مجتبی میرحسینی معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان با توجه به تنوع فرهنگی و اقلیمی دارای شاخههای مختلف گردشگری با انواع محصولات است که گردشگری ورزشی یکی از انواع مختلف آن در استان است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: بعضی از رشتههای ورزشی مختص سیستان و بلوچستان بوده که معرفی و بسترسازی برای برگزاری، فرصت تجربه را برای گردشگران ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: بر این اساس ۱۲ رویداد ورزشی در استان تعریف شده که قرار است در صورت ریشهکنی ویروس کرونا و یا بهترشدن وضعیت در طول سال برگزار شود.
میرحسینی بیان کرد: از جمله این رویدادهای ورزشی، موجسواری است که یک فرصت مناسب برای جذب و توزیع گردشگران در ایران فراهم کرده و هنر مهماننوازی و رفتار مردم روستاهای ساحلی استفاده از این ظرفیتها را جذابتر و پایدارتر کرده است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: انجمن ورزشهای موجسواری از سال ۹۵ در استان شکل گرفت و توانستیم در زمینه گردشگری ورزشی با ایجاد امکانات اولیه برای موجسواری ضمن افزایش تقاضای سفر به سمت اشتغال جوامع محلی با ایجاد واحدهای بومگردی حرکت کنیم.
وی گفت: برگزاری برنامههای آموزشی، اجرای رویدادهای گردشگری ورزشی با همکاری بینبخشی و غیره از جمله اقداماتی است که بعد از تشکیل انجمن موجسواری در استان انجام شده و نیز طراحی باشگاههای حرفهای با همکاری وزارت ورزش برای بهرهبرداری بیشتر در حال انجام است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: این منابع ارزشمند باید با همکاری بینبخشی، جامعه محلی، بخش خصوصی و دولت تبدیل به جاذبه و محصول گردشگری شوند تا هر چه بیشتر به ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی منطقه کمک کند.
وی یادآور شد: از ظرفیتهای دیگر گردشگری ورزشی این استان پیادهروی بیابان لوت (کویر نوردی)، کبدی، کشتی کچگردان زهک و هامون، کوهنوردی تفتان و بزمان، شترسواری دلگان و سرباز و غیره است.
میرحسینی خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری در این استان را با توجه به اصالت فرهنگی مردم برنامهریزی کردیم چرا که گردشگران علاوه بر استفاده از ظرفیتهای ورزشی به دیدار فرهنگ و آداب و رسوم ما آمدهاند.