سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتظار ۴۰ بیمار پشت درب‌های بیمارستان قوچان برای اختصاص تخت/ به داد قوچان نرسید فاجعه رخ می‌دهد

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان گفت: ۴۰ بیمار در اورژانس بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان در انتظار خالی شدن تخت هستند و اوضاع در قوچان به شدت بحرانی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، فرشید فتحی مقدم مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان تنها راه درمان کرونا و عدم ابتلا به کرونا را پیشگیری دانست و گفت: پیشگیری با فرهنگ مردم در ارتباط است و خبرنگاران با نقش انکارناپذیر خود در فرهنگ‌سازی باید مردم را آگاه کنند تا سهل‌انگاری که در بین مردم باب شده، از بین برود و مردم همچون نخستین ماه‌های همه‌گیری کرونا عادات بهداشتی همچون استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری و جلوگیری از تجمعات را رعایت کنند.

او با اشاره به بستری ۱۱۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان افزود: این در حالی است که تعداد تخت مصوب در این بیمارستان ۱۲۶ تخت است، اما در حال حاضر با افزودن بخش‌های جدید ۱۴۰ تخت فعال در بیمارستان قوچان وجود دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان ادامه داد: در موج‌های گذشته و در بدترین شرایط بیشترین آمار بیماران بستری‌شده در بیمارستان ۸۷ بیمار بوده، ولی در حال حاضر در شرایطی که هنوز به اوج موج پنجم نرسیده‌ایم، ۴۰ بیمار در اورژانس منتظر هستند تا تخت خالی شده و به بخش منتقل شوند.

فتحی مقدم بیان کرد: چشم‌انداز پیش رو در قوچان وضعیت خوبی ندارد و به صورت فزاینده تعداد بیماران در حال افزایش است و فقط می‌توان امیدوار بود که تعداد مبتلایان بیشتر نشود، چون اورژانس فضایی برای نگهداری بیماران ندارد و بیمارستان هم به شدت تحت فشار است.

او با تأکید بر لزوم سرعت بخشی به واکسیناسیون تصریح کرد: واکسیناسیون در صورتی مؤثر است که در مدت کوتاه تعداد زیادی از افراد واکسینه شوند وگرنه اثر بخشی نخواهد داشت.


بیشتر بخوانید


مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان تاکید کرد: تمام واکسن‌هایی که وارد روند واکسیناسیون می‌شود، مؤثر و مجوز دار است و مردم باید بدانند هر واکسنی که می‌آید، خوب است و منتظر واکسن خاص نباشند. برای همین مردم واکسن تزریق کنند، چون در صورتی که درصد واکسیناسیون به بیش از ۷۰ درصد نرسد، هیچ فرقی با صفر درصد ندارد، چون بیماری مدام تغییر می‌کند و تنها زمان را از دست می‌دهیم و نمی‌توانیم آن را کنترل کنیم.

فتحی مقدم از راه‌اندازی یک مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در شهرک صنعتی قوچان در روز‌های آتی خبر داد و اظهار کرد: این مرکز جهت واکسیناسیون کارگران ایجاد می‌شود. واکسیناسیون کارگران در این مکان ۵ سال پایین‌تر از شرایط سنی اعلام شده نسبت به سایر گروه‌های سنی انجام می‌گیرد.

امکان بروز فاجعه با از کار افتادگی اکسیژن ساز و تنها سی‌تی‌اسکن قوچان

او با بیان اینکه بیمارستان قوچان دارای تنها یک دستگاه سی‌تی‌اسکن، آن هم به صورت اجاره‌ای است، افزود: در بیمارستان قوچان روزانه ۱۶۰ سی‌تی‌اسکن انجام می‌گرفت که می‌ترسیدیم دستگاه از کار بیفتد. در این صورت فاجعه اتفاق می‌افتاد. به همین دلیل از پزشکان خواستیم معیار‌های دیگری برای تشخیص بیماری در نظر بگیرند. از پزشکان عمومی نیز خواستیم درخواست سی‌تی‌اسکن را به پزشکان متخصص واگذار کنند تا کمتر به سمت استفاده از سی‌تی‌اسکن برویم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان ادامه داد: بخش عمده‌ای از خدمات ارائه شده بیمارستان قوچان به بیماران شهر‌های اطراف اختصاص می‌یابد و مردم از شهر‌های درگز، فاروج و بخش‌های سرولایت و همچنین چکنه هم به قوچان می‌آیند و بار بسیاری بر دوش ماست.

فتحی مقدم بیان کرد: به دلیل خدمت‌رسانی به بیماران شهر‌های هم‌جوار، بخش عمده‌ای از سهمیه داروی شهرستان به این بیماران اختصاص می‌یابد به همین دلیل درخواست افزایش سهمیه دارو و سرم به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال شده است.

او با بیان این نکته که همیشه کمبود امکانات بیمارستانی وجود داشته، تصریح کرد: هفته گذشته یک دستگاه اکسیژن ساز جدید در بیمارستان نصب شد، اما با توجه به فشار زیادی که روی آن است، خلوص اکسیژن آن از ۹۷ درصد به ۷۰ درصد کاهش یافته و نگران از کار افتادگی آن در شرایطی هستیم که همه بیماران بستری وابسته به اکسیژن هستند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان تاکید کرد: با توجه به اینکه در قوچان کارخانه اکسیژن وجود ندارد، برای تأمین نیاز خود به شهر‌های بجنورد، شیروان و مشهد وابسته هستیم و با توجه به شرایط وخیم در بجنورد و از کار افتادگی دستگاه کارخانه شیروان، در حال حاضر تمام نیاز از مشهد تأمین می‌شود که خود دچار وضعیت بحرانی است. در وضعیت کنونی مشهد روزانه تنها ۳۰ کپسول اکسیژن شهرستان را می‌پذیرد که پاسخگوی نیاز ما نیست.

فتحی مقدم اظهار کرد: در موضوع تأمین ونتیلاتور، تخت بیمارستان، تشک، تشک مواج، کپسول اکسیژن، پایه سرم، پمپ سرم، سرنگ دچار کمبود هستیم، اما در زمینه تامین اقلام دارویی با وجود کمبود در کشور، مشکلات کمتری متوجه شهرستان شده، چون پیش از این اقلام دارویی به خوبی در شهرستان دپو شده بود؛ با این حال در حوزه تامین رمدسیور به دلیل مراجعه از شهر‌های هم‌جوار دچار کمبود‌های مقطعی هستیم.

ابتلای ۴۷ نفر از کادر درمان قوچان در یک هفته گذشته

او با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بیمارستان این شهرستان افزود: کادر بهداشت و درمان در شهرستان در سه جبهه مبارزه می‌کنند. نخستین جبهه مرکز کروناست که تنها ۲ پزشک علی‌رغم مراجعه به شدت بالا در هر روز، هر یک بیش از ۲۰۰ نفر را ویزیت می‌کنند و در جبهه مرکز واکسیناسیون روزانه حدود ۱۵۰۰ واکسن تلقیح می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان ادامه داد: جبهه اصلی بیمارستان است و با توجه به اینکه آستانه تحمل مردم به شدت پایین آمده است، درگیری همراهان بیماران با کادر درمان در بیمارستان بسیار بالاست؛ به همین دلیل از نیروی انتظامی درخواست کردیم برای برقراری امنیت با ما همکاری کنند.

فتحی مقدم بیان کرد: در حال حاضر بیمارستان قوچان چندین بخش جدید برای پذیرش بیماران اختصاص داده است؛ این در حالی است که هیچ نیروی جدیدی به کادر درمان اضافه نشده و این بیمارستان با کمبود ۳۰ پرستار و ۲۰ نیروی خدماتی مواجه است

او تصریح کرد: علی‌رغم اینکه تمام اقدامات مربوط به رسیدگی به بیماران کرونایی بر عهده کمک بهیار است، اما در بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان هر کمک بهیار ۲ بخش را پوشش می‌دهد؛ به همین دلیل از کمک نیرو‌های جهادی در روز‌های اخیر استفاده شد، اما باز هم این تعداد نیرو کفایت نمی‌کند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان  قوچان از ابتلای روزانه ۶ نفر از کادر درمان به بیماری کرونا در این شهرستان خبر داد و تاکید کرد: طی هفته گذشته ۴۷ نفر از همکاران ما به کرونا مبتلا شدند؛ این در حالی است که از ابتدای شیوع بیماری ۴۵۶ نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شده‌اند و از این میان ۲ نفر بستری و یک نفر هم به شهادت رسیده است.

بیش از ۱۴ هزار شهروند قوچانی به صورت کامل واکسینه شدند

پرویز دلاور معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت قوچان نیز گفت: پنجمین گام از اجرای طرح شهید سلیمانی واکسیناسیون بود؛ این امر از فروردین با واکسیناسیون کادر درمان و گروه‌های پرخطر به تدریج آغاز شد و هم اکنون همانند سراسر کشور واکسیناسیون برای متولدین ۱۳۵۰ به قبل و گروه‌های هدف خاص انجام می‌شود.

او با بیان اینکه روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از شهروندان قوچانی در مراکز تجمیعی، واکسیناسیون کرونا دریافت می‌کنند، افزود: تاکنون ۳۰ هزار نفر از شهروندان قوچانی واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که از این تعداد ۱۴ هزار نفر، هر ۲ نوبت واکسن و ۱۶ هزار نفر فقط نوبت اول را دریافت کرده‌اند.

رئیس مرکز بهداشت قوچان از تحویل بیش از ۷۰۰۰ دز واکسن در ۲ روز گذشته به قوچان خبر و ادامه داد: بر همین اساس کمبود واکسن در روز‌های تعطیل پیش رو نخواهیم داشت. همچنین به نسبت جمعیت و گروه‌های هدف واکسن کووبرکت دریافت و در تمام مراکز توزیع شده و موضوع نبود این واکسن در مراکز صحت ندارد.

دلاور از راه‌اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان خبر داد و بیان کرد: از امروز با مساعدت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان مرکز تجمیعی برای واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه‌های قوچان شروع به کار کرد و بعد از اتمام این گروه هدف این مرکز به عنوان دومین مرکز تجمیعی شهرستان کار واکسیناسیون سایر گروه‌های هدف را دنبال می‌کند تا روند واکسیناسیون را تسریع ببخشیم.

انتهای پیام//ف.ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.