سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهر بانوی کرامت در سوگ شهادت سقای آب و ادب

شهر کریمه اهل بیت (س) در سالروز شهادت قمر منیر هاشمی حضرت ابوالفضل العباس (ع) سوگوار است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، هم زمان با تاسوعای حسینی،  بزرگداشت شهادت اسوه ایثار و ادب، ارادتمندان و محبان سقای دشت کربلا حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام در شهر کریمه اهل بیت(س) همگام با شیعیان جهان در جای جای شهر در حال سوگواری هستند.

عزاداران حسینی در روز تاسوعا، عشق و ارادت خود را به ساحت علمدار رشید دشت کربلا با رعایت موارد بهداشتی نشان می دهند.

امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت دسته روی خیابان از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا دسته‌های عزاداری از برپایی دسته‌های عزاداری در حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران محروم هستند و به توصیه ستاد ملی کرونا هم اکنون در محل هیئت و در فضای باز با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی در حال عزاداری هستند.

مردم قم همچنین در صحن امام رضای حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علی‌ها و صحن مسجد مقدس جمکران همگام با خادمان این دو مکان مقدس با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در حال عزاداری و سینه زنی و تسلیت این مصیبت عظیم به ساحت مقدس حضرت فاطمه معصومه و حضرت، ولی عصر (عج)هستند.

چرا حضرت ابوالفضل العباس(ع)باب الحوائج هستند؟


حجت الاسلام محمدی ،کارشناس مذهبی درباره لقب باب الحوائج قمر بنی هاشم حضرت عباس(ع)به خبرنگار ما گفت:باب به معنای در و حوائج جمع حاجت است. باب الحوائج یعنی در‌های حاجت؛ یعنی هر که حاجتی دارد، می‌تواند از این طریق حاجتش را بگیرد. حضرت ابوالفضل العباس (ع) به جهت این که در درگاه خدا مقرب است، باب الحوائج خوانده می‌شود، چون می‌توان با توسل به آن حضرت، حاجت خویش را گرفت.

او افزود:حضرت عباس (ع) کرامات فراوان دارد. طبیعی است که یک چنین جایگاهی صرفاً به خاطر جانبازی بزرگ حضرت عباس (ع) در کربلا حاصل نشده است. چرا که خیلی افراد دیگری در کربلا بودند که برای امامشان جانفشانی و ایثار کردند. از جمله سه برادر دیگر حضرت عباس (ع)؛ اما این که حضرت چنین جایگاه ویژه‌ای یافته است به سبب دارا بودن خصایص و فضیلت‌هایش در دوران زندگی بوده است.

این کارشناس  مذهبی گفت:قطعاا حضرت ابوالفضل (ع) در دوران زندگی خود مانند پدر خویش به گره گشایی در کار دیگران و رفع مشکلات و حوائج مردم می‌پرداخته است که خداوند برای آن حضرت این وجه عظیم را پس از شهادتش تا دنیا دنیاست قائل شده که هر کس دست نیاز به سوی درگاه الهی با وسیله قرار دادن حضرت عباس (ع) دراز کند ناامید باز نخواهد گشت.

او ادامه داد:خداوند متعال در قرآن می‌فرماید:اولیای خداوند با اذن و رضایت پروردگار می‌توانند مشکل گشا و باب الحوائج مردم باشند.

کارشناس مذهبی گفت:علت این این که چنین لقب و مقامی به حضرت ابوالفضل داده شده است، به خاطر ایثار و فداکاری ایشان باشد، چون عبد صالح و مطیع خدا است، با پیروی از فرامین الهی دنیا را به آخرت خود فروخت و به چنین جایگاهی دست پیدا کرد.

او بیان کرد:عنوان باب الحوائج اختصاص به حضرت عباس (ع) ندارد، بلکه همه معصومان (ع) و برخی از اولیا باب الحوائج هستند؛ زیرا آنان در اثر تقوا و عبودیت، لیاقت این مقام را کسب کرده اند، ولی آن چه در عرف شهرت یافته، آن است که تنها به بعضی عنوان باب الحوائج اطلاق شده که حضرت عباس (ع) نیز در زمره آنان است.

انتهای پیام /ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.