به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که جستجوی هوش فرازمینی (SETI) به طور کلی سختتر از سایر علوم تلقی میشود، اما به طور شگفت انگیزی با محدودیتهای تکنولوژیکی و ماهیت زمان و مکان محدود شده است و به همین دلیل یک مطالعه جدید از دانشمندان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیده که سه هزار سال طول میکشد تا پیامی از جانب ما به آنها برسد و با توجه به وضعیت فعلی بلایای روی زمین، ممکن است نسل بشر تا آن زمان بر روی زمین از بین رفته باشد.
ستاره شناسان بر این باورند که تمدنهای بیگانه در دوردست نیز که در گذشته وجود داشتهاند، ممکن است تاکنون از بین رفته باشند. از آنجایی که سیگنالهای رادیویی و همه امواج الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت میکنند این سرعت برای بشر هنوز در دسترس نیست و محدودیتهای بسیار زیادی دارد اما این سرعت برای فضای میان ستارهای ناچیز است، بنابراین انتقال پیام در فاصلههای زیاد و غیرقابل تصور که میان زمین و دنیاهای میزبان احتمالی حیات فرازمینی وجود دارد، امری بسیار زمانبر است.
حتی اگر اخترشناسان به نوعی تشخیص داده باشند تمدن بیگانه در سیارهای فراتر از منظومه شمسی ما وجود داشته باشند زمانی که پیامی از ما به آنها برسد، به دلیل فاصله زمانی ممکن است تا رسیدن پیام ما آنها از بین رفته باشند، به همین دلیل "ابراهیم آوی لوب" و "امیر سراج "ستارهشناسان دانشگاه هاروارد در مطالعه خود به این موضوع پرداختند. این دو دانشمند برجسته دانشگاه هاروارد طبق "اصل کوپرنیکی" که بر این باور است زمین در مرکز عالم یا در جای ویژهای از عالم قرار ندارد، یک مطالعه انجام دادند.
ابراهیم لوب در اینباره گفت: "اصل کوپرنیکی" ادعا میکند که بعید است ما در زمان ممتازی زندگی کنیم یا در جای خاصی از عالم قرار داشته باشیم، بنابراین احتمال اینکه پیام سیاره قابل سکونت دیگری مانند زمین در حال حاضر در قرن اول ارتباطات رادیویی ما از کنار عبور کند، زیر یک در ۱۰ میلیون است.
او در ادامه افزود: بنابراین با فرض اینکه بیگانگان هوشمند زمین را شناسایی کرده باشند، ۳۰۰۰ سال طول میکشد تا ما پاسخ آنها را بشنویم. پروفسور "ابراهیم آوی لوب" اخترشناس مشهور دانشگاه هاروارد است که این نظریه را در سال ۲۰۱۷ مطرح کرد که شیء میانستارهای "اوموآموا" که در سال ۲۰۱۷ از کنار زمین عبور کرد، ممکن است یک بادبان نوری متعلق به بیگانگان باشد.
نظریه فرازمینی لوب در مورد "اوموآموآ" ابتدا در مقالهای که او در سال ۲۰۱۸ نوشت، ارائه شد، و در کتاب بعدی او اولین نشانه زندگی هوشمند فراتر از زمین رسمی شد. به تازگی، لوب علاوه بر سایر همکاران خود متعهد به ارزیابی پدیدههای هوایی ناشناس (UAPs، که UFO نامیده میشد) با فرانک لاکین همکاری کرده است، اما در این مطالعه سراج و لوب در یک قسمت خاص از SETI، که هر دو آنها آن را جستجوی اطلاعات پاسخگوی فرازمینی (SETRI) نامیدند، استفاده کردند.
سراج در این باره میگوید: "برآورد زمان پاسخ از هوشهای پاسخگوی فرازمینی (ETRIs) بسیار مهم است، زیرا چنین برآوردی ماهیت جستجوهای موثر SETI و همچنین در صورت دریافت سیگنال مورد نظر را آشکار میسازد.
سوالی که ما سعی میکنیم در مقاله خود به آن پاسخ دهیم این است: چه زمانی ممکن است انتظار داشته باشیم اولین گفتوگوی کیهانی ما انجام شود؟ " از آنجایی که این مطالعه پیچیده است، اما دو دانشمند به این نتیجه رسیدند که از آنجایی که انسانها تنها در قرن اول فناوری رادیویی خود هستند، "در حال حاضر، نباید انتظار داشته باشیم که از تمدن فرازمینی چیزی بشنویم. " به عبارت دیگر، اگر بیشتر تمدنهای بیگانه از نظر پیشرفت تکنولوژیکی در وضعیت فعلی ما باشند، ممکن است هزاران سال طول بکشد تا ما از آنها پاسخی دریافت کنیم.
بیشتر بخوانید
گزارش از عاطفه گودینی
انتهای پیام/
ما با اثبات تئوریک، 12 بعد زمانی و مکانی را داشته ایم. آیا این تئوری خود اثبات بر این نیست که موجودات دیگر پیام های ما را دریافت می کنند اما ما پیام آنها را دریافت نمی کنیم. اگر بخواهیم احتمال وجود ابعاد 12 گانه را با احتمال رسیدن پیام ما به موجودات از بیرون از کهکشان راه شیری مقایسه کنیم از نظر تئوریک احتمال اول خیلی قوی تر خواهد بود. مگر اینکه اثبات شود انتقال پیام ها از بعدی به بعدی دیگر ناممکن است که البته نظریه هاوکینز در مورد وجود سیاه چاله ها در هر مکان و زمانی وجود این امکان را اثبات می کند.
از 12 بعد زمانی 3 بعد زمان داریم. اینکه ما در این 3 بعد زمانی در طی مسیر زمانی بعد زمانی خودمان چقدر احتمال دارد تا زمان ایده آل برای رویا رویی با موجودات ناشناس داشته باشیم خیلی قابل محاسبه نیست که بتوان برای اثبات فرضیات از آن استفاده کرد چون که ما دو گروه ابرداده ی ( داده های بسیار بزرگ که ممکن است مدام رشد داشته باشند ) غیرمحتمل داریم که احتمال خطای ما را برای اثبات درستی فرضیات بسیار افزایش می دهد در حالیکه ممکن است حکمی که قرار است اثبات شود فرضیات آن در یکی از دو موضوع از پایه نادرست باشد.
یافته های باستان شناسان از وجود موجودات ناشناس در گذشته خبر می دهند که به نظر می رسد ما در زمان ایده آل خود برای مشاهده موجودات ناشناس هستیم ولی اینکه در زمان حال موجودات خود را به نشان نمی دهند یا اینکه در وهله ای از زمان و تاریخ توسط موجودات دیگر از بین رفته اند نامعلوم است و باید منتظر یافته های اخترشناسان و باستان شناسان بود.
در احادیث آمده که علم انسان در زمان ظهر حضرت مهدی (ع) چه اندازه است و پاسخ تنها ..... . از پیامنر پرسیده می شود که فاصله زمانی ما تا قیامت چقدر است و او پاسخ می دهد کل زمان را اگر یک روز فرض کنیم ما در انتهای آن هستیم. اگر عکس موجودات فرا زمینی در غارها متعلق به هزاران یا میلیون ها سال قبل باشد پس ما با توجه به زمان موجودیت بشر در زمان قیامت هستیم
من که میگم بیخیال
عجب روی داره این انسان