سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲ درصد سهم نیروگاه از آب‌های زیرزمینی دشت کبودراهنگ / نیروگاه شهید مفتح عامل ایجاد فروچاله‌ها نبوده است

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح گفت: ۹۸ درصد آب‌های زیرزمینی دشت کبودراهنگ را بخش کشاورزی برداشت کرده است.

عبدالمجید دیناروند مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،با اشاره به اینکه دلیل نزدیکی کبودراهنگ به نیروگاه شهید مفتح، عاملی برای عدم قطع برق این شهرستان نخواهد بود، بیان کرد: وجود یک نیروگاه در استان نمی‌تواند به طور صددرصد بر شبکه برق استان مؤثر باشد بلکه با استناد به آیات و روایات، پرهیز از اسراف می‌تواند موجب کاهش قطعی برق استان باشد.

او افزود: کمبود بارندگی، ذخیره آب سد‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش داده است و به همین دلیل میزان تولید نیروگاه‌های برق آبی در پشت سد‌ها کاهش یافته است.

دیناروند با اشاره به کسب رتبه برتر آمادگی تولید نیروگاه شهید مفتح در کشور اظهارداشت: نیروگاه شهید مفتح به عنوان یکی از نیروگاه‌های پایدار کشور دارای ۴ واحد ۲۵۰ مگاواتی است که با تولید هزار مگاوات انرژی نقش بسزایی در پایداری شبکه برق کشور دارد.

او با اشاره به اینکه تولید سه واحد نیروگاه مفتح برابر با مصرف کل استان همدان است، افزود: چنانچه مشکلی در تولید واحد‌های نیروگاهی به وجود آید تأمین برق در تمامی بخش‌ها دچار مشکل خواهد شد.

دیناروند با بیان اینکه سهم برداشت نیروگاه از آب‌های زیرزمینی دشت کبودراهنگ از ابتدای راه اندازی تا سال ۹۴ حدود ۲ درصد بوده است افزود: چاه‌های نیروگاه دارای کنتور بوده و میزان آب مصرفی قابل شناسایی است و بنا بر اظهارات شرکت آب منطقه‌ای استان سهم نیروگاه از برداشت آب‌های زیرزمینی ۲ درصد و ۹۸ درصد از برداشت‌ها سهم کشاورزی بوده است.

او اضافه کرد: جهت خنک کاری نیز به طور کامل از پساب تصفیه شده فاضلاب همدان استفاده می‌شود و این پساب، نیاز نیروگاه به آب‌های زیرزمینی را برطرف کرده است.

این مسئول با بیان اینکه باید ذهنیت افراد در خصوص برداشت آب زیرزمینی و خشک شدن زمین‌های دشت کبودراهنگ توسط نیروگاه تغییر کند، اضافه کرد: ۲ هزار ۷۱۶ حلقه چاه غیر مجاز در دشت کبودراهنگ وجود دارد که به هیچ عنوان با تعداد چاه‌های نیروگاه قابل مقایسه نیست.

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح افزود: این نیروگاه از ابتدای راه اندازی تا سال ۹۴ دارای ۲۷ حلقه چاه بوده است که با انتقال پساب فاضلاب شهر همدان به نیروگاه ۲۵ حلقه از این چاه‌ها با نظارت شرکت آب منطقه‌ای استان از مدار خارج گردیده و در حال حاضر تنها از ۲ حلقه چاه برای شرب کارکنان استفاده می‌شود.

کف شکنی و حفاری‌های غیر مجاز عامل فروچاله‌ها بود

دیناروند با اظهار اینکه کف شکنی و حفاری‌های غیرمجاز عامل فروچاله‌ها بود، تصریح کرد: آخرین فروچاله در دشت کبودراهنگ در مجاورت چاهی بوجود آمده که توسط بخش کشاورزی کف شکنی شده و با توجه به اینکه سنگ بستر منطقه آهکی است، وقتی سنگ بستر شکسته شود زمین سست شده و حوادثی از جمله ایجاد فروچاله دور از انتظار نیست.

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح در ادامه ابراز داشت: نوع مصرف سوخت مازوت در نیروگاه ارتباطی با مدیریت مجموعه نیروگاه ندارد و این امر از سوی وزارتخانه نفت و نیرو تصمیم گیری و ابلاغ می‌شود.

او ادامه داد، میزان آلایندگی ناشی از مصرف سوخت، برداشت آب و سلامت خاک بصورت دوره‌ای از سوی اداره حفاظت از محیط زیست تحت پایش قرار دارد و بررسی لازم توسط این اداره صورت می‌گیرد.

دیناروند گفت: مصرف مازوت در نیمه نخست سال اندک است و بخش قابل توجهی از سوخت نیروگاه در این مدت زمان توسط گاز تأمین می‌شود.
انتهای پیام/ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.