سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

خود درمانی نادرست از داروهای مختلف؛ یکی از مشکلات بیماران کرونایی

یک اپیدمیولوژیست گفت: امروزه خود درمانی نادرست و استفاده غلط از داروهای مختلف یکی از مشکلات بیماران کرونایی است.

احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی در گفت و گو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به افزایش موارد بدحال ‌و فوتی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل ماهیت ویروس کرونا و مراجعه دیر هنگام به مراکز درمانی و بیمارستان آمار موارد بد حال و حتی فوتی طی چند روز گذشته در پیک پنجم بیماری افزایش پیدا کرده است. مطالعات نشان داده است دارویی که بیماران کرونایی مصرف می کنند به دلیل عدم درمان قطعی کرونا شاید اثر بخشی مستقیمی نداشته باشد اما از وخامت حال و پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و بعد از مدت زمان معینی این بیماری برطرف خواهد شد.

او ادامه داد: اکثر بیماران بدحالی که فوت می‌کنند یا به پزشک دیر مراجعه کردند یا درمان های خانگی را بدون مراقبت و مراجعه زودهنگام ادامه دادند. بیماران کرونایی باید درمان زودهنگام با مراجعه به اولین پزشک یا مراکز درمانی آغاز کنند و برای پیشگیری از وخامت حال با فوت ناشی از بیماری کرونا باید خود مراقبتی تحت نظر پزشک را هرچه سریع تر شروع کنند.

این اپیدمیولوژیست بیان کرد: متاسفانه برخی از بیماران وقتی که با وخامت حال به بیمارستان مراجعه می کنند قبل از این کار به پیش پزشک نرفته و وضعیت جسمانی شان مساعد نبوده و این موضوع سبب می شود تا در برخی از موارد این بیماران بر اثر کرونا فوت کنند.

مهری تاکید کرد: هنگامی که نظام سلامت با افزایش حجم مبتلایان مواجه شده این موضوع دو مشکل اساسی را برای نظام سلامت و حتی بیماران ایجاد خواهد کرد. به دلیل افزایش مراجعه کنندگان توان کادر سلامت کاهش پیدا می کند و میزان کیفیت مراقبت ها از بیماران کرونا کم خواهد شد و‌حتی در مواردی بیماران به دلیل کاهش مراقبت ها فوت خواهند کرد.

او‌افزود: بیماران بعد از مراجعه اولیه به پزشک و دریافت درمان مرحله اول اگر دچار تنگی نفس شدید، سرفه های شدید، سرگیجه، تهوع، درد قفسه سینه و تب طولانی مدت شد باید تحت نظر پزشک اکسیژنش سنجیده شود، سی آی اسکن ریه گرفته و اگر نیاز بود در بیمارستان بستری شود و تحت درمان اکسیژن تراپی قرار بگیرد.

او بیان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات امروز بیماران کرونایی خود درمانی نادرست و استفاده غلط از داروهای مختلف بیماری کرونا است که گاها زیر نظر پزشک نیست. امروزه باید اطلاع رسانی در خصوص بیماری کرونا به بهترین نحو ممکن انجام شود و معتقدم که مراکز سرپایی درمان بیماری کرونا باید در کشور افزایش پیدا کند و نظام سلامت از تولید بیماری در کف جامعه پیشگیری کند تا از افزایش مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و بیماران بد حال جلوگیری شود.

او گفت: هنگامی که آمار بستری و مراجعه کنندگان کاهش پیدا کند یک تا دو هفته بعد میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری کرونا در کشور کم خواهد شد. هنوز به پیک نرسیدیم و شاید روزهای بعد فوت و بستری تشدید شود.


بیشتر بخوانید: 

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۱:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هرچی میشه میندازن گردن مردم لطفا سهلنگاری خودتون پای دیگران نزارید
ناشناس
۱۳:۰۴ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
لطفا در باره اینکه میگن وزارت بهداشت عمدا ورودی های رشته پزشکی رو کم میکنه تحقیق و گزارش کنید.
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
آمار مرگ و میر بر اثر واکسن را هم منتشر کنید
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
عددهای باورنکردنی در اینباره تو فضای مجازی گفته میشه، باید شفاف‌سازی بشه.
ناشناس
۱۱:۰۱ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
خجالت بکشید. مردم بیچاره را موش آزمایشگاهی برای انواع داروهای بی اثر خارجی کرده اید، و حالا میخواهید بیاندازید گردن خود درمانی!!؟
ناشناس
۱۰:۵۵ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
وقتی بیمارستان تخت خالی نداره و به گفته خود شما ماهیت این ویروس آشکار نیست و درمان قطعی نداره پس توی کلام شما کلی تناقض وجود داره مردم چاره ای ندارند
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
چرادیگه اخبارکرونا که فوتی هاومبتلایان راداشت چندروزی میشه توی سایت شمانیست؟
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
اصلااعتمادی به کادردرمان نیست یکی ازبستگان مابه بیمارستان رفت چندروزی است در ای سی یو رفته ازروزی که بیمارسنان رفته حالش بدترشده شماکه کاری نمیکنیدلااقل ازپذیرش بیماران خودداری کنید
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
کادر درمان الزاما غیر قابل اعتماد نیستن، مشکل از پروتکل هایی است که وزارت بهداشت دَر میکنه.
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
والا تا الان هر کی رفته بیمارستان زنده برنگشته.هر بیماری وارد بیمارستان میشه به علت تشخیص غلط و نادرست پزشکان و کادر درمان فوت کردند.و همه فوتی ها رو به اسم کرونا ثبت میکنن.ای کاش وزارت بهداشت در جذب پزشک و پرستار سختگیری کنه.
محمد سعید حقیقی
۱۲:۲۹ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
سهمیه ها ی کنکور . پزشکی و روان ما اطبا رو به باد داده کسی که جون مردم میاد زیر دستش باید باهوش باشه نه خانواده ی معظم شهدا و جانباز
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰
تحصیل در رشته پزشکی الزاما باهوشی نمیخواد! خرخونی میخواد...!