری وزارت خارجه در دستورکار قرار می‌گیرد.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: طرح جمع آوری و تسویه فاضلاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی باعث گسترش چشمگیر انتقال پساب خواهد شد و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا پروژه‌هایی که غیرفعال هستند را فعال کنند چرا که تاخیر در پروژه بیشترین مشکلات را ایجاد می‌کند.

وی عنوان کرد: اجرای شبکه‌های پایین دستی در اولویت کار قرار می‌گیرد، یکی از نکات کلیدی برنامه بنده استفاده به موقع از اعتبارات در اجرای پروژه‌ها است، استفاده از ظرفیت بودجه ۱۴۰۰، صندوق توسعه ملی و بخش خصوصی از جمله راهکار‌های اجرای برنامه است و ضرورت دارد با همکاری دولت و مجلس برای تدوین بودجه ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه راهکار‌های مناسب برای تامین مالی برنامه ارائه کرد.

محرابیان تاکید کرد: من اکنون متعهد می‌شوم با استفاده از ظرفیت‌های جهانی و انقلابی کشور ساختار وزارت را تغییر دهم، ۴ سال آینده شاهد حضور چندصد مدیر متخصص در رأس امور خواهید بود و با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات، پژوهش‌های بنیادی و تولید فناورانه را گسترش دهند و بخش خصوصی را محور حرکت توسعه قرار دهند و از تمامی فعالان دعوت می‌کنم با سرمایه گذاری در حوزه انرژی و آب از ارزش افزوده پر سود بهره‌مند شوند.

وی افزود: با رعایت موازین زیست محیطی که الزام مکتب اسلام و قانون است همه پروژه‌ها را به سرانجام برسانم و تلاش می‌کنم همکاری تنگاتنگی با وزارت صمت، جهاد کشاورزی و نفت در راستای خدمت صادقانه برای ذینفعان داشته باشم. همچنین وزارت نیرو و شرکت‌های زیر مجموعه اجرای بند د تبصره ۲۰ قانون بودجه را دنبال کنند.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: اگر با رأی شما بار این مسئولیت در مقطع حساس بر دوش بنده قرار گیرد تلاش می‌کنم با پرسنل شریف صنعت آب و برق نگرانی‌ها را مرتفع کنم و برای پیمودن این مسیر به همکاری و همراهی شما و کمیسیون‌های تخصصی نیاز فراوان دارم.

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس ، وزارت نیرو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.