عبدالرضا اسماعیلی معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: برنامه اقدام و عمل و حمایتهای اجتماعی در کارگروه امور اجتماعی استانداری مطرح شده است و از تمامی دستگاههای عضو آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی همچون صدا و سیما، شهرداری، نیروی انتظامی، اداره کل فنی حرفهای، آموزش و پرورش و تمامی شرکای اجتماعی بهزیستی، تقاضا داریم که در راستای اجرای این طرح همکاری لازم را با ما داشته باشند.
او با اشاره به اینکه در این طرح فرهنگ سازی مردم در نحوه برخورد با این کودکان را در اولویت قرار دادهایم، افزود: از شهروندان خواستاریم بدون هیچ توهین یا ترحمی به این کودکان، آنها را به چشم یک فروشنده ببینند و در صورت خرید از آنها نباید مقدار پول بیشتری از محصول به کودک داده شود، زیرا این کار او را در بیشتر ماندن در خیابان تشویق میکند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: موضوع کودکان کار خیابانی یک معضل اجتماعی است که مجموعهای از عوامل اجتماعی، اقتصادی، مهاجرتهای داخلی و خارجی و مشکلات خانوادگی باعث به خیابان کشیدن این کودکان میشود.
اسماعیلی ادامه داد: این پدیده علاوه بر آسیبهای اجتماعی مانند سوء استفادههای جسمی، جنسی و روحی- روانی که به کودک وارد میکند، وجهه ناخوشایندی هم برای اجتماع و جامعه به دنبال دارد.
او عنوان کرد: در استان اصفهان مرکزی دولتی وجود دارد که زیر نظر بهزیستی فعالیت میکند و سال گذشته ۲۱۸ کودک در این مرکز پذیرش شدند و خدمات دریافت کردند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: تعدادی مراکز غیردولتی روزانه مشغول به کار هستند که زیر نظر فرمانداری و معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان فعالیت میکنند، بنابراین آمار دقیقی از کودکان کار که در این مراکز تحت حمایت قرار گرفتهاند نداریم، اما بر اساس صحبتهایی که با این انجمنها شده بالغ بر ۷۰۰ کودک کار در شهر وجود دارد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: درآمد این کودکان بالا است و به طور متوسط هرکدام روزانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان درآمد دارند که با توجه به تورم، بیکاری و شرایط بد اقتصادی، این مبلغ برای خانوادههای آنها قابل توجه است.
او در پایان تصریح کرد: بعد از جذب این کودکان در بهزیستی اگر کودک دارای کارت هویت باشد با خانوادهاش تماس حاصل میشود و علت کار کردن کودک بررسی و خدمات مددجویی به آنها تعلق میگیرد، سپس کودک به خانوادهاش تحویل داده میشود، اما اگر کارت هویت نداشته باشد بهزیستی با اداره اتباع هماهنگی میکند و کودک به همراه خانوادهاش رد مرز میشود.
انتهای پیام/ص