سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترامپ: خروج بایدن از افغانستان، بزرگترین شرمساری در تاریخ آمریکاست

رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای خروج بایدن از افغانستان را بزرگترین شرمساری تاریخ آمریکا عنوان کرد و آن را مایه تمسخر چینی‌ها دانست.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی با  شان هانیتی، خبرنگار شبکه خبری فاکس نیوز روز سه شنبه، از خروج شتاب زده نیرو‌های آمریکایی از افغانستان در دولت بایدن انتقاد کرد و آن را بزرگترین شرمساری در تاریخ آمریکا دانست.

ترامپ در این باره گفت که آمریکا به سربازان افغان رشوه زیادی برای جنگیدن پرداخت می‌کرد بنابراین وقتی نیرو‌های آمریکایی از این کشور خارج شدند، افغان‌ها نیز جنگ را متوقف کردند.

رئیس جمهور سابق آمریکا اذعان کرد: ورود به خاورمیانه بدترین تصمیم در تاریخ آمریکا بود، خاورمیانه را نابود کرد و موجب کشته شدن میلیون‌ها نفر شد.

او در ادامه به مقایسه هزینه‌های سالانه دولت برای عملیات در افغانستان  با بودجه نظامی روسیه پرداخت و گفت: «ما سالانه ۴۲ میلیارد دلار برای انجام عملیات در افغانستان هزینه می‌کردیم. فکرش را بکنید، ۴۲ میلیارد دلار. این در حالی است که روسیه سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای کل ارتش خود هزینه می‌کند.»

ترامپ همچنین افزود: ما در برابر پرداخت این همه هزینه، هیچ چیزی دریافت نمی‌کردیم!

رئیس جمهور سابق آمریکا در اظهارات خود درباره چین گفت: «وقتی چین خروج افتضاح ما را از افغانستان مشاهده می‌کند، بسیار خوشحال می‌شود و  به ما می‌خندد.»

او با تاکید بر اینکه ورود به خاورمیانه بدترین تصمیم در تاریخ آمریکا بود، گفت: «این دوران وحشتناکی برای کشور ماست. تحقیر آمیزترین دوره زمانی بوده است که تا به حال دیده ام.»

ترامپ در ادامه به ماجرای تقلب در انتخابات اشاره کرد و  گفت: «چینی‌ها از مشاهده تقلب در انتخابات بسیار خوشحال بودند و در واقع ممکن است به آن کمک کرده باشند. اما شان، من به تو می‌گویم، خروج از افغانستان بزرگترین شرمساری است که ما تا به حال دیده ایم.»

او همچنین در مورد اشرف غنی اظهار کرد: «من هرگز به غنی اعتماد زیادی نداشتم. این را آشکارا گفته ام. همیشه فکر می‌کردم او یک کلاهبردار است. من هرگز او را دوست نداشتم.»

ترامپ در پایان پیش بینی کرد که وضعیت کنونی افغانستان در دهه‌های آینده روابط خارجی آمریکا را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

آمریکا و چندین کشور عضو ناتو پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به برج‌های آمریکا، حملات نظامی خود را به افغانستان آغاز و به تدریج نیرو‌های خود را در این کشور مستقر کردند و پس از گذشت ۲۰ سال و پس از توافق فوریه ۲۰۲۰ میان آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان آغاز شد.

 گروه طالبان در پیشرفتی سریع توانست کنترل کل افغانستان را به دست گیرد. ارتش ۳۰۰ هزار نفری افغانستان هیچ کاری در این زمینه نتوانست انجام دهد و بسیاری از نیرو‌های آن بدون مقاومت خود را تسلیم نیرو‌های طالبان کردند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
آمریکا بیش از 40 سال است برای مهار و شکست ایران به تمام کشورهای مجاور ایران باج میدهد تا پایگاه داشته باشد یعنی ایران تا امروز آمریکا را با این ضرر و زیان هنگفت بیچاره کرده است والا آمریکا قبل انقلاب ایران چه نیازی به پایگاههای عظیم هوایی در بیابانهای قطر و کویت و عربستان و افغانستان داشت ؟ ، ترامپ تو باید بجای جفتک انداختن برای ایران در مقابل ایران تعظیم میکردی و این پولهای بیحسابی که برای مهار ایران خرج این کشورهای بی عرضه اطراف ایران میکنی را تقدیم ایران میکردی الان کل منطقه خاورمیانه از طریق ایران در قبضه تو بود انشاله درسی برای تو بشود برای دروه بعدی اگر رئیس جمهور شدی
رضا
۱۹:۲۴ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
دقیقا, تمامی تغیر و تحولات خاورمیانه و منطقه بر اساس تحمیل فشار و انزوای ایران برنامه ریزی شده است. امریکا انگلیس اسراییل در حال ایجاد تنش و بی ثباتی در منطقه و طرح سناریو های ساختگی در راستای عادی سازی عملیات نظامی علیه ایران است, عدم لغو تحریم ها و اعمال تحریم های جدید هم در همین راستاست. ایران به عنوان قدرت سیاسی نظامی انکار ناپذیر منطقه خلیج فارس محور تمامی سیاست های پست و تحمیلی امریکا و نوکران غربی عربی در منطقه خاورمیانه است
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
ترامپ داره شکسته نفسی میکنه، کل مجموعه آمریکا مایه شرمساری برای کل جهان مخصوصا نوع انسان، از حضرت آدم تا آخر دنیا است.
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
حالا خوبه خودش پایه این کارو گذاشت