سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهیه نقشه‌های کاداستر برای ۸ میلیون هکتار از اراضی ملی و دولتی استان سمنان

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از تهیه نقشه‌های کاداستر برای ۸ میلیون هکتار از اراضی ملی و دولتی در این استان خبر داد.

جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، گفت: طرح جامع کاداستر (حدنگار) تثبیت دقیق و یکپارچه اراضی ملی و دولتی از طریق ایجاد نقشه‌های رقومی زمین مرجع با لایه‌های اطلاعاتی متصل به آن است.

وی با بیان اینکه تهیه نقشه‌های کاداستر بستر برنامه ریزی مدیریت اراضی را فراهم می‌کند، اظهار داشت: تا پیش از اجرای طرح کاداستر نقشه‌ها به صورت آنالوگ و بهره برداری از آن زمان بر بوده، ولی با اجرای کاداستر عملیات اجرایی بر روی آن بسیار سریعتر صورت می‌پذیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: به این ترتیب اگر عملیات برای پاسخ استعلامی در چرخه قانونی یک ماهه انجام می‌گرفت همان عملیات با اجرای طرح جامع حدنگار در زمان پنج دقیقه به انجام می‌رسد.

وی افزود: آنچه که اهمیت کاداستر را در اراضی ملی ومنابع طبیعی کشور دوچندان می‌کند علاوه بر تثبیت مالکیت دولت بر عرصه‌های منابع طبیعی موجب حفظ حقوق بیت المال شده و از تضییع حقوق مردم جلوگیری خواهد کرد.

وی بیان داشت: از آنجا که حدود ۸۵ درصد اراضی کشور، اراضی ملی است اتمام این طرح از لحاظ استراتژیک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: سهم استان از اراضی ملی و دولتی حدود ۹ میلیون و ۳۶۸ هزار هکتار است که اجرای این طرح تا سال ۱۳۹۹ حدود ۸ میلیون و ۳۶۸ هزارهکتار کاداستر انجام وتثبیت شده است.

وی با بیان اینکه در سالجاری نیز ۱ میلیون هکتار دیگر باقی مانده است، تصریح کرد: با اجرای طرح کاداستر سند مالکیت دولتی برای تمام اراضی ملی استان صادر می‌شود.

جعفر مرادی حقیقی به مزایای اجرای طرح کاداستر اراضی ملی اشاره کرد و گفت: ایجاد پایگاه جامع و یکپارچه اطلاعات مکانی و توصیفی، تثبیت اراضی ملی و دولتی، فراهم نمودن بستر برنامه ریزی برای مدیریت یکپارچه‌ی اراضی، ساماندهی و تعیین تکلیف اراضی تصرفی سنواتی و اختلافی ازجمله این مزایا می‌باشد.

وی، صدور اسناد مالکیت و شناسنامه دار کردن اراضی، فراهم شدن بستر پایش و جلوگیری از تصرف اراضی ملی، ایجاد بستر طرح آمایش سرزمین، کمک به ایجاد زیرساخت ملی اطلاعات مکانی و کمک به تدوین لوایح قانونی مرتبط با املاک در راستای توسعه‌ی اقتصادی اجتماعی کشور را از دیگر این مزایا برشمرد.

انتهای پیام / گ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.