سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای در کنترل بیماری دیابت مثبت است

مدیر نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت:نشانگر رنگی تغذیه‌ای از سه رنگ سبز، زرد و قرمز تشکیل شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،شهریار مستوفی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سازمان غذا و دارو برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر بصورت مستمر و کنترل شده از طریق اجرای برنامه‌های عملیاتی اقدام به کاهش نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس در فرمولاسیون فراورده‌هایی که حاوی ترکیبات موردنظر هستند، کرده است.

او افزود:نقش نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای موجود بر روی بسته‌بندی محصولات غذایی در کنترل دیابت بیماران مثبت بوده و برای کمک به این افراد می‌تواند موثر باشد.

مستوفی بیان داشت: رنگ سبز به معنای (کم) است که ما را به انتخاب سالم راهنمایی می‌کند، زرد به معنای (متوسط) است که ما را به یک انتخاب نسبتاً خوب راهنمایی می‌کند و قرمز به معنی (زیاد) است که انتخاب این ماده غذایی در افراد بخصوص بیماران دیابتی می‌بایست محدود شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: نشانگر رنگی تغذیه‌ای با توجه به پنج عامل مهم تغذیه‌ای که برای حفظ سلامت باید به آن‌ها توجه شود انتخاب شده است که با نصب طرح نشانگر رنگی تغذیه‌ای بر روی برچسب محصولات غذایی، مصرف کننده از محتوای انرژی، قند، چربی، نمک و اسید چرب ترانس مطلع می‌شود.

او اظهار داشت: تنظیم دریافت کالری روزانه و کالری مورد نیاز منجر به حفظ وزن بدن می‌شود، از آنجایی که کاهش وزن باعث بهبود عملکرد گیرنده‌های انسولین و در نتیجه کنترل قند خون می‌شود آگاهی از میزان کالری ماده غذایی دریافتی شما را در کنترل قند خون یاری می‌کند.

مستوفی گفت: دریافت بالای قند‌های ساده علاوه بر دریافت بالای انرژی و خطر اضافه وزن باعث افزایش سریع قند خون شده و عوارض این بیماری را دو چندان می‌کند.

او یادآور شد: مدیریت هوشمندانه مصرف غذا‌های فرآوری شده و با نمک بالا (قرمز نشانگر رنگی) می‌تواند به کنترل فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت کمک کند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: اسید‌های چرب ترانس، فرآیند هیدروژناسیون باعث به وجود آمدن ۲ شکل فضایی در اسید‌های چرب به فرم‌های سیس و ترانس می‌شود که مصرف چربی‌های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش می‌دهد و باعث بالا رفتن سطح LDL و پایین آوردن سطح HDL خون می‌شود.

مستوفی تاکید کرد:نصب برچسب نشانگر رنگی تغذیه‌ای بر روی تمامی محصولات غذایی بسته‌بندی شده الزامی است.

انتهای پیام/ق
 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.