به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حسین باقری مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: اعطای تسهیلات در حوزههای گردشگری، بوم گردی، صنایع تبدیلی و لبنی، صنایع دستی و کشت محصولات گلخانهای هزینه شد.
وی اضافه کرد: اعطای این تسهیلات در برخی از مناطق روند معکوس مهاجرت از روستا به شهر را بدنبال داشت و زمینه توسعه گردشگری و بوم گردی را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه بیکاری در مناطق شهری اصفهان بطور تقریبی دو برابر مناطق روستایی است، افزود: بیکاری شهری کشور ۱۰.۴درصد و در روستاها ۷.۲درصد است، اما این آمار در مناطق شهری اصفهان ۱۱.۶درصد و در مناطق روستایی این استان ۵.۸درصد است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان اصفهان در پایان سال گذشته ۱۰.۹ درصد برآورد شد، افزود: نرخ بیکاری در کشور به ۹.۶ درصد رسیده که نسبت به سال ۹۸ که این نرخ در استان و کشور ۱۰.۶ بوده، سه دهم درصد بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر نرخ بیکاری در جایگاه هجدهم کشور قرار دارد، افزود: تعداد کل بیکاران بصورت برآوردی محاسبه میشود و طرح سرشماری در این زمینه وجود ندارد، اما بطور تقریبی ۲۰۰ هزار نفر در این استان بیکار هستند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به وضعیت سنی بیکاران در این استان، گفت: بطور معمول بیشترین نرخ بیکاران در رده سنی جوانان (۱۵ تا ۲۴ سال) است که بر اساس برآوردها این نرخ در رده سنی جوانان در استان اصفهان حدود ۲۴.۲ درصد و در کشور ۲۳.۶ درصد است.
به گفته وی، نرخ بیکاری در رده سنی جوانان (۱۸ تا ۳۵ سال) در استان اصفهان ۱۷.۴ درصد و در کشور ۱۶.۸ درصد است.
باقری گفت: با توجه به اینکه افراد تحصیل کرده در رده سنی جوانان قرار دارند بیشترین نرخ بیکاری هم در این رده سنی است، اما فراوانی بیکاری بیشتر در تحصیل کردههای رشتههای علوم انسانی است.
وی افزود: در حال حاضر، آمار دقیق، مستند و تفکیک شده بیکاران زن و مرد استان اصفهان را در اختیار نداریم و این مورد هم بصورت برآوردی و بدون سرشماری محاسبه میشود.
باقری با بیان اینکه بطور معمول نرخ بیکاری در مردان بیشتر از زنان است، افزود: نرخ بیکاری مردان در کشور ۸.۴ و در استان ۹.۹ درصد است و نرخ بیکاری زنان در کشور ۱۵.۶ و در استان ۱۶ درصد است.
به گفته وی بالاترین نرخ بیکاری استان در شهرستان شاهین شهر و میمه با ۱۱.۶۹ درصد، لنجان با ۱۱.۵۸ درصد و پایینترین نرخ بیکاری در شهرستان برخوار با ۸.۰۹ درصد است.
باقری اظهار کرد: نرخ بیکاری در شهرستانهای بویین میاندشت، شاهین شهر، کاشان و اصفهان بالاتر از ۱۱ درصد است که این رقم در کلانشهر اصفهان ۱۱.۵ و کاشان ۱۱.۶۵ درصد است.
وی با بیان اینکه آماری از نرخ بیکاری فصلی در استان وجود ندارد، افزود: نکته مهم در زمینه اشتغال، اینکه در حال حاضر بسیاری از افراد بدلایل مختلف فرصتهای شغلی مناسب خود را پیدا نکردهاند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: بی انگیزگی افراد، بعد مسافت کارگاه، پایین بودن دستمزد و حقوق نسبت به شغل و انطباق نداشتن مهارت کارجو با حرفهای که نیاز است از جمله دلایلی است که افراد مناسب برای فرصتهای شغلی موجود معرفی نشدهاند تا مشغول به کار شوند.
وی خاطرنشان کرد: بیکاری حاصل از کرونا بیشتر در زمینه مشاغل خدماتی است که مجبور به تعطیلی شدند و مردم هم از آنها استقبالی نداشتند.
باقری اضافه کرد: کرونا تاثیر چندانی در صنعت و کشاورزی استان ایجاد نکرده است و واحدهای اقتصادی این بخشها با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به فعالیتهای خود ادامه دادند.
وی با بیان اینکه در دوران کرونا بیشتر در بخش خدمات با بیکاری یا تعدیل نیرو مواجه شدیم افزود:۸۰ تا ۱۰۰ در صد نیروها در استخرهای استان در این شرایط تعدیل شدند یا ستاد ملی کرونا اجازه فعالیت را به آنها نداده و یا در مقطعی مردم با توجه به رعایت شرایط بهداشتی حاضر به استفاده از این اماکن نشدند همچنین ضریب اشغال هتلها هم در زمینه گردشگری کاهش پیدا کرده است.
استان اصفهان از نظر نرخ بیکاری در جایگاه هجدهم کشور قرار دارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام