سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رقابت جالب ناوچه‌های بومی ایران، روسیه و قزاقستان در «جام دریا» / «بویان» روسی یا «پیکان» ایرانی؛ کدام شلیک دقیق‌تر و مهیب‌تر است؟! +عکس

در جریان جام دریا که یکی از بخش‌های مسابقات ارتش‌های جهان محسوب می‌شود، بندر انزلی ایران شاهد حضور ناوچه‌هایی از ایران، روسیه، آذربایجان و قزاقستان خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسابقات بین المللی ارتش‌های جهان، مسابقاتی است که از سال ۱۳۹۵ شمسی به میزبانی کشور روسیه آغاز شده و از آن زمان به صورت مرتب هر ساله به میزبانی این کشور در رشته‌های مختلف نظامی برگزار می‌شود. در چند دوره اخیر این مسابقات، میزبانی بخشی از رقابت‌ها به کشور‌های همسایه واگذار شده و حالا در دوره جدید نیز جمهوری اسلامی ایران از جمله میزبانان بخشی از رقابت‌های مورد نظر محسوب می‌شود.

بر این اساس، کشور ما در بخش جام دریا، غواصی و اربابان سلاح که در بندر انزلی، اصفهان و بندر کنارک برگزار می‌شود به عنوان میزبان ایفای نقش خواهد کرد. در گزارش امروز به بخش جام دریا و رقابتی سنگین در دریای خزر و طرف‌های شرکت کننده در آن خواهیم پرداخت.

یک نکته مهم این که بخش دیگری از این رقابت‌ها در بخش دریایی به میزبانی ناوگان اقیانوس آرام روسیه برگزار می‌شود که در آن بخش کشور‌هایی مثل روسیه، چین و ویتنام حضور دارند.

در رقابت‌های جام دریا در دریای خزر به میزبانی ایران، شناور‌هایی با وزن کم‌تر از ۱۰۰۰ تن حاضر خواهند بود و در بخش‌های شلیک با سیستم‌های توپخانه‌ای دریایی، مهارت‌های ملوانان در امور دریایی و کنترل خسارت‌های وارد شده به شناور به رقابت خواهند پرداخت. ۴ کشور جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان و قزاقستان به میزبانی بندر انزلی شرکت کنندگان در این بخش هستند.

جمهوری اسلامی ایران با کلاس سینا در میدان بازی‌ها

در مسابقات این دو دوره، هر کشور با دو شناور در رقابت‌ها شرکت می‌کند و به همین خاطر، دو شناور از کلاس سینا از جمهوری اسلامی ایران در این رقابت‌ها وارد میدان می‌شوند. این شناور‌های سبک موشک انداز در حقیقت حاصل اولین تلاش‌های موفق ایران در حوزه توسعه و ساخت شناور‌های موشک انداز در دوره پس از جنگ تحمیلی بوده است.

این شناور‌ها بر پایه موشک انداز‌های کلاس La Combattante II توسعه پیدا کرده اند و حدودا ۲۶۵ تن وزن و ۴۷ متر طول دارند. این ناو‌ها در حدود ۳۰ نفر خدمه داشته و با ۴ تیر موشک کروز ضد کشتی از سری نور، یک قبضه توپ ۷۶ میلی متری و یک قبضه توپ ۴۰ میلی متری مسلح شده که از چند سال پیش روند مجهز کردن شناور‌های این کلاس به رادار‌های کنترل آتش باند ایکس ثامن ساخت ایران نیز آغاز شده است. مقابله با جنگ الکترونیک دشمن و دارای بودن قابلیت ESM از جمله توانایی‌های مهم این سیستم راداری به حساب می‌آید.

ناوچه جوشن با شماره بدنه P۲۲۵ و ناوچه پیکان با شماره بدنه P۲۲۴

بر اساس اعلام مسئولین دو شناور به نام‌های جوشن و پیکان از طرف کشور ما در این مسابقات حاضر خواهند بود. نکته جالب دیگر این که در بین کلیه شرکت کنندگان در این مسابقات تنها شناور‌های مسلح به موشک‌های کروز ضد کشتی با این تناژ، شناور‌های ایرانی هستند.

تزار‌ها با دو فروند بویان در میدان انزلی

نیروی دریایی فدراسیون روسیه نیز با یکی از طرح‌های نسبتا جدید خود به مسابقات وارد شده است. نیروی دریایی روسیه در فضای پس از فروپاشی شوروی سابق، بحث نوسازی را در دستور کار قرار داده و طیف گسترده از شناور‌های موشک انداز سبک و میان وزن در سال‌های اخیر توسط صنایع این کشور ساخته و به آن‌ها تحویل داده شده است.

شناور‌های کلاس بویان در حقیقت سبک‌ترین شناور‌های رزمی نیروی دریایی روسیه حساب می‌شوند و در دو مدل بویان و بویان ام ساخته شده اند. تفاوت اصلی در نسخه ام این شناور‌ها مربوط به مسلح شدن آن‌ها به موشک‌های کروز سری کالیبر است.

این شناور‌ها در جریان آغاز عملیات نظامی روسیه در سوریه از دریای خزر اقدام به شلیک موشک‌های کروز به سمت اهداف مربوط به گروه‌های تروریستی نیز کردند. دو ناو شرکت کننده در مسابقه مذکور، از سری ساده‌تر یعنی بویان هستند. نیروی دریایی روسیه کلا سه فروند ناوچه از سری بویان در اختیار دارد که هر سه فروند آن‌ها نیز در خدمت ناوگان دریای خزر این نیرو هستند.

ناو آستراخان نیروی دریایی روسیه از کلاس بویان

طبق اعلام رسمی، ناو‌های «مخاچ قلعه» و «آستراخان» از سری بویان به مسابقات اعزام شده اند که این شناور‌ها ۵۰۰ تن وزن و ۶۲ متر طول دارند. ناو‌های کوچک سری بویان از رادار‌های آرایه فازی سری ۵P-۲۶M بهره برده و در بخش پیشران نیز از سیستم ترکیبی دیزل بهره برده و می‌توانند به سرعت نهایی ۵۲ کیلومتر در ساعت برسند.

در بخش تسلیحاتی این شناور‌ها به یک قبضه توپ ۱۰۰ میلی متری مدل A-۱۹۰-۰۱، دو قبضه سیستم دفاع نزدیک AK-۶۳۰، یک قبضه راکت انداز چهل تایی از راکت‌های ۱۲۲ میلی متری سری گراد، سامانه نارجک انداز‌های ضد غواص، ۴ قبضه موشک ضد هوایی ایگلا و یک قبضه تیربار ۱۴.۵ میلی متری بهره می‌برند.

آذری‌ها با یادگار دوران شوروی سابق مسابقه می‌دهند

نیروی دریایی جمهوری آذربایجان دو فروند شناور گشتی خود را به این مسابقات ارسال کرده که این شناور‌ها با شماره بدنه‌های G-۱۲۲ و G-۱۲۴ از کلاس شناور‌های گشتی سری Stenka هستند و وزنی در حدود ۲۴۵ تن دارند. طول این شناور‌ها ۳۷ متر بوده و از سه موتور دیزل قدرت می‌گیرد و می‌تواند به سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت برسد.

یکی از دو شناور گشتی آذری‌ها در حال عزیمت به سمت ایران

این شناور از نظر تجهیزات الکترونیکی و اپتیکی، سیستم‌های مرسومی را در اختیار دارند که عمدتا برای نقش گشتی ساحلی به کار می‌رود. بر اساس تصاویر موجو نیز یک قبضه توپ ۴۰ میلی متری (احتمالا بر اساس مدل بوفورس سوئدی) و یک قبضه توپ دو لول هدایت شونده سری AK-۲۳۰ نیز در انتهای آن نصب شده است. این شناور‌ها توانایی حمل سیستم‌های سونار در کنار خرج‌های انفجاری ضد زیردریایی و اژدر‌های سبک را نیز دارند.

قزاق‌ها با دو شناور سبک بومی در جام دریا

اما به آخرین طرف حاضر در مسابقات کاپ دریا می‌رسیم که نیروی دریایی قزاقستان است و با دو فروند شناور گشتی سبک کلاس Bars-mo یا پروژه ۰۲۵۰ که توسط صنایع نظامی این کشور ساخته شده به بندر انزلی عزیمت کرده اند. این دو شناور قزاق که «مانگیستاو» و «ساری آرکا» نام دارند وزنی در حدود ۲۵۰ تن و طولی در حدود ۴۶ متر دارند.

شناور مانگیستاو از نیروی دریایی قزاقستان

در بخش تسلیحاتی، این شناور‌ها به یک قبضه توپ ۶ لول سی میلی متری AK ۶۳۰ و دو مجموعه سامانه حمل و پرتاب موشک ساخت اوکراین مجهز هستند. یکی سامانه کنترل و پرتاب موشکی Arbalet-K که ۴ فروند موشک دوش پرتاب ضد هوایی (نوع موشک بسته به انتخاب مشتری، بیشتر نمونه ایگلای روسی) و یک پرتابگر برای ۴ تیر موشک ضد زره، به نام Bar’er-VK که موشک‌ها را بر اساس سیستم هدایت لیزری به سمت هدف ارسال می‌کند. موشک‌های مورد استفاده در این سامانه معمولا از نوع RK-۲V ساخت اوکراین است که بردی در حدود ۷ کیلومتر دارد و برای نابودی شناور‌های کوچک و یا اهداف ثابت یا متحرک در ساحل کاربرد دارد.

این مسابقات از روز ۲ شهریور آغاز خواهند شد و موقعیت خوب آموزشی را برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای تبادل تجربیات با کشور‌های همسایه و محک زدن توانایی‌های خود در یک میدان مهم را به نمایش می‌گذارد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.