به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبهای اختصاصی با شان هانیتی، خبرنگار شبکه خبری فاکس نیوز روز سه شنبه، از خروج شتاب زده نیروهای آمریکایی از افغانستان در دولت بایدن انتقاد کرد و آن را بزرگترین شرمساری در تاریخ آمریکا دانست.
ترامپ در این باره گفت که آمریکا به سربازان افغان رشوه زیادی برای جنگیدن پرداخت میکرد بنابراین وقتی نیروهای آمریکایی از این کشور خارج شدند، افغانها نیز جنگ را متوقف کردند.
رئیس جمهور سابق آمریکا اذعان کرد: ورود به خاورمیانه بدترین تصمیم در تاریخ آمریکا بود، خاورمیانه را نابود کرد و موجب کشته شدن میلیونها نفر شد.
او در ادامه به مقایسه هزینههای سالانه دولت برای عملیات در افغانستان با بودجه نظامی روسیه پرداخت و گفت: «ما سالانه ۴۲ میلیارد دلار برای انجام عملیات در افغانستان هزینه میکردیم. فکرش را بکنید، ۴۲ میلیارد دلار. این در حالی است که روسیه سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای کل ارتش خود هزینه میکند.»
ترامپ همچنین افزود: ما در برابر پرداخت این همه هزینه، هیچ چیزی دریافت نمیکردیم!
رئیس جمهور سابق آمریکا در اظهارات خود درباره چین گفت: «وقتی چین خروج افتضاح ما را از افغانستان مشاهده میکند، بسیار خوشحال میشود و به ما میخندد.»
او با تاکید بر اینکه ورود به خاورمیانه بدترین تصمیم در تاریخ آمریکا بود، گفت: «این دوران وحشتناکی برای کشور ماست. تحقیر آمیزترین دوره زمانی بوده است که تا به حال دیده ام.»
ترامپ در ادامه به ماجرای تقلب در انتخابات اشاره کرد و گفت: «چینیها از مشاهده تقلب در انتخابات بسیار خوشحال بودند و در واقع ممکن است به آن کمک کرده باشند. اما شان، من به تو میگویم، خروج از افغانستان بزرگترین شرمساری است که ما تا به حال دیده ایم.»
او همچنین در مورد اشرف غنی اظهار کرد: «من هرگز به غنی اعتماد زیادی نداشتم. این را آشکارا گفته ام. همیشه فکر میکردم او یک کلاهبردار است. من هرگز او را دوست نداشتم.»
ترامپ در پایان پیش بینی کرد که وضعیت کنونی افغانستان در دهههای آینده روابط خارجی آمریکا را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
آمریکا و چندین کشور عضو ناتو پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به برجهای آمریکا، حملات نظامی خود را به افغانستان آغاز و به تدریج نیروهای خود را در این کشور مستقر کردند و پس از گذشت ۲۰ سال و پس از توافق فوریه ۲۰۲۰ میان آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان آغاز شد.
گروه طالبان در پیشرفتی سریع توانست کنترل کل افغانستان را به دست گیرد. ارتش ۳۰۰ هزار نفری افغانستان هیچ کاری در این زمینه نتوانست انجام دهد و بسیاری از نیروهای آن بدون مقاومت خود را تسلیم نیروهای طالبان کردند.
انتهای پیام/