سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احداث ۶۴ هزارمتر مکعب سازه آبخیزداری در کهگیلویه وبویراحمد

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد گفت: مراحل مقدماتی احداث ۶۴هزار متر مکعب سازه آبخیزداری در استان انجام شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، خدابخش جنگلی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد گفت: سازه های آبخیزداری در قالب ۲۳طرح  آبخیزداری در مناطق مختلف استان در حال تجهیز کارگاه هستند.

جنگلی افزود: ۲۷۰میلیارد ریال اعتبار برای اجرای سازه های خاکی و مکانیکی آبخیزداری مذکور اختصاص یافته است.

او تاکید کرد: سازه های آبخیزداری وآبخوان داری در منطقه دشت روم به مساحت چهارهزار متر مکعب، سرفاریاب در گستره پنج هزار و۱۰۰ مترمکعب،دیشموک در فضایی به پهنای سه هزار متر مکعب از مهمترین طرح های پیش بینی شده استان برای  اجرا هستند.

جنگلی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون سه سازه آبخیزداری به مساحت هفت هزار و۳۰۰ متر مکعب در مناطق دیلگون،مارگون و آهورک در مناطق سردسیری وگرمسیری کهگیلویه و بویراحمد احداث شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان با اشاره به شرایط اقلیمی سال آبی جاری باران های سیل آسای پاییزه و کم بارانی فصول زمستان و بهار اظهار داشت: احداث سازه های آبخیزداری ضمن ذخیره آب برای دوران کم آبی از بروز سیل و خسارت های ناشی از آن پیشگیری می کند.

او با یادآوری اینکه افزایش سطح آب سفره‌های زیرزمینی و کنترل فرسایش خاک از دیگر مزایای توسعه آبخیزداری است افزود: ۲۶۰هزار متر مکعب سازه آبخیزدداری سال ها ۱۳۹۸  و۹۹ در استان اجرا شده است.

جنگلی عنوان کرد: این میزان سازه آبخیزداری با ۸۳۰ میلیارد ریال اعتبار در کهگیلویه و بویراحمد احداث  شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۲.۶ میلیون متر مکعب سازه آبخیزداری در این استان ایجاد شده است که اجرای این سازه ها باعث ذخیره سالیانه ۴۰میلیون متر مکعب مهار سیلاب و کنترل ۱.۲ میلیون متر مکعب فرسایش خاک در استان می شود.

او ابراز داشت: کنترل سیلاب،ایجاد اشتغال موقت و دائم،نشاط تفرجگاه ها، مهیا شدن آبشخور برای گونه های حیات وحش،تقویت پوشش گیاهی و افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروری،کاهش رسوبات و افزایش عمر مفید سدها مزایای مهم اجرای سازه های آبخیزداری در این استان بوده است.

جنگلی با اشاره به انجام طرح مطالعاتی پروژه های آبخیزداری در سطح یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار و مطالعات اجرایی به مساحت ۶۲۰ هزار هکتار در استان ،تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت اجرای طرح های آبخیزداری بیشتری را دارد.

آبخیزداری به معنای مهار آب های روان در زمان سیلاب و تزریق آن به سفره‌های زیرزمینی و همچنین ذخیره  در پشت سدهای خاکی برای استفاده در زمان خشکسالی یا فصول گرم سال است.

میانگین سالیانه بارندگی کهگیلویه و بویراحمد  در سال های پرآبی بالغ بر ۷۰۰ میلی متر گزارش شده است در حالی که این شاخص در زمان خشکسالی تا زیر ۵۰۰ میلی متر کاهش می یابد.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

این استان یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.

انتهای پيام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.