سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روند کاهشی ابتلا و بستری ناشی از کرونا در برخی استان‌ها/ آیا در حال نزدیک شدن به قله پیک پنجم هستیم؟

با توجه به تثبیت و کاهش روند ابتلا و بستری بیماران کرونایی در برخی استان های کشور، این احتمال وجود دارد که به قله پیک پنجم کرونا نزدیک شویم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق اعلام برخی از روسای بیمارستان ها، طی چند روز اخیر شاهد ثبات وضعیت مراجعان به بیمارستان ها بوده ایم و همین که با موج افزایشی مواجه نیستیم، خوشایند و امیدوارکننده است. در برخی از استان ها چند روزی است که با روند کاهشی مراجعان و مبتلایان روبه رو هستیم و برخی متخصصان معتقدند این کاهش آمار می تواند نشانه هایی از رسیدن به پیک قله پنجم و به نوعی گذر از بحران باشد. 

جدیت مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تسریع واکسیناسیون و همچنین اعمال محدودیت ها طی این چند روز را می‌توان دلیلی برای این کاهش آمار در نظر گرفت. 

مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بر اساس داده‌هایی که در سامانه ماسک گزارش شده از ۳۱ استان کشور در ۵ استان بوشهر، سیستان و بلوچستان، تهران، قم و مازندران شاهد یک روند قطعی کاهش هستیم. این روند در سیستان و بلوچستان طی یک ماه اخیر و در مازندران طی ۵ روز اخیر به طور ثابت در حال کاهش بوده است.

یونسیان ادامه داد: این روند رو به کاهش به معنای کاهش آمار بستری های روزانه است. همچنین استان های گلستان، کرمان، هرمزگان، اردبیل و گیلان نیز روند کاهشی پیدا کردند و باید منتظر بمانیم و ببینیم طی روزهای آینده نیز این رویه ادامه خواهد داشت یا خیر اما به طور کلی این گونه به نظر می رسد که روند رو به کاهش در برخی از استان ها آغاز شده است.

او افزود: در استان های خوزستان، البرز، اصفهان، فارس، قزوین و سمنان تا کنون کاهش و افزایشی در ورودی ابتلا، مشاهده نشده و این استان ها در وضعیت ثابت به سر می برند و به نظر می‌رسد که به قله پیک پنجم رسیده اند و در آینده هم ممکن است شاهد روند کاهشی مبتلایان در این استان ها باشیم.

این متخصص اپیدمیولوژی تصریح کرد: متاسفانه در ۱۵ استان باقی مانده همچنان شاهد روند صعودی هستیم. استان های همدان، یزد و خراسان شمالی در روزهای آینده بهتر مورد قضاوت قرار خواهند گرفت اما در مورد ۱۲ استان باقی مانده نمی‌توان هیچ اظهارنظر قطعی داشت.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: این آمار بر اساس یکی از منابع داده‌های گردآوری شده به دست آمده است. باید با بررسی دقیق‌تر و جزء به جزء درباره تعداد بیماران سرپایی، تعداد تست های انجام شده و ظرفیت تخت‌های بیمارستانی، اظهارنظر و پیش‌بینی جامع تری داشته باشیم. نکته قابل توجه دیگر اینکه این ثبات و یا روند کاهشی نباید خیال ما را در مورد پشت سر گذاشتن پیک پنجم راحت کند بلکه با توجه به سفرهایی که طی شش روز تعطیلات اتفاق افتاد و یا عزاداری هایی که صورت گرفت، باید تا دو هفته آینده منتظر بمانیم و سپس در مورد روند بیماری اظهار نظر دقیق داشته باشیم و امیدواریم شاهد تغییرات ناخوشایند منحنی‌ها نباشیم.

یونسیان در مورد راهکارهای تسریع روند کاهش بیماری و رسیدن به قله پیک پنجم بیان کرد:  اگر تا چند روز آینده ساده انگاری و یا دهن کجی به شیوه نامه های بهداشتی صورت نگیرد، همچنان شاهد روند نزولی در استان‌های کشور خواهیم بود، البته این روند نزولی با توجه به چند هزار تلفات که تا کنون داشته ایم برای ما خیلی هم خوشایند نیست و فقط باید با رعایت جدی شیوه نامه های بهداشتی به افزایش روند نزولی بیماری در همه استان‌های کشور کمک کنیم.

یونسیان گفت: در حال حاضر افزایش سرعت واکسیناسیون در افراد بالای ۱۸ سال و دریافت دو دوز واکسن در افراد بالغ، می‌تواند مانع جدی برای ابتلای آنها در صورت بروز پیک‌های بعدی باشد. با توجه به آمار و ارقام، می شود اعلام کرد، این موج به قله خود نزدیک است و باید برای پیشگیری از بروز موج های بعدی و یا ورود ویروس های جهش یافته دیگر به کشور برنامه ریزی کرد.

از سوی دیگر برخی از مسئولان معتقدند از سرگیری طرح شهید سلیمانی تا کنون نقش مهم و موثری در مدیریت و مهار نسبی پیک پنجم داشته است و باز هم باید با مشارکت هر چه بیشتر سپاه و دانشگاه ها این طرح به قوت خود ادامه دار باشد و به ویژه در حوزه واکسیناسیون،  از هیچ تلاشی فروگذار نکند. 

افزایش بهره وری در بیش از ۱۰۷ مرکز واکسیناسیون تهران

عیسی مالمیر رئیس بسیج جامعه پزشکی تهران، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: همه مراکز علمی، دانشگاه‌ها و حتی وزارت بهداشت در حال حاضر بر این مسئله اذعان دارند که یکی از اصلی‌ترین راه‌های رهایی از موج پنجم و بحران فعلی کرونا، تقویت شیوه نامه‌های بهداشتی و برگشت و تقویت طرح شهید سلیمانی است.

مالمیر ادامه داد: همه دست اندرکاران چه در حوزه علمی و چه در حوزه اجتماعی بر این باورند که باید به طرح شهید سلیمانی برگردیم و این طرح را در سه فاز مراقبتی، نظارتی و حمایتی ادامه دهیم.

او گفت: در مورد عملیاتی شدن برنامه هایی که بلافاصله پس از اظهار نظر مقام معظم رهبری در مورد ادامه دادن طرح شهید سلیمانی با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و سپاه داشتیم، علاوه بر سه کمیته حمایتی، مراقبتی و نظارتی، دو کمیته دیگر نیز تشکیل شد. کمیته چهارم، به بحث واکسیناسیون پرداخت و کمیته پنجم، وظیفه خطیر آموزش و اطلاع رسانی را بر عهده گرفت.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان تهران بیان کرد: در حال حاضر برنامه‌های عملیاتی متعددی برای این پنج کمیته ی تشکیل شده در تهران بزرگ، در نظر گرفته شده است و علاوه بر کمک گرفتن از بسیجیان از افراد متخصص، چه در بحث واکسیناسیون و چه در موارد دیگر کمک گرفته می‌شود. در حال حاضر تصمیمات جدیدی در حوزه واکسیناسیون اتخاذ شده است از مهمترین این تصمیم‌ها افزایش بهره وری در بیش از ۱۰۷ مرکز واکسیناسیون تهران بزرگ است. این مراکز اکثراً تا ساعت دو فعال هستند و ما در صدد هستیم که از ظرفیت این مراکز به صورت کامل استفاده کنیم و شیفت دوم واکسیناسیون در عصر را نیز عملیاتی کنیم.

او تصریح کرد: یکی دیگر از سیاست‌های مهم ما افزایش این ۱۰۷ مرکز واکسیناسیون به ۱۶۰ مرکز است. البته در این میان باید به مسئله تامین واکسن نیز توجه ویژه‌ای شود. ما به عنوان بسیج و با همکاری نهاد‌های بین بخشی آماده ایم تا ظرف یک هفته، مراکز واکسیناسیون را به ۱۶۰ مرکز ارتقا دهیم، اما نگرانی ما مسئله تامین واکسن است که امیدواریم با تدابیر اتخاذ شده حجم قابل قبول از واکسن به هموطنان عزیز تزریق شود.

مالمیر گفت: ما به عنوان بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ هم در بحث فنی نیروی انسانی متخصص و هم در بحث افزایش مراکز واکسیناسیون آمادگی کامل برای همکاری با ارگان‌های مختلف سلامت را داریم. در حال حاضر نسبت به زمانی که در کل استان تنها ۴۰ مرکز واکسیناسیون داشتیم در شرایط خوبی به سر می‌بریم . همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز پای کار آمده اند و از تمام ظرفیت شان استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان تهران بیان کرد: متاسفانه زیرساخت نظام شبکه هم در حوزه نیروی انسانی هم در حوزه ساختار سازمان‌ها و هم در حوزه منابع مالی در تهران بزرگ، حتی در مقایسه با استان‌های محروم بسیار ضعیف است. ما از وزیر جدید توقع داریم که در بحث تقویت زیرساخت‌های نظام شبکه با جدیت تمام تلاش کنند.

او ادامه داد: علاوه بر نیرو‌های انسانی متخصصی که بسیج و دانشگاه‌های علوم پزشکی برای خدمت رسانی در نظر گرفته اند، فراخوانی برای مناطق ۲۳ گانه استان نیز ارسال کرده ایم و تاکنون ۲ هزار نفر از نیرو‌های بسیجی سپاه محمد رسول الله برای تأمین نیروی انسانی فراخوان شدند و در حال حاضر ۲۰۰ نفر از اعضای بسیج جامعه پزشکی به صورت تخصصی در بحث واکسیناسیون کمک رسانی می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان تهران بیان کرد: در جلسه‌ای که اخیراً وزیر بهداشت با فرماندهان سپاه برگزار کرد، ادامه دار بودن و تقویت طرح شهید سلیمانی بسیار مورد تاکید قرار گرفت و امیدواریم به شرط تدارک و تامین الزامات و همچنین آموزش‌های فراگیر و رایگان برای مردم بتوانیم بیش از پیش به خدمت‌رسانی ادامه دهیم.

مالمیر گفت: سازمان برنامه و بودجه و مسئولان وزارت بهداشت در حال برنامه ریزی برای تامین افزایش و گستردگی رپید تست‌ها هستند تا به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهند تا بیماریابی به خوبی و با دقت فراوان انجام شود. امیدواریم تا یکی دو هفته آینده با کمک طرح شهید سلیمانی از این شرایط بحرانی گذر کنیم و شاهد کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر هموطنان عزیزمان باشیم.

پس از گذشت روزهای بسیار سخت و بحرانی برای کشور که با کمبود تخت بیمارستانی و افزایش مراجعات مواجه بودیم، اظهارنظرها در مورد کاهش آمار مراجعات در برخی از استان‌ها و همچنین تثبیت وضعیت ابتلا، می‌تواند خبری خوش برای گذر از این پیک سهمگین باشد اما این خوشایندی نباید منجر به ساده انگاری مجدد شود، بلکه باید بیشتر از قبل مراقب بود تا این بار از بروز پیک یا جهش جدید، پیشگیری شود .


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام / 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۱ شهريور ۱۴۰۰
چراهیچ برخوردی باافرادی که ماسک نمیزنن نمیشه.براهمه چیزقانون میگذارن جریمه میکنن..چرادارن مردم روبه کشتن میدن.ماتوکدوم دوره زندگی میکنیم.بهشون میگی ماسک بزنیدمیگن اعتقادی به ماسک نداریم.بسه دیگه همه دارن ازدست میرن.ترکیه کنسرت برگذارمیکنه ماهنوزتوپیک موندیم
ناشناس
۱۴:۵۴ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
کشور های دیگه روزی چند میلیون تست گرفته میشه ولی تو ایران میگن کرونا داری نیاز به تست نیست!
ناشناس
۱۴:۵۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
کدم پیک اومدی؟
ناشناس
۱۴:۴۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
تو بازار خیلی کم ماسک می زنند تو میدون میوه و تره بار که اصلا هیچ، یه قانون برای ماسک زدن فروشنده ها بزارید سوپر مارکت ونانوایی ها که رعایت کنند این مامورین بهداشت خواب هستند یه کم تو این مازندران برای بازرسی برند
ناشناس
۱۵:۰۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
منکه ماسک میزنم توی این گرما اگه از اون برادری که ماسک نداره حق الناس به گردنشه
ناشناس
۱۴:۳۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
متاسفانه هیچ گونه برخوردی با افراد بدن ماسک نمی شه

اصلا جلوی تجمعات و مراسمات و گردهمایی ها گرفته نمی شه

افراد بیماری که دارن مرتبا سرفه می کنن راحت میان تو جمع و هزاران نفر دیگه رو مبتلا می کنند بدون اینکه باهاشون بر خورد بشه

اینم از وضعیت واکسن زدنتون

روزیم داریم ۶۰۰ تا که باید ضرب در ۳ بشه تا آمار واقعیش در بیاد داریم کشته می دیم

اونوقت آقایون میان تو کتابها می نویسن مایکی از کشور های موفق در مبارزه با کرونا بودیم حداقل از این نوشته تون خجالت بکشید

متاسفم متاسفم متاسفم
ناشناس
۱۴:۲۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
به قول بابا پنجعلی ؛الکی میگه
ناشناس
۱۴:۲۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
کدوم حرفتون رو باور کنیم؟!امار فوتی بالاو بستری و مبتلاها رو یا پایین اومدن روز به روز رو؟!خدایی انقدر به شعور ملت توهین نکنید،اخبار هرکانال با اون یکی کانال و سایتهای خبری خبرش متناقض هست ،سایت جهانی بهداشت چیز دیگه داره میگه ،سایت جهانی بهداشت هم فرض بگیریم اصلا اشتباه ولی این هم هموطن که پرپر شدن و فوت می کنند و از اطرافیان می شنویم چی ؟!اونم دروغه؟!به گفته خودتون در تهران حدود 150تا 250 میانگین فوتی داریم حالا چند شهرو شهرستان توی کشور هست؟میانگین کمترین نفرات رو بگیرم که فوت شدن بازهم با اخبار و خبررسانه ها همخوانی نداره،امار تازه عزیزانی هستند که توی بیمارستان فوت می کنند و درامار هستند بجز افرادی که از عوارض کرونا و یا کرونادر منزل فوت می کنند بخاطر ایست قلبی یا نارسایی ها مختلف ،امار دقیق یعنی اعتماد ملت به خبرگزاریها ،منتشر کن ادمین عزیز تا مردم نظر دهند
ناشناس
۱۴:۰۴ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
وقتی تست های پی سی آر کرونا دلتا نشون نمیده و طرف با داشتن تمام علایم باز هم تستش منفی میشه چطور میگید آمار پایین اومده سر مردم کلاه میذارید یا خودتون؟؟؟؟؟؟؟؟؟
5555
۱۲:۳۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
كروناهم شده مثه سريال هاي و فيلمها پايتخت پنج و ششو هروقت مسولين دلشون ميخواد تموم ميشه دوباره دلشون ميخواد شروع
ناشناس
۱۲:۱۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
ما تو پیک اول گیر کردیم چجوری شما میگین پیک پنجم
ناشناس
۱۲:۰۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
شما باجنگ ویروس کرونا موفق نشدین پیروزی درکارنبود موج بعدیم درکاره موج بعدی که میخورد به هوای سرد چه میکنید چراملت راایمن نمیکنید واکسن وارد نمیکنید بااین همه ثروت خدادادی اموال ملت کجا میرود
ناشناس
۱۲:۰۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
راستی دیشب اخبار خودم دیدم التماس میکرد میگفت که ب خبر نگار دکتر بود اجزانه میگفت تختامون پره جای بستری مرضی ها رو نداریم ی دکتر دیگه میگفت اضایی خوانواده اینجا بستری پدر مادر فرزندان ایییی مردم خواهشن رعایت کنید جوان اینجا داریم که 26 ساله 36 ساله دارن می بیرن اجزانه خواهش میکنم میگفت گریه میکرد میگفت دو ساله رنگه خانواده مون ندیدیم خسته شدیم
ناشناس
۱۱:۳۴ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
بله تو این استانها دارید واکسیناسیون میکنید ولی استان فارس اصلا اهمیتی نداره چون مردمش آروم و ساکتن
ناشناس
۱۰:۵۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
لااقل واکسن نمی زنید ، جلوی این وحوشی که بدون ماسک تردد می کنند را بگیرید.
ناشناس
۱۵:۰۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
درود به شرفت
ناشناس
۱۰:۳۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
فامیلای ما یکی یکی دارن با خانواده بستری میشن
مجتبی
۱۰:۱۵ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
4 روز پیش تست دادم هنوز جواب نیومده!!!!
ناشناس
۱۲:۴۵ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
مگه کنکوره
ناشناس
۱۰:۰۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
اره در حال نزدیک شدن ب پیک پنجم هستیم فردا باید بریم واکسن دوز دوم رو بزنیم نبوت دوز دوم فردا اول شهریور متولد 1341 همرا با خانمم و خواهر خانمم و دخترم
سپهر
۱۲:۵۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
حالا اینا رو ما بدونیم که چی؟
ناشناس
۰۹:۴۹ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
مردم ایران بدبخت شدند.
ناشناس
۰۹:۰۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
سامانه واکسیناسیون الان یک ماهه روی 1347 مونده نمیخواین مردم رو واکسن بزنین ؟؟!!!!1
ناشناس
۰۸:۵۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
در سیستان و بلوچستان چون امکانات کم هست و بیماران تست نمی‌دن و در خونه مداوا میکنن فکر میکنین آمار کمه در صورتی که روند افزایشی هست.
ناشناس
۰۸:۴۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
چه فایده هنوز یه ساعت نگذشته مسولین خبر اغاز پیک شیشم میدن
ali
۰۸:۱۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
آقا وانت مشکی دم درب بدجا پارک کرده راننده لطفا بیاد جابججا کنه
ناشناس
۰۸:۰۸ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
خوب اکثر سیستانی ها در بیمارستانهای مشهد بستری هستند معلومه که آمار آنها پایان بیاید و آمار مشهد بالا برود
سر و کار مسئولینی که تجهیزات درمانی و بهداشتی را در استان سیستان فراهم نکردند تا مردم شریف آنجا مجبور باشند برای درمان به مشهد بایند که درد و رنج خودشان اضافه شود و هم یک شهر بزرگ آلودگی گسترده به کرونا برسد با خدا و غضب خدا باشد که در کارشان اهمال می کنند.
ناشناس
۰۸:۰۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
اگر آقای رییسی سریعتر این ستاد کرونای دولت قبل رو عزل کنه و ستاد جدید رو تشکیل بده همه چی درست میشه
این ستاد کرونا نیست مارش و آهنگ مرگه که حتی یک ثانیه هم در رسانه ملی اون آهنگ مرگ دسته جمعی و هر لحظه فقط وفقط داره میگه همه دارن می میرن..امیدی نیست همه خواهید مرد..مرگ در انتظار همه هست
هیچی درست نمیشه منتظر کشتار بعدی باشید فقط مرگ فقط مرگ فقط مرگ
دعا نکنید مسجد نرید زیارت نرید همه باید بمیرید
س حالا که اینطوره خدا نصیب همه شما هم بکنه ستاد اعلان مرگ
ناشناس
۰۷:۴۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
موج بعدی کی میاد من منتظرم تا موج سواری کنم
ناشناس
۰۷:۴۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
نیوزلند 1 دونه مبتلا پیدا شد شهر و کشور رو تعطیل کردن
ما منتظر قله پیک، مرگ بیشتر، مبتلا بیشتر هستیم
چرا جون مادر، برادر، خواهر، پدر، فرزند و... در ایران مهم نیست؟
ناشناس
۱۲:۴۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
مسولین همه عراقین چرا برای ایرانی دل بسوزونن
ناشناس
۰۷:۳۰ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
روند کاهشی در سیستان و بلوچستان بخاطر اینکه همشون وارد مشهد شدن و مدیریتی در کار نبوده ، آمار مشهد اعلام کنید و گزارش جدیدی از بیمارستان های و بهشت رضوان مشهد بگیرید...
ناشناس
۱۳:۲۴ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
جسارتا حرف شما کامل درست نیست چون بیماران در سیستان فقط به مشهد نیامدن بلکه استان بندر عباس هم آورده شده و درضمن در خود سیستان بیمارستان های صحرایی دایر شد و فقط یکسری از مریض های بسیار بدحال به برخی شهرها فرستاده شد
ناشناس
۱۳:۴۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
روند کاهشی در سیستان و بلوچستان برا اینه که همه تو خونه ها مراقبت میشه ازشون چون امکانات ندارن من تو روستایی هستم که نصفش مریض شدن ولی شاید چند نفر رفتن بیمارستان فقط بقیه تو خونه درمان میشن