سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمک آنقدر‌ها هم که می‌گویند مضر نیست!

یک پژوهش جدید از آثار مثبت نمک بر خلاف تحقیقات سابق سخن می‌گوید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله، بر خلاف آنچه که تاکنون بار‌ها شنیده بودیم، پژوهشی جدید از آثار مثبت نمک سخن می‌گوید.

بر اساس این گزارش، تا کنون بار‌ها بیشتر شنیده بودیم که زیاده روی در خوردن غذا‌هایی که میزان بالایی نمک دارند، ما را در معرض بسیاری از خطرات سلامتی قرار داده و به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌کند.

بار‌ها سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که مصرف نمک فشار خون را بالا می‌برد و بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد؛ همچنانکه نمک در طول دهه‌ها متهم به آسیب رساندن به سلامتی بود و شهرت بدی کسب کرده بود؛ اما حال طبق پژوهشی که از سوی کانادایی‌ها انجام شده و در پایگاه روزنامه آلمانی «دی ولت» بازتاب یافته، عکس این مسأله اثبات شده است.

بر اساس این پژوهش، محققان کانادایی به این نتیجه رسیدند مصرف زیاد نمک ضرر کمتری نسبت به آنچه پیشتر تصور می‌شد، دارد و افرادی که از نوعی رژیم غذایی استفاده می‌کنند که نمک کمی دارد، بیشتر در معرض مرگ زودهنگام هستند.

بر پایه این گزارش، نظریه حداکثر پنج گرم نمک (کلرید سدیم) که از سوی سازمان جهانی بهداشت توصیه شده، امروز دیگر لغو شده است. ۵ گرم نمک غذا یا یک قاشق کوچک نمک، تنها دو گرم سدیم دارد.

حال بر اساس پژوهش دانشمندان کانادایی به سرپرستی «اندرو مینتی» و «سالم یوسف» از دانشگاه مک مستر کانادا که نتایج آن در مجله معتبر پزشکی «لنست» به چاپ رسیده است، حداکثر ۱۲ گرم نمک روزانه برای سلامتی کاملا بی ضرر است.

بر پایه این گزارش، محققان کانادایی در پژوهش شان که ۹۴ هزار و ۵۰۰ نفر از سنین مختلف در ۱۸ کشور جهان را در طول هشت سال مورد بررسی قررا دادند، نتوانستند ثابت کنند نمک اثر سوئی بر افراد آزمایش شده دارد؛ بلکه حتی آن‌ها در این مطالعه خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی را همچنانکه پیش از این در خصوص مصرف زیاد نمک شایع بود، مشاهده نکردند.

یکی از اعضای این پژوهش می‌گوید: دلیل قانع کننده‌ای برای اینکه نشان دهد افرادی که به میزان متعادل سدیم مصرف می‌کنند، باید  برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی آن را کاهش دهند، وجود ندارد.

این پژوهش همچنین می‌گوید کاهش شدید نمک خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش داده و به تبع آن میان مرگ و میر افزایش می‌یابد؛ بنابراین خوردن نمک به شکلی متعادل برای سلامتی امری مفید به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

برچسب ها: نمک ، خوردن نمک ، سکته مغزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۱۵:۴۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
بنظراینجانب اگرکسی هرشب یاهردوشب یکباربااب نمک غرغره واستنشاق نماید اصلا به کرونا مبتلا نمی گردد
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
من ۳۶ سالمه و از کودکی تا الان با هر قاشق غذا مقداری نمک خوردم ولی هیچ آثاری از مضرراتی که درباره نمک شنیده بودم در من بوجود نیامده
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
سلام من نمک با غذازیادمیخورم خداراشکرهیچ مشکلی هم ندارم، اینا همش چرت پرته
میثم
۰۶:۱۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
حتماً باید رفرنس غربی و شرقی باشه تا مطلبی رو قبول کنید؟ ۱۴۰۰ سال پیش اسلام گفته با چشیدن نمک قبل و بعد غذا خودتون رو واکسینه کنید. مولا علی نان و نمک میخوردند. پس نمک خوبه و بد نیست. البته نمک سنگ و دریا نه نمک صنعتی.
جبار خاطری گ
۲۲:۵۶ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
دقیقا حق با شماست قرارنیست اونا هر چی بگن درست باشه
ناشناس
۰۱:۵۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
بنظرم هر کسی دکتر بدن خودشه واینطور که معلوم شده علم هی تغییر میکنه 25 سال پیش اسپرین خوب نبود ولی الان اسپرین خوبه نمک خوب نبوده الان کمبودش هم بده واب خوردنش خوب بوده والان اب خوردن زیادی هم خوب نیست قدیم ماست واسفناج با هم میخوردن واز صبح تا شب هم کار میکردند وکم خونی نداشتن چیزی که همیشه به راه بود چای وسماور بود با قل قل زیادش ولی سم توش نبود پلو یک هفته توی خونه کپک وقارچ نمیزد وهمینطور نون ولی الان میکن یک ساعت پلو بیرون باشه خراب شده واقعا تغییرات اب وهوای باعث شد یا ادم ها قوی بودن
ناشناس
۰۱:۲۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
سایت شما هم مثل پیرایدو بنز شده سایت خارجی زودتر باز میشه .
طرح سیانت از فضای مجازی
M
۱۷:۳۷ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
فعلا یادبگیر صیانت رو درست بنویس بعد نظر بده
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
هر چیزی رو باید به تعادل مصرف کرد. زیاده روی در هر چیزی بد است
ناشناس
۲۳:۴۸ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
نه_به_واکسن_اجباری
ناشناس
۲۳:۳۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
گوش نده هر که دلش میخواه بخوره
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
حتما خوب بوده که حضرت علی با نون و نمک خودش رو بعضی مواقع سیر میکردن و یا پیامبر میگفته که آخر غذا یه مقدار نمک بخورید
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
نمک ، اگه نمک طبیعی باشه نه تنها مضره ؛ بلکه مفیدم هست.
خوبه "مثلا" روشنفکران امروزی یه مطالعه ای هر چند اجمالی در مورد سبک زندگی ائمه اطهار خصوصا امام علی (ع) در حوزه تغذیه بکنند
ناشناس
۲۲:۵۱ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
طب اسلامی و طب سنتی حنجره هایشان را پاره کردند و می گفتند که نمک طبیعی ضرر ندارد و متعادل کننده فشار خون است و کلسیم دارد و ...
ولی پزشکان ما بدون تحقیق و آزمایش ، هر چی که سازمان صهیونیستی بهداشت می گوید ، متعصبانه نمک طبیعی را رد کردند .
حتی از طب سنتی امدند و خواستند که آزمایشگاه مجهز بگیرند تا آزمایش نمک را انجام دهند ، وزارت پزشکان اجازه نداد .
جواب این همه کشتاری که تو علوم پزشکی علیه مردم می شود در خصوص کرونا ، کی پاسخگو است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
نه افراط نه تفریط.همه چیز به میزان تعادل خوب است
ناشناس
۲۱:۰۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
بی دلیل نیست که در اسلام مستحب است که قبل و بعد از غذا کمی نمک بخوریم و حضرت علی نان و نمک می خوردن
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
والا 12 گرم نمک هم خیلی کمه برا ما، موقع آلوچه خوردن ما نزدیک ۵۰ گرم فقط نمک باهاش میخوریم سایر غذاها که بماند. خیار هم همینطور
جواد
۲۰:۱۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
بزرگترین اشتباهشون جایگزین کردن نمک تصفیه شده به جای نمک دریا یا همون نمک تصفیه شده هست
مجتبی
۲۰:۱۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
فقط مقاله های علمی می تونین درستی یک چیز در پزشکی رو ثابت کنن الان که همچین چیزی حداقل توی گوگل اسکولار نیست یا من پیداش نکردم بر عکس از مضرات نمک مقاله های زیادی هست
ناشناس
۲۲:۰۱ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
شما جای درست را جستجو نکردید .
نمک تصفیه یددار خراب است .
ناشناس
۲۰:۱۱ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
دچاردوگانگی ودرگیری مغزی شدیم با این علم تغییر کننده
علیرضا
۲۰:۰۶ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
مردم طبق فرموده امام علی خوردن نمک قبل و بعد اتمام غذا ۷۰ نوع مریضی از شما دور میکند که علم تازه اثبات کرده یک نمونه اگر میخواهید هیچ وقت برق یا پیسی نگیرید اینکار را بکنید
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
کاش به دین و پیامبر خودمان اعتقاد کامل و درستی پیدا کنیم. در همه موارد و جوانب اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بهداشتی حتی جنگ و صلح
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
اون نمک دریا ست نه این نمک های کارخانه ای
ناشناس
۱۹:۲۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
خداییش یا نمک فروشی یا نمکدون فروش
خداییش ماهم کارو کاسبیم بر اثر کرونا خراب شده دیگه نمی یایم بگیم مثلا بادمجون برای کرونا خوبه
نکنید این کارارو
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
من خوشم از بعضی ها نمیاد ولی انصافا دین ما چیزای خوبی گفته
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
من عاشق نمکم
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
پس شکر هم دیابت نمیاره

علم پزشکی فقط انسان ها رو سرکار میزاره
ناشناس
۲۳:۰۰ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
پول،
اگه مردم کمتر مریض بشن درآمد دکترها هم کمتر میشه
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
والا طب اسلامی رو رها کردیم
ناشناس
۲۳:۰۲ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
البته طب سنتی درسته ؛ نه طب اسلامی
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۵ شهريور ۱۴۰۰
همه چیزو به اسلام ربط نده
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
من چند سال به همه میگم اول و آخر غذاتون نمک باشه ، اینا تازه بعد از سالها فهمیدن
ناشناس
۱۶:۵۷ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
در مورد چیزهایی که در طب سنتی و دستور معصومین توصیه هایی شده است، تحقیق شود تا نیاز به تناقض گویی نباشد.
ناشناس
۱۶:۳۶ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
خدا خیرشون بده غذای بینمک خیلی فاجعه‌است...
ناشناس
۲۳:۳۴ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
به نان نمک قسم