سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز رقابت نامزد‌های تصدی مسئولیت شهرداری شیراز

بررسی برنامه‌های کاندیدا‌های پیشنهادی تصدی شهرداری شیراز در دو نوبت از صبح دوشنبه یکم شهریورماه در صحن علنی شورای شهر شیراز آغاز شده و تا بعد ازظهر امروز ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، پس از اعلام بررسی نهایی کاندیدا‌های پیشنهادی شهرداری شیراز، اسامی ٢٣ نفر به نقل از سخنگوی شورای شهر شیراز اعلام شد و با آغاز بررسی برنامه کاندیدا‌های پیشنهادی در نوبت صبح روز دوشنبه یکم شهریورماه، آقایان محسن اردکانی، علی معابری و سیاوش بدری از کاندیداتوری انصراف دادند.

در جلسه فوق‌العاده شورای شهر شیراز در نوبت صبح، آقایان محمد فرخ‌زاده، مهدی جمالی‌نژاد، سید احسان اصنافی، حمید کشتکار، سعید معصومی و محمودرضا طالبان برنامه‌های خود را ارائه کردند.

آقایان علیرضا صحراییان، ناصر شمس، محمود میرزایی، آرش فرج‌زاده، احمدرضا نقیب‌زاده، فرود بذرافشان، محمدمهدی عبداللهی، محمدکاظم حقیقت حقیقت، محمدعلی چوبینی، مسعود طهماسبی، محمدرضا رضایی و مصطفی کیان رحیمی در نوبت بعد از ظهر امروز به ارائه برنامه و دیدگاه‌های خود در خصوص مدیریت شهری می‌پردازند.

محمد فرخ‌زاده که هم اکنون عضو ششمین دوره شورای شهر شیراز است امروز به عنوان نخستین کاندیدا به ارائه برنامه مدیریتی خود برای کسب سمت شهرداری شیراز پرداخت.

او مسئولیت معاونت شهرداری در حوزه فرهنگی، ریاست سازمان خدمات آتش‌نشانی شیراز و سازمان حمل و نقل و ترافیک را در دوره چهارم فعالیت شورای شهر شیراز در کارنامه خود دارد.

فعالیت اقتصادی و توجه به اقتصاد شهری و درآمد پایدار نخستین موضوع مورد توجه در برنامه‌های فرخ‌زاده بود.

توجه به اقتصاد کردشگری، باغات شیراز، خدمات شهری و گره خوردن این خدمات با منافع مردم از دیگر محور‌های مهم مطرح شده از سوی او بود.

به گفته فرخ‌زاده، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری به عنوان خواستگاه آرامش بخشی به شهر باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین ایجاد پارک‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف گیاهان دارویی، سلامت و...، تغییر مود‌های حمل و نقل درون شهری به ویژه تراموا، ایجاد جذابیت‌های جدید برای نسل جوان، توجه به ظرفیت‌های بین‌المللی شهر شیراز، اهمیت مدیریت بحران در سطح شهر شیراز به ویژه بافت تاریخی و بافت فرسوده، توجه به ابعاد فرهنگی به ویژه تبدیل کردن موضوع سومین حرم اهل بیت از یک مگا پروژه به ریز پروژه‌های کارآمد از دیگر مواردی بود که به عنوان سر فصل برنامه‌های مدیریتی فرخ‌زاده در این جلسه مطرح شد.

مهدی جمالی‌نژاد، دومین کاندیدای شهرداری شیراز بود که به ارائه برنامه‌های مدیریتی خود در حوزه شهری پرداخت.

او مسئولیت معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پس از سید محمدعلی افشانی، شهردار پیشین شهر‌های اصفهان و یزد را در کارنامه دارد.

به اعتقاد جمالی‌نژاد، نگاه مدیریت شهری نباید تنها در یک محور متوقف باشد بلکه موفقیت در مدیریت شهری به نگاهی توامان و فرانگر در حوزه‌های مختلف فرهنگی عمرانی و... نیاز دارد.

توجه به منابع انسانی از دیگر موضوعات مد نظر جمالی‌نژاد بود و او در این خصوص گفت: نخبگی خلاقیت و نوآوری در تیم مدیریت شهری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که معتقدم در بدنه شهرداری افراد مجرب و توانمند و دارای ایده‌های موثر وجود دارند و باید به کار گرفته شوند.

جانشین پروری، توجه به معماری و سهرسازی، توجه به پیوست‌های فرهنگی در پروژه‌های بزرگ مقیاس، احیاء محور‌های تاریخی، استفاده از بخش خصوصی برای ایجاد ظرفیت‌های مختلف در شهر، ارتباط تنگاتنگ با شهروندان، ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی و مطرح کردن شیراز به عنوان شهر دانش پایه، توجه به فضای سبز عمودی و توجه به میراث فرهنگی و سنت‌ها در مدیریت شهری از جمله سر فصل‌های مطرح شده از سوی جمالی‌نژاد بود.

سید احسان اصنافی دیگر کاندیدای پیشنهادی شورای ششم شیراز بود که هم اکنون عضو شورای ششم شهر شیراز است، به ارائه برنامه‌های و دیدگاه‌های مدیریتی خود در صحن شورا پرداخت.

او که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت ساخت و کارشناسی مهندسی عمران است؛ حفظ شانیت شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت را به عنوان نخستین سرفصل برنامه‌های خود مطرح کرد.

توجه به رفع مشکل حاشیه نشینی، تکمیل طرح‌های جامع ناتمام همچون طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهری شیراز، اولویت بندی پروژه‌های ناتمام، بازسازی ناوگان حمل و نقل شهری، مطالبه تعهدات دولت در حوزه حمل و نقل، بازنگری در بعضی سازمان‌ها همچون معاونت حمل و نقل و سازمان حمل مسافر بخشی از محور‌های مورد توجه اصنافی در ارائه برنامه‌های خود بود.

توجه به برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی و استفاده بهینه از بودجه شهرداری از دیگر موارد مورد تاکید او بود.

اصنافی همچنین مبارزه با فساد در شهرداری را نیازمند شفافیت مانیتورینگ همه فعالیت‌های شهرداری دانست و تاکید کرد: ساختار‌های پوسیده و ۶۰ ساله نظارتی در شهرداری باید بازنگری شود.

علی حسین رعیتی‌فرد، از دیگر کاندیدا‌هایی بود که در نخستین روز از بررسی برنامه‌های نامزد‌های تصدی شهرداری این کلانشهر به ارائه برنامه‌های خود پرداخت.

او طی سال‌های اخیر در مسئولیت‌هایی چون؛ بخشدار مرکزی شیراز، مدیرکل شوار‌های استانداری فارس، فرماندار جهرم و معاون اقتصادی سازمان بسیج سازندگی کشور فعالیت کرده است.

رعیتی‌فرد به چگونگی روند رشد جمعیتی شیراز طی ٥٠ -٦٠ سال اخیر پرداخت و گفت: روند فزاینده جمعیتی موجب به وجود آمدن فقر، حاشیه نشینی و دیگر آسیب‌های اجتماعی شده است.

او افزود: ١٥٢ محله در این کلانشهر داریم و منطقه چهار شهرداری شیراز با ٢١ محله وسیع‌ترین منطقه شهری این کلانشهر را به خود اختصاص داده است.

رعیتی فرد، شیراز سومین حرم اهل بیت (ع)، نگین گردشگری ایران را به عنوان شعار محوری خود عنوان کرد و گفت: ٤٤ درصد منابع شیراز متکی به عوارض صدور پروانه است.

او همچنین به مشکلات و چالش‌های شیراز اشاره و عدم برنامه‌های فرهنگی متناسب با سومین حرم اهل بیت (ع)، نبود برنامه جامع برای حفظ باغ‌های قصردشت، عدم بروز رسانی طرح جامع حمل و نقل، گران بودن هزینه‌ها برای اداره شهر، کاهش تاب آوری شهر، میزان بالای حقوق و دستمزد، ناتوانی در جذب سرمایه‌گذاری، و ... را از جمله این چالش‌ها عنوان کرد.

رعیتی‌فرد تصریح کرد: امروز دیگر پس از صد سال نمی‌توان با نظر شفاهی صحبت کرد، چرا که فرصت آزمون و خطا نیست و باید با برنامه پیش رفت و تلاش کرد با ارائه خدمات شاهد ارتقای شهر در ابعاد مختلف باشیم.

حمید کشتکار که متولد ٥٦ شهرستان داراب و دارای کارشناسی ارشد مدیریت است نیز از دیگر کاندیدا‌هایی بود به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص مدیریت شهری شیراز پرداخت.

او شهردار شهر‌های زرین‌دشت، خشت و استهبان، مدیر پسماند شهرداری شیراز، مدیرکل دفتر تمور شهری استانداری فارس و مدیرکل امور حقوقی شورای عالی استان‌ها را در کارنامه دارد و هم اینک مدیرکل نظارت بر خدمات شهرداری شیراز است.

کشتکار بیان کرد: ایران پس از ٤٢ سال از انقلاب آنقدر هزینه کرده و لیاقت داشته که بتواند مدیرانی تربیت کند که در عرصه‌های مختلف به کار گماشته شوند.

او راهبرد خود در شبراز را مکتب شهید سلیمانی دانست و گفت: اگر شهرداری بتواند به ٥٠ درصد از اسناد بالادستی عمل کند، شاهکار کرده است.

کشتکار با بیان اینکه شهرداری مجری خوب برای اجرای قانون نبوده و باید آن را بر مدار قانون و نظم و انضباط شهری بیاوریم، تاکید کرد: اگر نظم در شهرداری مستقر شود، زمینه فعالیت برون سپاری در این مجموعه فراهم خواهد شد.

او همچنین که یکی از علت‌های فساد را پیچیدگی طرح تفضیلی می‌داند، گفت: نباید اجازه داد که فساد ایجاد شود و بعد بخواهیم با آن مبارزه کنیم، بلکه از ابتدا باید با زمینه‌های بروز آن مبارزه کرد.

او عنوان کرد: نگاه سخت افزاری صرف نمی‌تواند برای حوزه حمل و نقل موثر باشد بلکه نگاه مهندسی و مدیریت ترافیک هم باید انجام شود.

کشتکار با بیان اینکه در بودجه ١٤٠٠ شهرداری دو هزار و ٢٢٧ پروژه داریم که ٨٠ درصد آن‌ها زیر یک میلیارد تومان اعتبار دارد درحالی که کل وقت شهرداری شیراز را گرفته، گفت: این‌ها را باید در شمار فعالیت‌ها آورد نه پروژه‌ها.

محمود رضا طالبان، دیگر کاندیدای شهرداری شیراز است که امروز به ارائه برنامه خود برای مدیریت شهری پرداخت.

او که هم اکنون در مرحله دفاع از پایان نامه دکتری شهرسازی با عنوان بازآفرینی شهری فرهنگ مبنا است، عضو و نائب رییس شورای چهارم شهر شیراز بوده و مسئولیت‌هایی همچون شهردار لارستان، شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز را در کارنامه فعالیت خود دارد.

به اعتقاد طالبان، مهمترین مشکل در شهرداری شیراز نبود اقتصاد پایدار و توان ثروت آفرینی است.

او با بیان اینکه رویکرد مدیریت شهری باید حرکت در راستای ثروت آفرینی برای شهر باشد، افزود: هر چه درآمد مردم بالا برود شاهد افزایش ثروت در شهر خواهیم بود.

ضعف در برندسازی از دیگر موضوعات مورد توجه او در ارائه دیدگاه‌های مدیریتی خود بود.

به گفته طالبان امروزه استفاده از فرهنگ در راستای ایجاد درآمد برای مردم در کلان شهر‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد.

او همچنین با اشاره به اینکه طرح توسعه حرم مطهر در شیراز تهیه شده است، عنوان کرد: به رغم تهیه این طرح تاکنون نتوانسته‌ایم از این ظرفیت غنی معنوی برای ثروت آفرینی در شیراز استفاده کنیم.

طالبان توجه به افزایش سرسام آور هزینه اجرای پروژه‌ها را امری اجتناب ناپذیر دانست و بر لزوم برنامه ریزی در راستای کاهش آسیب‌های این افزایش هزینه‌ها تاکید کرد.

توجه حاشیه نشینی و تبعات آن، عقب ماندگی شیراز در هوشمندسازی، عقب ماندگی در ایجاد فضا‌های عمومی و پروژه‌های بزرگ مقیاس عمومی از دیگر موضوعاتی بود که در طرح دیدگاه‌های این کاندیدای شهرداری شیراز به آن‌ها اشاره کرد.

طالبان با اشاره به مشکلات فرهنگی شیراز در مقایسه با جایگاه سومین حرم اهل بیت شهرداری را در رفع این مشکلات اثرگذار دانست و گفت: تبدیل شهرنشین به شهروند مسئولیت پذیر در شهرداری و معاونت‌های مربوطه این نهاد امکان پذیر است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.