سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور خبر داد؛

مصرف حدود دو هزار مگاوات برق در ادارات کشور/ پیش بینی موج گرما برای هفته آینده

صادقی جزئیات طرح تشدید نظارت هوشمند و پایش مصرف برق ادارات دولتی و بانک‌ها را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود صادقی مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور، درباره طرح تشدید نظارت هوشمند و پایش مصرف برق ادارات دولتی و بانک ها، بیان کرد: در شرایطی در تابستان امسال به سر می‌بریم که عدم هم ترازی تولید و مصرف برق، عدد نسبتاً بزرگی است که در برخی از ایام، حتی به ۱۲ هزار مگاوات هم رسید.

او افزود: ۴۵ برنامه عملیاتی را برای جبران عدم هم ترازی تنظیم کردیم که در حال اجراست و یکی از آن برنامه‌ها، برنامه مدیریت مصرف ادارات است. شرکت توانیر سه محور را برای مدیریت مصرف ادارات در نظر گرفته است که یکی از آن ها، اصلاح ساعت کار و تعطیلی روز‌های پنجشنبه است.

صادقی ادامه داد: این کار نقش قابل توجهی خواهد داشت و ادارات را در ساعت پیک مصرف از حضور و مصرف برق دور می‌کند. مورد بعدی، کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال گذشته است که تمامی ادارات مکلف هستند تا میزان مصرف خود را به میزان ۵۰ درصد کاهش دهند.

او گفت: یعنی دولت، مدیریت مصرف را از خود شروع کرده و این را به عنوان اولویت شماره یک در نظر گرفته است که مورد استقبال نیز قرار گرفته است. مورد بعدی پایش ویژه و تنظیم مصرف دستگاه‌های سرمایشی و برودتی است که عدد بزرگی را در پیک بار‌ به ویژه در این ایام کشور شامل می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: مصرف برق ادارات، حدود دو هزار مگاوات ارزیابی می‌شود که اگر ۵۰ درصد جبران شود، هزار مگاوات را در زمان پیک مصرف می توانیم صرفه جویی کنیم که تقریباً به این هدف نزدیک شده ایم. در حال حاضر، ساز و کار پایش ادارات از طریق کنتور‌های هوشمند در حال انجام است.


بیشتر بخوانید:


او اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات برای نظارت برای این طرح، ارسال تذکرات و درخواست‌های همکاری برای ادارات است که از طریق رویکرد‌های ارشادی صورت می‌گیرد. اگر همکاری‌ها به شکل مناسبی پیگیری نشود، اقدام جدی تری خواهیم کرد. حداقل ۱۰ مورد قطع برق و اعمال محدودیت را برای اداراتی که همکاری نکرده اند، انجام داده‌ایم.

صادقی اظهار کرد: مقایسه ای را بین امروز و یکی از ایام مشابه با دمای مشابه در همین هفته داشتیم که نشان دهنده کاهش قابل توجه مصرف است؛ یعنی بیش از هزار و ۵۰۰ مگاوات تفاوت وجود دارد و این بیانگر این است که بسیاری از اداراتی که فعال بودند، با عدم فعالیت منجر به کاهش بار شدند. هر چند که تعطیلات و محدودیت های کرونایی وجود دارد، اما عملاً طرح کاهش مصرف بار نیز تاثیر گذار بوده است.

پیش بینی گرما و لزوم صرفه جویی ۱۵ درصدی برای جلوگیری از قطعی برق

او افزود: این طرح از خرداد ماه شروع شده و پیگیری‌های لازم را برای اجرایی شدن آن را انجام داده ایم. قرارداد بود که این طرح تا پایان مرداد ماه ادامه پیدا کند، اما اگر نیاز به تمدید باشد، دست کم تا پایان دوره پیک تابستان امسال این کار ادامه پیدا خواهد کرد. تا روز شنبه تصمیمات مقتضی اعلام خواهد شد و احتمال اینکه تا پایان شهریورماه تمدید شود، وجود دارد. البته مدیریت مصرف یک روند مناسب و مفید است که باید در تمام ایام به آن توجه شود.

مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق کشور، با تشکر از سازمان صداوسیما به دلیل اجرای پویش مردمی مدیریت مصرف برق و همچنین تشکر از سازمان بسیج برای اجرای طرح شهید عباسپور برای کاهش مصرف برق ادارات با شیوه ترویجی و مشاوره ای، ادامه داد: در حال حاضر یک عدد حدود ۱۲ هزار مگاواتی و در برخی از ایام ۱۴ هزار مگاواتی عدم هم ترازی را شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از این عدد، توسط برنامه‌های ۴۵ گانه ای که تعریف شده، در حال جبران است.

او گفت: در هفته آینده پیش بینی موج گرما می‌شود؛ از آن جایی که دیگر امکان تولید بیشتری وجود ندارد و تمام نیروگاه‌ها و مولد‌های تولید برق ما در شرایط حداکثری خود مشغول به کار هستند، در نتیجه نقش مردم و مصرف کنندگان بسیار برجسته‌ است. همه تلاش‌ها این است که محدودیت ایجاد نشود و احتمال می‌رود که اگر در حوزه مدیریت مصرف، حدود ۱۵ درصد کاهش مصرف داشته باشیم، با خاموشی رو به رو نخواهیم شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: قطعی برق ، برق رسانی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.