به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رای الیوم، آمریکا در قبال وضعیت بحرانی لبنان دو اشتباه بزرگ انجام داد که «دکتر جواد الهنداوی»، کارشناس مسائل بینالمللی به آنها پرداخته است.
او درخصوص این اشتباهات گفت: اولین اشتباه آمریکا در لبنان تحریمها و محاصره شدید اقتصادی بود، چرا که آمریکا به خیال خود فکر میکرد لبنان، ایران است. ولی آنها در محاسبات خود اشتباه کردند، چون لبنان از لحاظ جغرافیایی از ایران کوچکتر است. با اعمال این تحریمها وضعیت لبنان حتی از خط قرمز هم فراتر رفته و فقر، گرسنگی و محرومیت بر لبنان تاثیر گذاشت.
این کارشناس مسائل بینالمللی افزود: اشتباه دوم را «دوروتی شیا»، سفیر آمریکا در بیروت مرتکب شد چراکه بعد از سخنرانی «سید حسن نصرالله»، دبیرکل جنبش حزبالله لبنان در ظهر عاشورا و در خصوص واردات سوخت و اقلام مورد نیازش از ایران، شیا به تکاپو افتاده و به عنوان دوست مردم لبنان در تلاش است از اردن و مصر برای لبنان برق و سوخت فراهم کند! اگر آمریکا میتوانست این اقدامات را انجام دهد، چرا تاکنون دست به این اقدام نزده بود و صبر کرد وضعیت از حد معقول فراتر رفته و به بحران تبدیل شود؟
الهنداوی افزود: بیانیه شیا اعتراف ضمنی به شکست سیاست گرسنگی و محاصره تحمیل شده بر مردم لبنان از سوی غربیهاست. این عقبنشینی آشکار نشان میدهد که سید حسن نصرالله تیر را به هدف زده است. اعلام واردات سوخت از ایران تنها چند روز بعد از شکست سنگین آمریکا در افغانستان و روی کار آمدن طالبان وجهه آمریکا را دوباره خدشه دار کرد چراکه آمریکا در خصوص لبنان سیاست «لبه پرتگاه» را به اجرا درآورده بود، ولی حزبالله توانست از این سیاست میانبر بزند و از لبه پرتگاه دور شود.
پیش از این «سید حسن نصرالله» در سخنانی گفته بود: «کشتی حامل مواد سوختی مورد نیاز تا ساعاتی دیگر از ایران به مقصد لبنان برای پایان بخشیدن به بحران سوخت راه میافتد. کشتی نخست ما که از ایران میآید، حامل مازوت است که اولویتی بارگیری میشود؛ زیرا با زندگی مردم مرتبط است و این کشتی و سایر کشتیهای دیگر که میآیند، به سلامتی به مقصد خواهند رسید. از لحظه آغاز حرکت کشتی ایرانی، ما آن را به مثابه خاک لبنان در نظر خواهیم گرفت. ما ذلت مردمان خود را نمیپذیریم».
انتهای پیام/
۱ - ریشه رژیم صهیونسیتی کنده شود
۲- آمریکا از اریکه قدرت پایین کشیده شود
۳- حکومت های دست نشانده و وابسته از بین رفته و جای خود را به حکومت های مردمی بدهد
۴ - تمام سازمانهای بین المللی از جمله سازمان ملل علی الخصوص شورای امنیت و حق وتوی این شورا برای ۵ کشور مورد بازبینی قرار گرفته و سازمانهایی بر اساس نظر همه مردم جهان و رعایت حقوق همه ملت ها شکل بگیرد .
خواهید گفت این مطالب خیلی آرمانی و متوهمانه و غیر عملی است جواب ما این است که اگر ما دنبال سعادت و خوشبختی برای خود و دیگران هستیم راهی جز اینها و الزامات آنها وجود ندارد و بدون دسترسی به این آرمانها خوشبختی برای تمام بشر خواب و خیالی بیش نیست و ثانیاً این اتفاقات خواهد افتاد هر چند باورش برای ۹۹ در صد مردم غیر ممکن باشد .